Connect with us

Minden ami NFL

FK! Jóslatok 2019 – A szembesítés!

Észre sem vettük, és máris elröppent felettünk a 2019-es NFL szezon. A kis szusszanást kihasználva az évértékelők időszakát éljük, így mi is megnézzük, mennyire teljesültek a szezon előtti elvárásaink, illetve melyik szerkesztő mehet az Ezo TV-be.

A pontozás nagyon egyszerű volt:

  • sikeres találat esetén 1 pont kategóriánként
  • amennyiben a csoportgyőztesnek tippelt csapat csak WC helyen jutott PO-ba, fél pont
  • és fordítva, amennyiben a WC helyre tippelt csapat csoportgyőztesként várta a postseasont, szintén fél pont.

Lássunk hozzá!

1/1

Akikre tippeltünk:

Aki “nyert”: Cincinnati Bengals

Jár a buksisimi a szerkesztőknek, hiszen 14 tippből 13 is a top 5-ben választ, így nem jártak messze az igazságtól (természetesen csak én). Végül a Bengals érte el a liga legrosszabb mérlegét, ami három szerkesztő lőlapján is találatot ért.

AFC East

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: New England Patriots

Idén sem sikerült a trónfosztás az AFC keleti régiójában, noha már nem akkora fellegvárként díszelgett Belichick csapata mint korábban, de a 13 Pats tipp tulajdonosa örülhet. A Jets pedig nagyon mellé ment…

AFC West

Akire tippeltünk:

Aki nyert: Kansas City Chiefs

A 2018-as szezon után joggal várhattunk áttörést a Chargerstől, ám ez végül elmaradt. A Chiefs nagyon magabiztosan húzta be a csoportot.

AFC North

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Baltimore Ravens

Hupszi. A Steelers sorsa Big Ben kiesésével megpecsételődött, a Browns pedig összeomlott a tavalyi fellángolást követően. Bár ezt a Ravenst lehet egyik sem tudta volna megállítani, ha minden jól működött volna.

AFC South

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Houston Texans

Andrew Luck visszavonulása alaposan átvariálta a tippeket ebben a csoportban, ahol a való életben is össze-visszaság volt. Végül a Texans egyenesedett ki leginkább a négyesből, így be is húzta a divíziót-

AFC Wild Card

Akikre tippeltünk:

Akik bejutottak: Buffalo Bills, Tennessee Titans

Két meglepetés résztvevő is volt a rájátszásban az AFC oldalán, és mindkettőre érkezett tipp, igaz nem sok. A Ravens legalább innen kapott voksot, ahogy a Chiefs, a Texans és a Patriots is fél-fél ponttal gazdagította a rájuk tippelőt.

NFC East

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Philadelphia Eagles

Amikor arra számítottunk, hogy szoros csoport lehet, akkor nem így értettük… Ismét a rossz hírnevéről elhíresült benyomást keltette a divízió, ahonnan végül Wentzék jutottak a playoffba.

NFC West

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: San Francisco 49ers

A Rams a Super Bowl hangover áldozatául esett, a helyét azonban nem a Seahawks, hanem a 49ers vette át a csoport élén, még ha csak centiken is múlott. Természetesen ezt senki nem látta jönni a 4-12-es szezont követően, illetve hogy Robert Saleh nem menesztve lesz szezon közben, hanem az egyik legjobb szakemberré növi ki magát.

NFC North

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Green Bay Packers

Az egyetlen csoport, ahol mind a négy csapatra érkezett tipp, de végül két rivális között dőlt el az első hely sorsa. Matt LaFleur első szezonjában rögtön be is húzta észak trónját a Vikings elől.

NFC South

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: New Orleans Saints

Brees sérülésével úgy tűnt dugába dőlhet a sok Saints tipp, de Bridgewaterrel a fedélzeten sem volt megállás, és fölényesen nyerték meg a csoportot a riválisok egymást alulmúlásának hála.

NFC Wild Card

Akikre tippeltünk:

Akik bejutottak: Seattle Seahawks, Minnesota Vikings

Höri volt az egyetlen, aki meg merte húzni a 49ers PO-részvételét, ami fél pontot ért számára. Hiába gondoltuk kiegyenlítettebbnek az NFC-t, elég szép számmal találtuk el a rájátszásba jutók kilétét, hiszen a Vikings, a Seahawks, a Packers, a Saints és az Eagles is hozott pontokat a konyhára.

