Connect with us

NCAA

College Footbal ’19 – Week 7

Eljött a várva várt hetedik játékhét, ahol olyan eszméletlen találkozókat tekinthetünk majd meg, melyekre sokáig emlékezni fogunk. Lesz top10-es ütközet, láthatjuk majd a college foci egyik legnagyobb rivalizálását a Big XII-ből, és persze pályára lép többek között az Alabama, a Clemson és a Georgia is. A Galaxy4 ezúttal is két meccset közvetít majd élőben, ezekről emlékezünk meg kicsit hosszabban.

#2 Clemson Tigers vs Florida State Seminoles – október 12., 21:30 – Galaxy4 (ÉLŐ)

Sokan úgy vélik, hogy a Clemson Tigers az ország legtúlértékeltebb csapata, ami mellett szólnak pro és kontra érvek is, az viszont elvitathatatlan, hogy ezúttal sem lesznek olyan mértékű próba elé állítva, mint más top csapatok. A Seminoles idénye eléggé felemás, 3-2-vel állnak, de eddig sok biztató jelet nem mutattak, hogy komolyabban fel tudnák venni a versenyt a Tigersszel. Mindkét csapat bye weekről jön, ami alatt azért bőven fel lehet készülni az ellenfélből és hozni olyan megoldásokat, melyek meglepetések lehetnek, azt viszont nehéz elképzelni, hogy a Flrorida State-nek esélye legyen elverni a Clemsont. Hiába döcög a regnáló bajnok szekere, ez a hét lehet az, ahol elcsitíthatnak mindenkit egy komolyabb Semionles-veréssel, amire azért lehet látni esélyt.

Ha döcögésről beszélünk, akkor leginkább a Lawrence vezette támadósort kell kiemelni, leginkább az irányító játékának viszonylagos visszaesése miatt. Az idei rendszer egyelőre nem olyan olajozott, mint a tavalyi, de nehéz helyzetekben kisegíti Lawrence-t Ross, Higgins vagy éppen Rodgers, és akkor Etienne-ről még nem ejtettünk szót. Az ő szezonja is némileg csendes, akadnak nehézségei a passzblokkolásban vagy éppen a labdavesztésekből fakadóan, most viszont lehet majd esélye fickándozni a Noles védelme ellen. Persze őket sem szabad leírni, mert vannak olyan húzónevek, mint Marvin Wilson, Dontavious Jackson vagy Hamsah Nasirildeen. Egység szinten viszont egyelőre még nem tartanak ott, hogy meg tudják fogni a Tigerst, még akkor sem, ha olyan komoly nyomást tudnak gyakorolni Lawrence-re, mint amilyet a Tar Heels csinált.

Érdekes dolognak lehetünk szemtanúi akkor, amikor a Noles támad majd, mert előzetesen azt hallani, hogy mind a korábban térdsérülést szenvedett James Blackman, mind pedig a Wisconsinról transzferelt Alex Hornibrook szerepet fog kapni irányító poszton. Ez pedig azért különleges, mert se Willie Taggart (HC), sem pedig Kendal Briles (OC) nem használt korábban olyan rendszert, ahol egy meccsen belül több QB-ra építettek volna. Kulcskérdés lesz, hogy milyen lesz az irányítójáték, hogy fogják tudni kezelni a blitzeket, amiket a Tigers nagy előszeretettel küld az ellenfelekre. Itt pedig ki kell emelni a támadófalat, ami a Florida State oldalán instabil lábakon áll, ráadásul rengeteg sárga zászlót is dobnak rá. A fal, illetve az irányítók tehermentesítése ezúttal is leginkább Cam Akersre fog hárulni, aki egyénileg szép számokat hoz, de ha a Tigers elveszi a futójátékot a Seminolestól, akkor hosszú szenvedés vár a vendégekre az ország egyik legnagyobb fordulaton pörgő védelme ellen.

   

#5 LSU Tigers vs #7 Florida Gators – október 13., 02:00 – Galaxy4 (ÉLŐ)

Ha valakinek nem lesz elég a Red River Rivalry a Texas és az Oklahoma között, akkor az semmiképp ne mulassza elég a két top10-es SEC-csapat szuperrangadóját, melynek végeredménye komoly kihatással lesz a playoff alakulására is. Az LSU-nak van már egy nagyobb skalpja a Texas ellen, a Florida pedig a múlt héten verte az Auburnt egy elég brusztolós mérkőzésen, tehát mindkét csapatnak komoly ajánlólevele van a top4-be.

