Connect with us

Hír

Jon Gruden odáig van Petermantől

Nathan Peterman leginkább nevetség tárgya volt NFL-es karrierje során, és a valaha volt egyik legrosszabb teljesítményt tudta lerakni az asztalra a futballpályán az utóbbi két évben. Peterman épp Mike Glennonnal küzd a csereirányító posztért, ez pedig elég érdekes része lehet majd a Hard Knocksnak. Miután a Bills ugyebár kivágta a QB-t, Jon Gruden lehetőséget adott Petermannek, ráadásul tetszik is neki az irányító.

Nathan Peterman kezd megnyerni engem magának

– mondta a főedző a minap.

Grudentől egyébként sem áll távol a Peterman-szeretet, ugyanis még mikor az ESPN-nél dolgozott és Peterman csak prospect volt, akkor is odáig volt érte.

Peterman kész arra, hogy első naptól fogva játsszon. Egyszerűen profi irányítónak néz ki – ahogy kijön a huddle-ből, ahogy vezényli az offense-t különböző formációkban, a motionökkel, shiftekkel… Peterman ismeri a route kombinációkat és a hozzájuk tartozó formációkat. De ami még fontosabb, hogy képes lesz első naptól bemenni a huddle-be, belenézni 10 felnőtt ember szemébe és megmondani nekik, ki merre menjen és mit csináljon, és képes lesz különböző snap countokat kezelni.

Nagyon okos. Úgy gondolom, hogy egy nagyon jó profi irányító lesz belőle. Szerintem bármelyik csapat rábízhatja a támadósorát Petermanre.

Grudennek sikerült már egy megbukott irányítóból MVP-t faragni. Rich Gannon három csapatban is játszott a Raiders előtt, majd Gruden edzősködése kellett ahhoz, hogy MVP válhasson belőle – tegyük hozzá, hogy Gannon akkor lett MVP, mikor Gruden távozott Oaklandból. Nem gondoljuk, hogy épkézláb irányítót tud varázsolni a főedző Petermanből, aztán várjuk, hogy ránk cáfoljon.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!