Connect with us

Beharangozó

Üres Dél trónja – TNF-beharangozó

Luck visszavonulásával teljesen nyitott az AFC South trónja, és az első két forduló alapján lehetetlen megmondani, ki kaparintja meg az első helyet. Mindenesetre most csütörtökön a két gárda közül az egyik hatalmas lépéshátrányba kerülhet a versenyben, így hatalmas tétje van a Titans vendégjátékának Jacksonville-ben.

 

Ellentétes heteken van túl a két alakulat. A Titans underdogként múlta felül a Brownst, majd esélyesként maradt alul a Colts ellen. A Jaguars ellenben az első héten semmi ellenállást nem tudott mutatni a Chiefs ellen, de a második héten mindenki által teljesen lesajnálva majdnem meglepte a Texanst.

 

A hónap sztárjai

 

Gardner Minshew az első héten beugróként remekelt és makulátlanul játszott. Teljesítményének értékét csökkentette, hogy egy szinte teljesen lefutott mérkőzésen kellett játszania, de a hibátlan teljesítmény mindenképpen megsüvegelendő. A második héten már bőven volt rajta nyomás, és ez néha meg is látszott a játékán. Nem tudta mozgatni a szálakat, de hozzá kell tenni, hogy volt pár nagy játéka fontos pillanatokban, és a végén, mikor menni kellett az egyenlítésért, akkor megoldott több negyedik kísérletet is. Szintén fontos kiemelni, hogy egyelőre jól vigyáz a labdára, nem csak nem adja el, de nincs is nagyon olyan játéka, ami labdavesztéssel fenyegetne.

 

 

Ez mindenképpen jó hír a Titans védelme ellen, akik alapvetően rettentően stabilan játszanak, de pár megingás erejéig zavarba lehet őket hozni, és főleg nagy játékokat engedtek, amikor nem működött a rendszer.

 

A túloldalon Marcus Mariota egyelőre legjobb önmagát idézi, nem vállal sokat, de amit csinál azt nagyon stabilan. Sokat keresi a pálya közepét, ahol Delanie Walker és A.J. Brown kisegíti és jöhetnek az elkapás utáni yardok is. Az egyetlen dolog, amiben javulnia kellene, hogy sokat dajkálja a labdát bizonyos helyzetekben, és ilyenkor a menetrendszerű fumble esélye is magasabb. Márpedig a Jaguars defense ellen erre nem lesz ideje, még akkor sem, ha magához képest ez a Jacksonville védelem kevés nyomást generál. Az elmúlt fordulóban már nem csak a szélső passzsiettetők, de például középen Taven Bryan is jól szerepelt, aki hatalmas csatát vívhat a szintén javuló formát mutató Saffolddal.

 

Futással kellene megalapozni

 

Alapvetően mindkét csapatnak akkor lehet esélye, ha a passzjátékot megalapozzák egy erős futójátékkal, mert egyik irányító sem fogja tudni a nyakába venni a saját egységét.

 

Az erős futójátékhoz azonban a támadófal jó teljesítménye kell. Pass protectionben nincs is nagy gond, de futáshoz elég közepesen blokkolnak az egységek. A Jaguarsnál az újonc Jawaan Taylort lehet dicsérni, aki aránylag jól teljesít, valamint a fal közepén működnek a játékok. A ProFootballFocus adatai szerint a Jacksonville a futásainak felét akkor szedte össze, amikor a futó a center valamelyik oldalán iramodott meg. Fournette messze nincs csúcsformában, de a Jaguars nem is erőlteti. A fiatal futó kísérleteinek nagy hányada 1-2 yard után elhal, abszolút hiányzik belőle a dinamikusság. Mondjuk az is beszédes, hogy a Texans ellen Minshew több yardot futott, harmad annyi próbálkozásból.

 

Ezzel szemben Derrick Henry az első héten karriernapot tartott, de a második héten már döcögősebb volt. A legnagyobb talány azonban a csapatnál az edzői gárda. Arthur Smith, a csapat új támadókoordinátora az első mérkőzésen megmutatta, hogy milyen kreatív hívásokra képes, majd a Colts ellen úgy tűnt, az volt minden puskapora. A Titans hívásai kiismerhetővé váltak, majd a mérkőzés végén még az órát is rosszul menedzselték. Ezek olyan hibák, amik abszolút nem férnek bele egy ilyen csapatnál. A futásátlag továbbra sem rossz, de felállt box ellen nem lehet végig tartani ezt az elképzelést. A Jaguars defense ráadásul még Telvin Smith nélkül is masszív a futásmegállításban

 

Minél kevesebb hiba nélkül

 

Igazából mind a két csapat akkor nyerhet, ha az offense jelentős hiba nélkül le tudja hozni a mérkőzést, azaz hozzák az eddigi minimális labdavesztéssel járó játékot, miközben a védelem megpróbál labdát szerezni, esetleg minél jobb mezőnypozíciót kiharcolni a támadóknak. A nagyobb bajban itt a Jaguars van, aminek a két éve még rettegett védelme mostanra egy közepes szintet tud csak hozni. Nem csupán a sackek hiányoznak, de a labdaszerzések is, ez pedig szemmel láthatóan egyre frusztráltabbá teszi Ramsey-éket (aki a héten már cserét is kért). A Titans ráadásul nem fogja megadni az esélyt erre, mert várhatóan továbbra is a linebacker-sort fogja támadni, ahol kevés a playmaker, Myles Jack pedig nem játszik All-Pro szinten. Egyedül abban bízhatnak, hogy Mariota sokáig tartogatja a labdát, és az újonc passzsiettetőjük, Josh Allen egyszer-kétszer odaér.

 

A Titansnél annyival rózsásabb a helyzet, hogy több védőjátékos is képes megvillanni. Cameron Wake-nek messze nem főtt még le a kávé, de a Logan Ryan-Adoree’ Jackson-Malcolm Butler corner trió bármelyik tagja megvillanhat. Náluk sokkal nagyobb a veszélye annak, hogy sok jó védekezés után jön egy kisebb védelmi megingás, egy rövidzárlat, és hirtelen kapnak egy 40 yardos touchdownt.

 

Összességében aligha várhatunk egy látványos összecsapást csütörtök éjjel, ellenben egy végletekig kiélezett mérkőzésnek nézünk elébe. A két irányító eddig többnyire hiba nélkül játszott, de ezt nem lehet egy egész szezonon keresztül csinálni. A védelmek dönthetik el a találkozót, amely választ adhat arra kérdésre is, hogy a Jaguars idő előtt kiszáll-e a versenyfutásból.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!