A Tigers jelenleg a második legproduktívabb támadósorral rendelkezik az egész országot tekintve, ha a megszerzett yardokat tekintjük meccsenként, az ő 571 yardjuknál csak az Oklahoma tud többet (644). Ebben pedig óriási szerepe van Joe Bradynek, a New Orleans Saintstől kinevezett passzjáték specialistának, aki teljesen felvirágoztatta az LSU támadósorát. A spread alapú rendszerben fickándozik az ország egyik legizgalmasabb és értékét tekintve legnagyobbat ugró irányítója, Joe Burrow. Mellette pedig az elkapók is űrszámokat hoznak hétről hétre, hiszen Justin Jefferson, Ja’Marr Chase és Terrace Marshall is legalább hat touchdownnál jár már idén. Nagyon úgy néz ki, hogy minden klappol a Tigriseknél, de most egy olyan védelemmel kell majd megbírkózniuk, amilyennel korábban még nem találkoztak. A Gators védelme nagyon stabil lábakon áll, mindössze 6 TD-t engedtek hat meccs alatt, és láthattuk azt is, hogy a múlt héten az Auburn ellen milyen kellemetlen focira képesek egy elit csapat ellen. A nyomás pedig ezen a mérkőzésen is kulcsfontosságú lesz és az eddig 26 sacket jegyző floridai védelemmel szemben támadni nem lesz egy leányálom. Főleg nem úgy, hogy vezetik az országot labdaszerzésben.

A Gators karmestere ezen a mérkőzésen is Kyle Trask lesz, aki Feleipe Franks kiválása után kiválóan szállt be a csapatba, és nagyon hisz benne Dan Mullen és az egész gárda. Ha az LSU oldalán kiemeltük az elkapókat, akkor a Floridánál is érdemes róluk szót ejteni, mert Trask célpontjai is minőséget jelentenek, ráadásul 6-7 opcióval is elő tudnak állni, ha éppen valaki nem fogna ki jó napot. A minőségi passzjátékkal pedig óriási sebet lehet ejteni az LSU-n, mert a védelmük idén nem állt a helyzet magaslatán, és a korábbi évekkel ellentétben nem ez az egység vitte a hátán a csapatot. A hazai pálya előnye viszont óriási segítség lehet a védelemnek, a közönség és a Death Valley miliője sokat fog rajtuk segíteni, de ehhez persze az is kell, hogy Delpiték mind egyénileg, mind pedig egységszinten fel tudjanak lépni, mert arra nem lehet építeni minden meccsen, hogy az offense bármit meg tud oldani.

A hétvége slágermeccsétől összességében óriási ütközetet várhatunk, nagyon minőségi találkozóra lehet számítani, ami ezúttal tényleg a végletekig kiélezett harcot fog hozni. Sok nagy támadómegmozdulásnak örvendhetünk majd, de kulcsszerepe lesz a labda megóvásának, amiben az LSU egyelőre jobban áll a maga hat eladott labdájával a Florida tizenhárom turnoverével szemben.

  

Ezekről a meccsekről se maradjatok le:

#11 Texas Longhorns vs #6 Oklahoma Sooners – október 12., 18:00

#3 Georgia Bulldogs vs South Carolina Gamecocks – október 12., 18:00

Illinois Fighting Illinni vs #16 Michigan Wolverines – október 12., 18:00

#24 Texas A&M Aggies vs #1 Alabama Crimson Tide – október 12., 21:30

#8 Wisconsin Badgers vs Michigan State Spartans – október 12., 21:30

#18 Arizona State Sun Devils vs Washington State Cougars – október 12., 21:30

#9 Notre Dame Fighting Irish vs USC Trojans – október 13., 01:30

#17 Iowa Hawkeyes vs #10 Penn State Nittany Lions – október 13., 01:30

Oregon State Beavers vs #15 Utah Utes – október 13., 02:00

#14 Boise State Broncos vs Hawai’i Rainbow Warriors – október 13., 04:15

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!