Connect with us

Összefoglaló

Wilson MVP-formában, véget érhet a Minshew Mánia, őrült meccsen nyert a Steelers

Offense-parádét és hosszabbítást hozott a Buccaneers@Seahawks, Wilson továbbra is MVP-formában, fűzővel befelé továbbra sem lehet meccset eldöntő mezőnygólt értékesíteni, a Bears lenullázta magát az első félidőben, véget érhet a Minshew Mania. 

Tampa Bay Buccanneers @ Seattle Seahawks 34-40 h.u.

Nem várt izgalmakat hozott a Buccanneers vendégjátéka Seattle-ben. Az előzetesen esélyes hazaiak csak hosszabbítás után tudták megverni ellenfelüket. A mérkőzés elején ellenállhatatlan volt a vendégek támadójátéka és félidőre nyolc pontos előnyt össze is hoztak, azonban a Seahawks negyed óra alatt összekapta magát és megfordította a mérkőzést, ami a rendes játékidőben döntetlennel zárult, mivel másodpercekkel a vége előtt Jason Myers a második field goalját is kihagyta. A szerencse azonban melléjük állt és ők vezethették az első támadást a ráadásban, ahol Jacob Hollister második TD-jével meg is nyerték a mérkőzést.

A két irányító játékára most nem sok panasz érkezhet. Russell Wilson továbbra is MVP formában dobálja a labdát és most sem rajta múlt, hogy a 60 perc nem volt elég a győzelemre. 378 passzolt yard mellett öt alkalommal az endzone-ban is megtalálta csapattársait hat pontért. A másik oldalon Jameis Winston az utóbbi hetekben újra régi formáját hozta és sorra adta el a labdákat, így csapatának nem sok esélye volt a győzelemre. A Seahawks ellen egy playtől eltekintve vigyázott a labdára és összeszedett 335 yardot, valamint két touchdownt.

Már-már szokásosnak is mondhatnánk, hogy melyik két elkapó emelkedett ki csapatából. Mike Evans és Tyler Lockett is remek formában volt vasárnap este. Evans 12 elkapásból szerzett 180 yardot és egy TD-t, amivel sokáig életben tartotta csapata reményeit. Lockett 13 elkapással, 152 yarddal és két TD-vel zárt, ezzel karrierje során először egy mérkőzésen több mint egy hat pontost ért el. Ezen kívül DK Metcalfet is meg kell említeni, aki szintén kiváló játékkal 123 yarddal és egy TD-vel járult hozzá a sikerhez.

A védelmek mindkét oldalon egy-egy nagy játékot csináltak meg. A Buccanneers defense Carson kezéből szedte ki a labdát döntetlen állásnál, amivel jó helyzetbe hozták a támadókat, azonban nem sokkal később Winston is eladta labdát fumble formájában, amit Rasheem Green cipelt vissza egészen a 15 yardosig.

(kronikk)

Indianapolis Colts @ Pittsburgh Steelers 24-26

Mumusához látogatott a Colts, javítani azonban nem sikerült, zsinórban hatodik vereségüket szenvedték el a Steelers ellen, ezzel örök mérlegük már 6-25 a Pittsburgh javára. Érdekesség még, hogy az utolsó hat mérkőzésen az Indianapolisnál hat különböző irányító játszott.

Nem indult jól a mérkőzés a Colts számára, hiszen sérülés miatt a szezonban először meg kellett bontani a liga elitjébe tartozó támadófalat: a center Ryan Kelly helyére Josh Andrews lépett. A sérülések azonban itt nem értek véget, hiszen pont Andrews egy játéknál hátrálva rálépett Brissett lábára, aminek következtében az irányító MCL sérülést szenvedett és a helyén Bryan Hoyer folytatta.

Hoyer három TD mellett egyszer eladta a labdát – amit a szezon közben Dolphinstól igazolt Minkah Fitzpatrick vitt vissza 96 yardon keresztül az endzone-ba -, illetve fumble-t is vétett. A Steelers oldalán is már egy ideje csereirányító szerepel, Rudolph egy hat pontos mellett szintén eladta a labdát, ezen felül egy safetyt is elszenvedett, összességében sokáig tartogatta a labdát a zsebben, az offense pedig nem tudott haladni (mindössze 273 yardot sikerült felpakolni a táblára).

A turnoverek szépen gyűltek amúgy is a mérkőzésen, ebben a Colts nyert 3-2-re. A védelemből a rutinos Justin Houston emelhető ki, aki egy szerzett safety mellett Sheard kierőszakolt fumble-jét is összeszedte. A megbomlott vendég támadófal már korántsem tudta megvédeni úgy irányítóját, mint előtte, Hoyer négy sacket is elszenvedett. TJ Watt továbbra is hihetetlen formában játszik, és a szerződésének utolsó évében járó Bud Dupree is jó volt, igyekszik rászolgálni egy minél nagyobb összegű kontraktusra.

Hilton kiesése után Zach Pascal lépett előre 76 yardot valamint egy TD-t szerezve, a másik oldalon Rudolph kedvenc célpontja Jaylen Samuels volt, neki 73 yard jutott a mérkőzésen. James Conner kiesése után Trey Edmunds segítette a futójátékot 73 yarddal.

