Connect with us

Érdekességek

Így teljesítettek eddigi karrierjük során a 2012-ben draftolt irányítók

A 2012-es QB class az egyik legjobb volt az utóbbi időben, hiszen egyrészt Andrew Luck volt az 1/1-es, majd az Év Újonc Támadója, Robert Griffin következett 1/2-re. Ryan Tannehill is elég sokáig bírta a Dolphinsnál, de a harmadik-negyedik körben is olyan kezdőkre találtak a csapatok, mint Russell Wilson, Kirk Cousins vagy Nick Foles. Na de melyiküknek milyen 7 szezonja volt eddig?

Moo12152 nevű twitterező állított össze egy kiváló grafikát arról, hogy mennyire voltak jók a fent említett irányítók eddigi karrierjük során. A “jóság” mértékegységét az EPA/dropback, azaz a dropbackenként várható hozzáadott érték mutatójával próbálta megfogni. Az EPA az irányító hatékonyságát méri minden egyes adott szituációban.

Ebből látható, hogy Andrew Luck kezdte legjobban pályafutását, azonban Russell Wilson már az első év végére átvette tőle a vezetést és vissza sem adta, magasan felülemelkedik mindenkin. Érdekes módon Kirk Cousins feltört a második helyre negyedik évének végére és a 2018-as szezon közepéig ott is maradt, akkor előzte vissza őt a sérüléséből visszatérő Luck.

Foles rosszul kezdett, majd elég magasra, a második helyre is feljutott, hogy aztán ismét visszaessen. Tannehill pedig végig negatívban volt. Griffin nem került fel az ábrára, ugyanis első éve után már nem lenne érdemes nézni a teljesítményét. Ahogy egyébként például Brandon Weeden sem került fel az ábrára, érthető okokból.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!