Connect with us

Minden ami NFL

Elit támadók, akik rekordfizetést kaphatnak

Korábban írtunk azokról a védőkről, akik jövőre a liga legjobban kereső játékosai között lehetnek. Most megnéztük a támadókat is (az irányítók kivételével, velük külön cikkben foglalkozunk) – garantáltan leesik majd az állunk.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

WR: Odell Beckham, Cleveland Browns – 18 millió dollár/év

 

Tavaly a Giants OBJ-t a valaha volt legjobban kereső elkapóvá tette, hogy egy évvel később elcserélje. Idén pocsék volt a WR-piac, jövőre viszont brutális lesz, sorban állnak majd a szabadügynök és szerződésük utolsó évébe lépő klasszisok, hogy megdönthessék Beckham rekordját.

 

Michael Thomas, New Orleans Saints – Potenciális fizetés: 20 millió dollár/év

 

Ha van valaki, aki elsőként elérheti a 20 millió dolláros határt, az Thomas. A korábbi második körös játékos jövőre szabadügynök lesz, a franchise tag szinte garantált neki (a piacon akár 20+ fölé is mehetne), ahogy később az óriási fizetés is. Szerintem jelenleg ő a liga legjobb elkapója, három év alatt 3787 yardot és 23 TD-t szerzett az alapszakaszban, a mentalitása is jó, nem sérülékeny, fiatal – nem nagyon lehet mellényúlni vele.

 

Julio Jones, Atlanta Falcons – Potenciális fizetés: 19 millió dollár

 

Jones már tavaly is szeretett volna egy hosszabbítást, de ez idén sem jött össze, hisz még két év van hátra a szerződéséből. Jövőre viszont már akár aktuális is lehet a dolog, bár 30 év fölött már azért nem nagyon repülnek az óriási összegek (bár egy két éves, 38 milliós hosszabbítást így is el tudok képzelni). Sokan vannak, akik őt tartják a liga legjobbjának: sorozatban ötödik éve szerez legalább 1400 yardot, 2015-ben Calvin Johnson rekordjától sem volt messze, már átlépte a 10 ezer yardos határt is, tavaly pedig már a red zone-ban is meg-megtalálták. Nem lenne érdemtelen a nagy pénz.

 

Keenan Allen, San Diego Chargers – Potenciális fizetés: 18,5 millió dollár

Amari Cooper, Dallas Cowboys – Potenciális fizetés: 18,5 millió dollár

JuJu Smith-Schuster, Pittsburgh Steelers – Potenciális fizetés: 18,5 millió dollár

 

Allen jövőre még csak 28 éves lesz, ha a sérülések elkerülik, akkor ő is a legjobbak között van. Jövőre egy hosszabbítás simán kinézhet neki, az elmúlt két évben 2500 yardot és 12 TD-t szerzett. Hasonló a helyzet JuJu-val, aki első számú lett a Steelersben, tavaly 1400+ yardot és hét TD-t szerzett, jövőre pedig pont egy év lesz hátra az újonc szerződéséből, tehát a Steelers hagyományoknak megfelelően érett lesz a hosszabbításra.  Cooper tavaly támadt fel, a Cowboyst szinte ő juttatta a PO-ba, jövőre ráadásul lejár a szerződése, így ha nem kap taget, akkor óriási piaca lesz (ha kap, akkor a Cowboys fogja gazdaggá tenni).

 

 

A.J. Green, Cincinnati Bengals – Potenciális fizetés: 18 millió dollár

TY Hilton, Indianapolis Colts – Potenciális fizetés: 18 millió dollár

Kenny Golladay, Detroit Lions – Potenciális fizetés: 18 millió dollár

 

Green az elmúlt három évben kétszer nem tudta sérülések miatt elérni az 1000 yardot, ennek ellenére az egyik leginkább tisztelt játékos a ligában, aki az új rezsimmel simán hozhatja a korábbi számait. Jövőre ráadásul szabadügynök lesz, és hiába lesz 31 éves, két évre még bőven megéri majd a pénzét, pláne egy jó szezon után.