AFC döntő

Akikre tippeltünk:

Akik bejutottak: Kansas City Chiefs, Tennessee Titans

Megmosolyogtató a sok Browns tipp, ahogy a Patriots gyengélkedése is számos jóslatot juttatott a kukába. A Chiefs back-to-back részvételét elég sokan várták, a Titansét érthető módon senki.

NFC döntő

Akikre tippeltünk:

Akik bejutottak: San Francisco 49ers, Green Bay Packers

Na, itt már kijött a kiszámíthatatlanság, hiszen mindössze egy jó tipp érkezett, alatriste szíve húzta haza a Packerst az NFC döntőbe, és bejött. A legközelebb a Vikings és a Seahawks tippek voltak, de azok is csak papíron.

Super Bowl résztvevők

Akikre tippeltünk:

Akik bejutottak: Kansas City Chiefs, San Francisco 49ers

Hárman is úgy gondoltuk, hogy a tavalyi után most összejön Andy Reidnek az a Super Bowl-részvétel, az NFC oldaláról értelemszerűen nem jött jó tipp.

Super Bowl győztes

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Kansas City Chiefs

Annyira már senki nem volt tökös, hogy Reidék sikerét is betippelje, így az Eagles sikere után ismét jó tipp nélkül maradt a Super Bowl-győztes jóslatunk. Pedig a Chiefs győzelme annyira nem volt meglepő, mint a Sasoké két éve.

MVP

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Lamar Jackson

Valamiért senki nem látta jönni azt, hogy Lamar Jackson egy nyár alatt megtanul úgy dobálni, mint egy NFL irányító, pedig megtörtént. Azt mindenki tudta, hogy sokat és jól fut, de az igazi elismerés az a szó szoros értelmében vett irányító játéka miatt illeti.

OPOY

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Michael Thomas

Végre nem az MVP kapta ezt a díjat, de a Saints klasszis elkapójára így sem érkezett szavazat. Sőt, elég messze jártunk az igazságtól, akár csak az MVP tippek esetében.

DPOY

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Stephon Gilmore

Végre megkaphatta egy cornerback is ezt a díjat a passzsiettetők egyeduralma után! A többségünk nem gondolta, hogy ez lehetséges, hiszen csak két DB pick érkezett.

OROY

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Kyler Murray

Hogy jogosan kapta-e Murray, arról még ma is vitáznak sokan, sok helyen. Én is azok táborát erősítem, akik szerint másnak kellett volna kapnia, de így öten is örülhettek az újabb pontnak.

DROY

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Nick Bosa

A díj, amit a legnehezebb volt eltalálni eddig, végre lekerült a bakancslistánkról, és ketten is betippelték Bosát. Nem az újoncokról szólt ez az év, mi sem jelzi jobban, mint hogy az 1/1-es és az 1/2-es húzta be a legjobb újoncoknak járó elismerést – az OROY-jal ellentétben itt teljes joggal.

CPOY

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: Ryan Tannehill

Ezt sem a legkönnyebb eltalálni, hiszen ahány újságíró, annyi megítélés. A Garoppolo tippek nem jártak messze, de végül a Titans csillogásáért felelős Tannehillt illette az elismerés.

HCOY

Akikre tippeltünk:

Aki nyert: John Harbaugh

Érthető, ha sokan a saját értékrendjük szerinti meglepetés csapat vezetőedzőjét tippelték, hiszen idén is így kaphatta meg a díjat Harbaugh. Viszont a meglepetések közül csak a 49erst dirigáló Shanahan járt közel az igazsághoz.

