Connect with us

Hír

Goodell: Változtatni kell a Rooney Rule-on

Sok kritika éri és érte az utóbbi években a Rooney Rule-t, amit 2003-ban vezettek be és ami a kisebbségi jelöltek előlépését hivatott segíteni főedzői és front office munkák során. A szabály szerint minden üresedésre meg kell interjúvolni legalább egy kisebbségi jelöltet. Sokszor azonban csak látszólag tesznek eleget ennek a csapatok, és továbbra is mindössze négy kisebbségi főedző és Andrew Berry tegnapelőtti kinevezése után csak két kisebbségi general manager van a ligában.

Roger Goodell is látja a problémát és a változás szükségessét, a megoldás megtalálására pedig külön megbeszéléseket fog tartani az NFL a holtszezonban, ugyanis Goodellék is hiszik, hogy a sokszínűség jobbá teszi a ligát. Erről beszélt tegnapi sajtótájékoztatóján Miamiben.

Egyértelmű, hogy nem ezen a szinten szeretnénk lenni. Egyértelmű, hogy valamit máshogy kell csinálnunk. Nem várhatunk más eredményeket jövőre, ha nem visszük végbe azokat a változásokat, amikről már elkezdtünk beszélgetni, és amiket folytatni fogunk a következő hónapokban. Megpróbáljuk megtalálni azokat a megoldásokat, amelyek tényleges változáshoz vezetnek. Elkötelezettek vagyunk eziránt.

Zsinórban második éve csak egy kisebbségi főedzőt neveztek ki idén (Ron Rivera), pedig például Robert Saleh vagy Eric Bieniemy személyében voltak még erős jelöltek – nem véletlenül vannak ők is ott Miamiben.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!