Connect with us

Kupaktanács

FK! Kupaktanács – MVP-verseny, meglepetéscsapatok és harc az 1/1-ért

Mire lehet elég a 49ers és a Raiders, hány főedző jut még Jay Gruden sorsára, mi várható az 1/1-rangadón, ki húzza be az MVP-címet – ezúttal ezekről a témákról mondta el a véleményét öt (rowi, katonadani, Leonidasz007, chester, KGYM) szerkesztő. 

 

 

Patrick Mahomes két gyengébb meccsével, illetve Russell Wilson és Christian McCaffrey hihetetlen teljesítményével máris háromesélyes lett az MVP-címért folytatott küzdelem. Wilson abszolút kiemelkedő játéka a látványos statok hiányában is elég lehet a címre Mahomesszal szemben? Esetleg CMC tud olyan jól játszani, hogy egy Newton nélkül kiharcolt PO-hellyel lenyomja az irányítókat?

rowi: Le is dobom a bombát, szerintem ugyanis jelenleg Wilson van a legelőrébb hármójuk közül. A passzolt yardok számát kivéve ugyanis a Seahawks irányítója mindenben vagy jobb mint Mahomes, vagy ugyanúgy állnak. McCaffrey valóban zseniál, de egy nemirányítótól kb. all-time rekord megdöntésére van szükség és egy nem kiemelkedő QB-évre.

KGYM: Nem lett háromesélyes, CMC minden idők legjobb szezonját előrevetítve sem tud annyira segíteni a csapatán, mint egy épkézláb QB. Sajnos ez van, ez egy ilyen játék. Amúgy Wilson eddig sima nálam.

katonadani: Szerintem McCaffrey leginkább az Év Támadója címre esélyes, ha fenntartja a teljesítményét – nem értékesebb ugyanis a játéka egy jól játszó irányítóénál. Ha ma kéne kiosztani, akkor nálam is Wilson kapná talán egy hajszállal, de hosszú még a szezon, és szerintem Mahomes visszaelőzi.

Leonidasz007: McCaffrey akkor lehet esélyes, ha fenntartja a jelenlegi tempóját vagy csak kicsit esik vissza a teljesítménye, a Panthers viszont bejut a playoffba és megszerzi akár az egyik pihenőhetet is. Ebben az esetben nehéz lenne azt mondani, hogy a QB nélküli Panthersben és a ligában ne ő lenne a legértékesebb játékos. A két sztárirányító „könnyebb” helyzetben van, nekik elég a saját tempójukat tartani kisebb hullámvölgyekkel és megszerezni és viszonylag jó mérleggel playoffba vinni a csapatukat. Ha hasonló teljesítménnyel zárnak, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy Wilson lesz az MVP.

 

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

 

A 49ers továbbra is veretlen: a támadósor korrekt, a védelem kiváló, de eddig még nem játszott jó csapattal a Shanahan-legénység. Meg lehet a csoport a Seahawksszal és a Ramsszel szemben?

rowi: Mióta a Tampa megverte a Ramst, azóta ferde szemmel nézek rájuk, és nem tudom hova tenni őket, szóval az lehet, hogy egy értékelendő győzelem volt. A második kérdésre meg a vasárnap este fog választ adni. Goffék hátha nem felejtenek majd el kezet fogni a pénzfeldobásnál…

chester: Szerintem az egymás elleni meccseiken alulmaradnak, de a kezdés biztató.

 

 

KGYM: Kicsit olyan ez, mint a Pats, nem kaptak eddig még komolyabb NFL-szintű irányítót maguk ellen, de csapatot se nagyon. A védelmükről már mindent tudunk, ennél többet látni csak zaj, körülbelül ezt várhatjuk tőlük később is, de a támadósor a szezon közepéig nem mutatja meg azt, amire valójában képes – majd akkor eldől, mennyire is jó a csapat.

katonadani: Meglehet, egyelőre náluk a minimális előny, de persze a vasárnapi Rams elleni meccs után többet tudunk majd. Én Shanahanékre tippelek, illetve a podcastben is a 9erst tippeltem csoportgyőztesnek (bár akkor még nem láttam a Seahawks-Rams meccset, de a csoportgyőztes tippemen egyelőre nem változtat).

Leonidasz007: Én még 1-2 hetet továbbra is kivárnék a 49ers megítélésével kapcsolatban. Egyelőre inkább csak gyenge gárdákat vertek meg, ami magában megsüvegelendő, de nem szaladnék ennyire előre. Szerintem a Seahawks a csoport favoritja, de a csoportmeccsek kiemelt fontosságúak lesznek, így aki ezeken jól szerepel, lépéselőnybe kerül. Ez pedig akár a 49ers is lehet.

