Connect with us

Érdekességek

A Patriots újonc cornerbackje félreteszi a fizetése 90 százalékát

Rengeteg NFL-játékosnak lesznek anyagi gondjai visszavonulásuk után. A Patriots újonc cornerbackje, Joejuan Williams viszont biztosan nem lesz ilyen, ugyanis elmondása szerint fizetésének 90%-át félreteszi és megtakarítja. Williams egy négy évre szóló, $6,6 milliós újoncszerződést írt alá, és ennek az összegnek – illetve pontosabban az adózás után megmaradt összegnek – csak a 10 százalékából fog élni.

Inkább élnék életem végéig úgy, mint egy herceg, mintsem hogy úgy éljek, mint egy király az NFL karrierem végéig

– mondta Williams a Boston Globe-nak.

Williams már gyerekként is spórolós volt, ha kapott édesanyjától 5 dollárt, hogy menjen el a mekibe, akkor csak egyet költött el belőle és négyet megtartott – míg bátyja mindet elköltötte – és az ágya alatt lévő cipősdobozban tartotta a pénzét. Első bankszámláját még gimisként nyitotta, mikor megkapta első munkáját. Azért is volt ilyen spórolós, mert látta, hogy édesanyja hónapról hónapra él.

A spórolás mellett pedig rájött, hogy még több pénzt tudott ezzel szerezni, főleg miután egyik futballedzője bevezette a pénzügyek rejtelmeibe, ennek hatására pedig a Vanderbiltre ment közgazdaságot tanulni.

Persze Williamsnek könnyebb dolga van, mint a legtöbbeknek, hiszen ő megteheti, hogy félreteszi a fizetésének 90 százalékát. Egyébként az első pár fizetéséből ennél kevesebbet rakott félre, ugyanis előtte kifizette édesanyja diákhitelét és vett neki egy autó, illetve még egy házat is szeretne venni neki, ez lesz a következő nagyobb költekezése.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!