Bold Predictionök

balentin:

  • Daniel Jones, Dwayne Haskins és Drew Lock együtt több touchdownt fog passzolni az alapszakaszban, mint a jelenleg előttük kezdőként rangsorolt Eli Manning, Case Keenum és Joe Flacco. -> TALÁLT! Jones 24, Haskins 7, Lock 7 (38) vs Manning 6, Keenum 11, Flacco 6 (24)
  • McCaffrey, Barkley és Kamara is 1000+1000 yardos szezon -> McCaffrey számára összejött, a másik két futónak nem ez volt a legjobb éve.

kerekisti:

  • Jason Witten minden szempontból karrierje legjobb évét tudja majd magáénak a visszatérése során: 111+ elkapás, 1146+ elkapott yard, 10+ elkapott TD -> Witten 63 elkapással, 529 yarddal és 4 TD-vel zárta az évet.

jarred:

  • A szezon során lesz legalább három meccs ami rendes játékidőben walkoff TD-vel fog véget érni, tehát a mindent eldöntő pontszerzés után nem marad egy másodperc sem az órán.-> Ha emlékünk nem csal, egy ilyen sem volt a szezonban.
  • Mind az Év Támadó-, mind az Év Védő Újonca díjat olyan játékos fogja kapni, akit a harmadik napon választottak ki.(vagy UDFA) -> Az 1/1 és az 1/2 húzta be ezeket a díjakat.

renningan:

  • A Lions top5-ös lesz meccsenként szerzett futott yardokban, amire 1997 óta nem volt példa. -> 103,1 yard/meccs átlaggal végzett a Lions futójátéka, ami a 21. helyre volt elég.
  • Derek Carr visszatér a csúcsformájához, passzolt yardokból, TD-kből és passer ratingből is karriercsúcsot állít be. -> 4054 passzolt yard (karrier rekord), 21 passzolt TD (11-gyel elmarad a rekordtól) és 100,8-as passer rating (karrier rekord)

rowi:

  • Browns 6-0 lesz a csoportban. Erre nem volt példa – ha jól látom 1967 óta, vagyis mióta csoportok vannak – soha. -> 3-3-mal zártak.
  • Doug Baldwin 2016-ban 1128 elkapott yardig jutott, ez a karriercsúcsa. Most visszavonulása után viszont rögtön lesz olyan Seahawks elkapó, aki e fölé jut a szezon végére. -> Tyler Lockett 1057 yardig jutott.

katonadani:

  • Von Miller és Bradley Chubb legalább 32 sacket fog szerezni, ami rekord egy duótól. Ebben az évezredben még csak 30 sem jött össze senkinek. -> Chubb sack nélkül zárt, és hamar ki is dőlt a szezonra, Millernek pedig 8 zsákolás jött össze.
  • Patrick Mahomes megdönti Peyton Manning 5477 passzolt yardos- és 55 passzolt TD-s rekordjait. -> 4031 passzolt yard és 26 TD szerepelt a lőlapján.

g495sr:

  • A Giants/Redskins párosnak az egymás elleni meccseket leszámítva összesen maximum 2 győzelme lesz. -> összesen 5 ilyen győzelmük lett.
  • 2013 óta három irányító passzolt legalább 5000 yardot az alapszakasz során, idén ez a szám legalább öt lesz. -> Winstonon kívül senki nem jutott 5000 passzolt yard fölé.

löfli:

  • Kyler Murray megdönti a legtöbb passzkísérlet rekordot, amit egy újonc ért el. (Luck, 2012, 627 kísérlet) -> 542 passzkísérlettel zárt.
  • 2012 után először Antonio Brown 1000 elkapott yard és 5 TD alatt zár. (minimum 12 meccsen pályára kell lépnie) -> Brownnak idén egy meccs jutott az alapszakaszban.

alatriste:

  • Jamal Adams a legtöbb sacket szerző nem edge rusher player lesz. (Donald után /őt félig odatettem) -> Jordan Phillips lett ez a játékos.
  • A 2000-es években még nem sikerült az NFL top20-as solo tackle listajára felkerülnie senkinek. 170 a határ – amit idén Vander Esch vagy Blake Martinez el fog érni.-> Martineznek 97, Vander Eschnek 43 jutott csak.

Összesítés

Höri jött, látott, és toronymagasan húzta be a jóslatos játékunkat 2019-re! A dobogóra még Dani és rowi fért fel holtversenyben, innentől alig voltak különbségek a szerkesztők között.

  1. Höri 10,5 pont
  2. katonadani & rowi 8 pont
  3. chester & renningan 7,5 pont
  4. alatriste, kronikk & leonidasz 7 pont
  5. löfli 6,5 pont
  6. balentin & jarred 6 pont (+ Bálintnak bold)
  7. g495sr & KGYM 5,5 pont
  8. kerekisti 4,5 pont

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!