A végjátékban megvolt a lehetősége a Coltsnak a győzelemre. Pascal vezetésével eljutottak egy 41 yardos mezőnygól kísérletig. Ez az út kissé rögös volt, Mike Tomlin egymás után két challenge lehetőségét bukta el: egyszer egy pass interference-t nézetett vissza, majd egy offensive pass interference-t szeretett volna kiharcolni, de egyik sem sikerült. A múlt héten hős lett Adam Vinatieri a Broncos ellen, miután a végén berúgta a field goalt, most azonban nem sikerült neki 41 yardról, de ebben a holder Rigoberto Sanchez is benne volt, hiszen fűzővel befelé tette le a labdát a rúgó elé, emellett pedig Vinatieri is földbe rúgott.

(kronikk)

Chicago Bears @ Philadelphia Eagles 14-22

Bántóan rossz volt nézni a Bears offense-t az első félidőben. Trubiskyék 20 játékból összesen 9 yardot tudtak összehozni, egy ponton pedig mínusz 10 yardnál álltak. A félidő vége előtt 45 másodperccel még first downt sem sikerült szerezniük – aztán kettő csak összejött. Az Eagles szoros emberfogást és blitzeket használt, ez pedig hatásos volt Trubisky ellen, aki nem tudta megverni az agresszív védelmet.

A Bears defense sem nézett ki jobban egyébként, sokat tudott futni az Eagles ellenük, ráadásul több hibát is vétettek az első félidőben, köztük négy offside-ot, illetve egy szükségtelen durvaságot is. De legalább a red zone-ban jól muzsikáltak, mert az Eagles csak 12-0-val tudott félidőre vonulni, pedig agyondominálta az első két játékrészt.

Aztán a másodikban megváltozott a játék képe, az Eagles szenvedett, a Bears pedig össze tudott tenni 2-3 pofás drive-ot – a Gabrielnek elindított hosszú passz kifejezetten szép volt – így a végéig meccsben volt a csapat. Ott azonban megrázta magát Pederson legénysége és vezetett egy bő 8 perces, 16 játékból álló drive-ot, amivel behúzta a találkozót.

Nagyon csúnya volt ez a meccs a Sasoktól is, nem érzem egyáltalán az átütőerőt, hogy jobb csapatok ellen ez a játék bármire is elég lenne (és a Patriots, majd a Seahawks következik a bye week után). Az offense-ből teljességgel hiányzik a robbanékonyság, egyedül a futó Miles Sanders jó ebben a kategóriában, illetve pozitív Ertz és Goedert játéka, ellenben szánalmas az elkapók teljesítménye, Alshon Jeffery konkrétan három drive-ot megszakító droppal jelentkezett. DeSean Jackson csak egy drive-ot bírt, nem érezte jól a lábát, talán a bye week után rendbe jön, de már azzal is sokat segített a csapaton, hogy elérhető volt, mert a Bears így nem tudott egyedül Ertz ellen összerakni egy gameplant, így a tight end végre lehozott egy kiváló félidőt – aztán a másodikra DJax hiányában változtatott a Bears és máris nem lubickolt Ertz.

(katonadani)

Houston Texans vs. Jacksonville Jaguars (London) 26-3

Bántóan egyoldalú lett a mérkőzés, az ezer sebből vérző Jaguars offense nem tudott mit kezdeni a szintén ementálira hasonlító Texans D ellen, ellenben Deshaun Watsonék hasítottak, a Colts és a Titans zakójával pedig pole-ba kerültek a csoportgyőzelemért folytatott versenyfutásban.

A Jaguars részéről sok mindent nem lehet elmondani. Gardner Minshew korrekt volt összességében, de mivel a Texansnak csak annyi dolga volt, hogy DJ Charkot kivegye a játékból (meg is tette), majd ezer emberrel tömje a boxot (Fournette 11 futásból 40 yardot szerzett), így nem sok mindent tehetett. Persze ettől függetlenül nem kellett volna két INT-t dobnia, de sok mindenen az eladott labdák sem változtattak – a Jaguars futójátékkal és két yardos screenekkel érkezett, nem volt életképes terve arra az esetre, ha hátrányba kerülne a csapat, így pedig nagy pofon lett a vége. Nem mondanám, hogy vége a Minshew-mániának, Nick Foles szerintem még ennyire sem lett volna képes, sajnálnám, ha emiatt elveszíteni a kezdő pozíciót. Ami pedig a védelmet illeti: a 410 yardot sehogy nem lehet magyarázni, ez messze nem az az egység, ami két éve végigverte a mezőnyt.

A Texanst overall csak dicsérni lehet, igazából nem volt gyenge pontja a csapatnak. A futójáték Hyde-dal nagyon ült, 19 futásból 160 yardot szerzett, a csapat pedig a sackekkel együtt több futott yardot szerzett (216), mint passzoltat (194). Persze Watson jól játszott, kiosztott két TD-passzt, ennél jobban nem kellett megerőltetnie magát. A védelem is vállalható volt, de azért tegyük hozzá, hogy nem ez volt a legnehezebb feladat a történelemben, egy közepes offense ellen már bajban lehet az egység. Szerencséjükre a csoportban már nem nagyon találkoznak ilyennel, így ha már csak a csoportmeccseket hozzák, sima lesz az AFC South.

(renningan)

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!