Connect with us

Beharangozó

A kisiklott clevelandi bandwagon és a lyukas New York-i sajt esete

A szezon előtt jó ötletnek tartottam, hogy a Jets és a Browns kapta meg a második heti hétfő esti rangadót. Mindkét csapat izgalmasnak tűnt: a Jets titkos, a Browns nem annyira titkos PO-aspiráns volt fiatal, tehetséges irányítóval, új menedzsmenttel, klasszis igazolásokkal. Ehhez képest a Cleveland reménytelenebbnek tűnt az első héten, mint Hue Jackson alatt, a Jets keretében pedig egy hét alatt több lyuk lett, mint egy  gépfegyverrel megsorozott ementáli sajton. 

 

 

Az eddigiek során többnyire azokra az aspektusokra próbáltunk rámutatni, amelyekkel az egyik vagy másik csapat megnyerheti a párharcot. Most inverz módon a nagyon hangsúlyos hátrányokat emeljük ki, amelyek eldönthetik a mérkőzést.

 

1. A Jets támadósor romokban

 

A New York borzasztó veszteségeket szenvedett pár nap leforgása alatt. Előbb Quincy Enunwa dőlt ki egész szezonra egy nyaksérülés miatt, így az amúgy sem combos WR-sor tovább gyengült, majd kiderült, hogy Sam Darnoldnak monója van, így 4-6 hétig nem számíthat rá a csapat.

 

Enunwa helyére a millió nyavalyából lábadozó Demaryius Thomas ugrott be, akinek az állapota kérdéses, Darnoldot pedig az a Trevor Siemian fogja pótolni, aki legutóbb 2017-ben mutatott be sikeres passzt tétmérkőzésen. Egyikük sem megnyugtató, így egyedül Le’Veon Bellben lehet bízni (ő sem 100 százalékos), aki az első héten a pocsék támadófal-munka ellenére is termelt, New York-i oldalon benne lehet minden bizodalma a csapatnak.

 

2. A Brows támadófal felér egy öngyilkossággal

 

Baker Mayfield pocsékul játszott az első héten, de ettől még nem kell temetni, ahogy a Landry-OBJ-Higgins-Njoku négyest sem. Az ugyanakkor már komoly probléma, hogy Greg Robinson kevesebbet ér a fal bal szélén, mint egy eldőlt zsák krumpli,  a túloldalán pedig Chris Hubard mindent megtesz, hogy hozza ezt a szintet. A Jets pass rush nem a legjobb, de a DC Gregg Williams ismeri a csapatot, ilyen tackle-ök mellett pedig közepes pass rusherek is tudnak villogni.

 

Ha megint megállás nélkül jönnek a zászlót és az engedett nyomások/sackek, akkor még a megtépázott Jets is megálljt parancsolhat a Brownsnak. Eddig is a támadófal tűnt a csapat Achilles-sarkának, de meglepő, hogy ennyire sebezhetővé teszi az offense-t.

 

 

3. A Jets szenvedő vélelme halálosnak tűnő találatokat kapott

 

CJ Mosley pazarul kezdett új csapatában, így szinte adta magát, hogy egy hét után megsérüljön, így a szezon elején kezdőnek szánt Avery Williamson és ő sem bevethető a második héten. Nem sok védelem tudná elviselni, ha két top 10-15 linebackert is elveszítene rövid idő alatt – ez a futás elleni védelmen is meg fog látszani, illetve a pálya közepét is könnyebb lesz Njokunak és Landrynek támadni. Az pedig csak a hab a tortán, hogy az 1/3-as Quinnen Williams sem lesz bevethető.

 

 

4. A Browns secondary még a Jetsét is alul múlta

 

 

Ha Marcus Mariota karriernapot tart, akkor tudod, hogy valami nem jól. Denzel Ward és Greedy Williams sem volt meggyőző, de Morgan Burnett és Damarious Randall is hagyott maga után kívánni valót. A négy kezdő viszont még így is elkaristolt valahogy, de a cserék botrányosak voltak, Randall kiesése miatt pedig nem csak a slot cornerek miatt kell aggódni, hanem a safetysor miatt is. Sem T.J. Carrie, sem Terrance Mitchell nem egy életbiztosítás a szélen, a safety Jermaine Whitehead pedig egymaga két TD-t engedett a Titans ellen.

 

 

A két csapat között jelenleg csak annyi a különbség, hogy az egyiknek van irányítója, a másiknak nincs. A hét elején még csak 1 pontos favorit volt a Browns, Darnold kiesése és a többi sérülés miatt nőtt a line 6,5-re. Én nem érzem a Brownst ennyivel jobbnak még így sem, az első hét nagyon kiábrándító volt, Siemiannak pedig voltak parádés meccsei a Broncosban, egyszer-kétszer ő is nagyon elsülhet, pláne, ha alábecsülik. Egy sok hibával tarkított, de legalább szoros meccs várható.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!