About the author

18 Comments

 1. 1

  Tibor Cseh

  “kifizette édesanyja diákhitelét” :))
  Anyu nem bánt túl jól a pénzzel.

 2. 2

  Tizenkettes

  A hollókat inkább ne emlegesd… :)

 3. 3

  Szilárd Süveges

  Könnyebb dolga van. Hát nem tudom. Nehéz a kevesbol valamit félre tenni de a példa azt mutatja hogy a nagyon sokbol már nehéz nem mindent elkölteni.
  De a fiú felfogása példás.

 4. 4

  bjeela

  Tán csak nincs valami gond? Esetleg nem szereted Poe-t? Nevermore… ;)

 5. 5

  Tamer Link

  Érdekes és követendő példa, hiszen a jól kereső NFL sztárok jelentős része később elherdálja a megkeresett százezreket, milliókat.

 6. 6

  Tizenkettes

  Egyébként a New England után a kedvencek között a Ravens jön a sorban. Mindig is szerettem volna egy olyan jó Patriots-védelmet, olyan egyéniségekkel, mint amilyen a Baltimore-nak volt a Lewis-Reed-Suggs-Ngata korszakban. Bár Pollardot gyűlöltem.

 7. 7

  bjeela

  fehér holló a feketék seregében

 8. 8

  bjeela

  Az a védelem a liga történetének top 5, sőt, top 3 védelme volt, nem csoda, ha el voltál tőle ájulva és baromira nem voltál vele egyedül. Bár persze a 85-ös Bears the best. ;)

 9. 9

  ahanem

  főleg miután egyik futballedzője bevezette a pénzügyek rejtelmeibe

  remélem Carl Nassib volt az

 10. 10

  ahanem

  főleg miután egyik futballedzője bevezette a pénzügyek rejtelmeibe

  remélem Carl Nassib volt az

 11. 11

  ahanem

  “hosszú ideig fizetett diákhitel növeli a credit score-t.”

  Ez mekkora egy baromság, nemde? Az ember azt gondolná, hogy ha minél hamarabb vissza tudod fizetni, annál fizetőképesebb vagy, de mégsem.

 12. 12

  magyar_newton

  Nem feltétlenül. A mama konkrét esetét nem ismerem persze, de sokan fizetik odaát a diákhitelt évtizedekig. Megéri nem hamar visszafizetni, mert a kamat alacsony, és egy csomó konstrukcióban lehet a karrier során idővel kedvezményt kapni. Pl. rendőrnek (általában közszolgának) bizonyos államokban 15 év szolgálat után elengedik a hitel hátralevő részét, stb. Másrészt az un. “credit score” odaát nagyon fontos a hitelképességhez, és a rendesen, hosszú ideig fizetett diákhitel növeli a credit score-t.

 13. 13

  schuldid

  “Ez mekkora egy baromság, nemde?”
  Igy van. Minden honapban jon az ertesito, hogy azert alacsonyabb a score-om mert nincs eleg hitelem.

 14. 14

  Krisztian Fekete

  Én is hasonlóan csinálom, csak én azonnal elköltöm azt a 90 százalékot. :)

 15. 15

  Hartner Greg Rone

  A hozzászólásból és a közelmúlt történéseiből ítélve (sőt, a név is árulkodó lehet – bár az többesélyes) inkább Pecces szurkoló, pontosabban momentán peches.

 16. 16

  Fetyke

  Packers részvényekre! :D

 17. 17

  kitalaltnev

  Majd a mama besegít.

 18. 18

  conspiracy theory

  Az attól függ, hogy kinek a szempontjából és mit akarsz mérni ezzel a mutatóval.
  Ha azt, hogy te mennyire vagy a pénzügyeidben okos, és tudatos, akkor arra nem jó.
  Ha azt, hogy a bank megtudja, hogy mennyire vagy számára jól fizető ügyfél, arra jónak tűnik. Ne felejtsd el, hogy a banknak üzletileg nem az a jó szituáció, ha te nem veszel fel hitel; ha felveszel, de nem fizeted; ha felveszed, de gyorsan, vagy legalábbis a futamidő végéig kifizeted. Mert ezekben az esetekben neki nincs, vagy csökken a nyeresége, esetleg egyenesen vesztesége lehet az adott ügyeleten. Másrészről egy ilyen mutató, meg a hozzátartozó érték nyilvánvalóan soha nem “pontos”. Ez alatt azt értem, hogy annak eldöntéséhez, hogy te mennyire lennél jó/kockázatmentes ügyfél, ahhoz majdnem végtelen számú attribútumodat kellene ismerni. Viszont ha egy mutatóval kevés kockázattal le lehet fedni a potenciális ügyfelek pl. 80%-ának értékelését (értem itt az átlag amcsi polgár pénzügyi szokásait), az már a bank oldaláról üzleti döntés szempontjából tök jó mutató lehet.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team