 

A Raiders kezd összeállni, és mivel nyert Londonban, a babona szerint összejön a PO. Van olyan jó a csapat, hogy elérje a rájátszást?

rowi: Az tény, hogy váratlanul jók, és a Gruden-Mayock páros úgy tűnik, mégis tudja, mit csinál. A playoffért mindenesetre sokat kell még dolgozni, mert a csoportban a Chiefst, a divízióban pedig a könnyű sorsolást meglovagoló Billst nem fogják tudni lenyomni, a 6. helyért meg elég nagy lesz a harc. De tény, hogy öt hét után van esélyük, amit nem gondoltam volna augusztusban.

chester: Túl hektikus nekem a Raiders, de az a szerencséjük, hogy kb. az AFC háromnegyedére igaz ez az állítás. Ettől függetlenül nem várom őket rájátszásba.

 

KGYMAmíg Carr a QB, addig sajnos nem valószínű.

katonadani: Nem elképzelhetetlen, de nem tippelném be őket. Bye week után utaznak a Packershöz, majd a Texanshoz, azért utána esetleges két vereséggel más lehet a leányzó fekvése a jelenlegi esélyekhez képest. Ha a kettőből egyet legalább elkapnak, az már négy győzelem, a Bengals-Jetsen lehetnek esélyesek, az már hat, így még hármat kéne találni a dupla-Chargers, Broncos, Lions, Titans, Chiefs, Jaguars hetesből. Szóval ahogy kezdtem: nem elképzelhetetlen, de nem tippelném be őket.

Leonidasz007: Nagyon jó úton halad a Raiders, Gruden tudja mit csinál, de hasonló véleménnyel vagyok, minta 49ers esetében. Nem szaladnék ennyire előre, nekik idén egy 8-8 körüli szezon hatalmas eredmény lenne, ami ebben az AFC-ben akár playoffot is érhet. Egyelőre én nem gondolom, hogy megcsípik az utolsó PO helyet, mert a négy csoportesélyes adott előttük, ahogy a Bills is, és akkor még ott a Colts, Chargers, Browns hármas. Én ebből a három csapatból várok valakit eléjük.

 

Jay Grudent kivágta a Redskins. Várható még hasonló lépés a szezon vége előtt (Falcons például, de pletyka szinten felmerült többek között a Steelers és a Cowboys is)?

rowi: A Falcons érik, de szerintem még egy folytatódó Broncos mélyrepülés esetén Coloradóban is lehetnek meglepetések.

chester: Rengeteg gyenge csapat van idén a mezőnyben, erősen meglepne, ha mindegyik edzője végigvinné a szezont.

KGYM: Tomlin, kérlek istenem, Tomlin.

katonadani: Quinn alatt a legforróbb a talaj jelenleg, aztán pedig Adam Gase alatt, aki – ha Darnolddal nem fejlődik nagyot a csapat – szintén repülhet. Steelerst és Cowboyst nem tudom elképzelni, illetve a többi újonc főedzőt sem jelenleg.

 

 

Leonidasz007: Csak akkor fog megtörténni hasonló, mint a Redskins esetében, ha a Falcons hasonló ütemben folytatja a mélyrepülést. Esélyes lehetne a Jets is, bár ott az emberanyag össze se hasonlítható az Atlantáéval.

 

A héten lesz a Redskins-Dolphins 1/1-es rangadó. Csak egy átlagos mérkőzés lesz, vagy elképzelhető valami nagyobb port kavaró eset, melynek célja a szándékos vereség?

rowi: Én nem tudom milyen lesz, de a többi 7 órás meccs fényében kevésbé mozgat meg…

chester: Átlagos mérkőzés biztos nem lesz, hiszen ahhoz kéne két átlagos csapat is. Szerintem mindkét csapat nyerni akar, 1/1 ide vagy oda, a 0-16-ra senki sem pályázik.

KGYM: Chester óriás plusz egy, nincs játékos, aki tankolna az edzője két szép szeméért.

katonadani: Szervezeti szinten a Dolphins ki akar kapni, a Redskins pedig meg akarja mutatni, hogy Jay Gruden volt a hibás. Aztán a játékosok persze keresztbe húzhatják ezt, de szerintem ezeknek megfelelően fog végződni a találkozó, mert bármennyire is pocsék a Redskins, a Dolphins még pocsékabb.

Leonidasz007: Ha 5-6 fordulóval később lenne ez a találkozó és még mindig 0 győzelemmel állna a két csapat, akkor el tudnám képzelni, de jelenleg nem. Szerintem mindkét csapat megpróbálja odatenni magát a hétvégén.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!