 

Hilton szerződése nem jár le, viszont hét szezon alatt 8000+ yardot szerzett, Luck kedvence, kényelmesen lehet neki OBJ-szintű szerződést adni. Golladay pedig olyan, mint JuJu, már idén első számú lehet, egy újabb jó és egészséges szezon után pedig ő is nagy pénzt kaphat (bár ez azért meglepne némileg, valószínűbbnek tartom, hogy a Lions kimaxolja az újonc szerződését és majd tagel, ha mégsem, és egy Sammy Watkins 16 milliót kaphat fele olyan teljesítményért, akkor ennek nagyjából ez lesz az ára). Nem gondolom, hogy ez a hármas bármikor is vezetné a listát, de OBJ számait reális eséllyel dönthetik meg.

 

In the hunt: Allen Robinson (Bears), Corey Davis (Titans), Sammy “Az Életművész” Watkins (Chiefs)

 

RB: Todd Gurley, Los Angeles Rams – 14,375 millió dollár/év

 

Ha tuti tipp kell, akkor arra mindenképp érdemes lenne fogadni, hogy nem Gurley lesz jövő szeptemberben a legjobban kereső futó.

 

 

 

Ezekiel Elliott, Dallas Cowboys – Potenciális fizetés: 15,5 millió dollár/év

 

A Cowboys klasszisának 2020 végén jár le a szerződése, így idén biztos nem fog újat kapni, jövőre ugyanakkor már időszerű lenne. Bell óta semmi sem biztos, a Cowboysnak ráadásul Prescottal és Cooperrel is meg kellene egyeznie, de az irányító után talán inkább a futó a prioritás. Három év alatt 5200+ total yardot és 34 TD-t tett be a közösbe, nélküle nagyon sovány lenne a Cowboys támadósora. Jerry Jones szereti, és ő megfizeti azt, akit szeret.

 

Alvin Kamara, New Orleans SaintsPotenciális fizetés: 15 millió dollár/év

 

Kamara szerződése sem jövőre jár le, ráadásul 2020-ban 977 ezer dollárt keresne. A pocsék cap-helyzetben lévő Saintsnek nem lenne érdekében, hogy már jövőre új szerződést adjon neki, de biztosra vehetjük, hogy Kamara nem fog ennyiért játszani (Elliott 9 milliót keres, ő többet veszítene egy holdouttal). Nem lepne meg, ha ő lenne a legjobban kereső, de szerintem a Saints akár már a szezon közben rövidre zárja a témát egy hosszabbítással, hogy ne neki kelljen a többiek elszabadult fizetése után rohannia. Kamara ugyan még soha nem szerzett 1000 futott yardot egy szezonban, de ez nem az ő hibája, ráadásul két év után így is 3100 total yarddal és 31 TD-vel áll. Neki már senkinek nem kell bizonyítania.

 

In the hunt: Melvin Gordon (Los Angeles Chargers)

 

TE: Jimmy Graham, Green Bay Packers – 10 millió dollár

 

A legjobban kereső TE jelenleg Jimmy Graham, de már évek óta nem mutat semmit, és ez a 10 millió különben sem egy nagy összeg, így nem kell különösebben megerőltetniük a csapatoknak magukat, hogy megfizessék a legjobbakat.

 

George Kittle, San Francisco 49ers – Potenciális fizetés: 11 millió dollár/év

 

Kittle tavaly All-Pro volt, 1377 yardja rekord egy TE-től, 25 éves, és bár a szerződése csak 2020 után jár le, hosszú távon már érdemes vele most szerződést hosszabbítani (nem hiszem, hogy még egy 1000 yardos szezon után hajlandó lenne játszani 750 ezerért). Nem fogja betegre keresni magát a prémium posztokhoz képest, bár egy 14 milliós ajánlat sem lepne meg, hátha beindulna a TE-piac.

 

 

Hunter Henry, Los Angeles Charger – Potenciális fizetés: 10 millió dollár/év

 

Henry egy borzasztóan tehetséges TE, ha idén egészséges lesz és hozza a tőle elvárt szintet (mondjuk egy 1000 yardos szezon képében), akkor jövőre meg fogja kapni Graham fizetését (már csak azért is, mert lejár a szerződése).

 

In the hunt: Austin Hooper (Atlanta Falcons)

 

LT: Trent Brown, Oakland Raiders – 16,5 millió dollár/év

RT: Ja’Wuan James, Denver Broncos – 12,75 millió dollár/év

 

Brown egy végtelenül középszerű játékos, akinél 15-20 jobb tackle is simán van a ligában, ennek ellenére a valaha volt legjobban kereső lett a posztján. Ez azt jelenti, hogy nem kell elitnek lenned, hogy a legjobban kereső legyél, bár a szabadpiac nélkül nem is olyan egyszerű ez.

 

Ronnie Stanley, Baltimore Ravens – Potenciális fizetés: 17-18 millió dollár/év

David Bakhtiari, Green Bay Packers – Potenciális fizetés: 17-18 millió dollár/év

Trent Williams, Washington Redskins – Potenciális fizetés: 17-18 millió dollár/év

 

Mindhárom LT-nek 2020 után jár le a szerződése, és ha tippelnem kellene, akkor hármójuk közül egy – a legfiatalabb és egyben leggyengébb Stanley – fog új szerződést kapni. Egyébként mindhárman jobbak, mint Brown, Bakhtiari konkrétan a legjobb passzblokkoló, Williams pedig talán overall a legjobb LT a ligában. Csakhogy a Packers nem szokta túlzásba vinni a 30-hoz közelítő falemberekkel való hosszabbítást, Williams pedig nemcsak, hogy 30+ már, de még sérülékeny is. Ennek ellenére jövőre valaki nagyon jó eséllyel rekordot fog dönteni.

 

 

Jack Conklin, Tennessee Titans – potenciális fizetés: 14 millió dollár/év

 

Conklin helyzete nagyon érdekes, mert a Titans nem hívta le az ötödik éves opcióját (pedig egy kiváló játékos), így jövőre FA lesz. Akár LT-ként is elképzelhető, így nem lenne váratlan, ha valahol a két poszt között kapna fizetést – nem mintha RT-ként ne lenne a legjobban kereső a posztján –, sőt akár pont ő lehet az, aki megdönti Brown rekordját.

 

In the hunt: Kelvin Beachum (Jets), Taylor Decker (Lions), Daryl Williams (Panthers), Bryan Bulaga (Packers), Russell Okung (San Diego Chargers)

 

G: Andrew Norwell, Jacksonville Jaguars – 13,3 millió dollár/év

 

A guardok között nem igazán van különbség, így aki rekordpénzt akar, annak Norwellt kell legyőznie.

 

Brandon Scherff, Washington Redskins – Potenciális fizetés: 14,5 millió dollár/év

Joey Thuney, New England Patriots – Potenciális fizetés: 13,5 millió dollár/év

 

Scherff és Thuney is top10 közeli guard a posztján, a futás- és passzblokkolás is megy nekik, fiatalok, akár még magasabban is lehet őket rangsorolni. Mindketten FA-k lesznek jövőre, konkurenciájuk nem nagyon van, így egyikük szinte biztosan, de akár mindketten megdönthetik Norwell fizetését.

 

In the hunt: Kelechi Osemele (Jets)

 

C: Mitch Morse, Buffalo Bills – 11,25 millió dollár/év

 

Idén volt a csúcsán a center-piac, jövőre már nem lesz ekkora a kínálat, sőt: az egy Rodney Hudsonön kívül nem nagyon lesz jó center nemhogy a piacon, de még csak olyan helyzetben, hogy egy valamirevaló hosszabbítást harcolhasson ki magárnak.

 

Rodney Hudson, Oakland Raiders – Potenciális fizetés: 12,5 millió dollár/év

 

A jövőre 30 éves Hudson minimum top5-ös a posztján, passzblokkolásban évek óta nincs jobb nála, ráadásul szabadon tesztelheti majd a piacot. Ilyen körülmények között biztos, hogy rekordfizetést fog kapni.

 

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!