Connect with us

Hír

A Super Bowl eltolásával és a Pro Bowl elmaradásával is számol az NFL

Az NFL továbbra is teljes szezonnal kaulkulál, a menetrend pedig két héten belül nyilvánosságra kerülhet. A jelenlegi tervek szerint az eddig megszokottaknak megfelelően a Labor Day utáni első héten kezdődne a szezon, 16 mérkőzést játszana minden csapat 17 héten keresztül (a 17-meccses alapszakasz majd legkorábban 2021-ben, valószínűleg csak 2022-ben kezdődik), a Super Bowl pedig február első vasárnapján lenne Tampában.

Azonban azt a ligánál is tudják, hogy a koronavírus járvány közbeszólhat és átalakíthatja a terveket, így további vészmegoldásokra is készülni kell. A Sports Business Journal szerint az egyik opció, amit a liga vezetői már egyeztettek is Tampa város vezetőivel, az a Super Bowl eltolása február 28-ra. Ez az alapszakasz eltolását eredményezné, de állítólag viszonylag egyszerű módosításokkal öt héttel is el lehetne tolni a kezdést. Ebben az esetben a Pro Bowl hete elmaradna, a Super Bowlt egyből a konferenciadöntők után játszanák le és ezzel együtt a bye weekeket is törölnék.

Egyelőre nyilván nem tudni, mi lesz a helyzet a nyár végén, de azt jó tudni, hogy a liga már készül vészforgatókönyvekkel arra az esetre, ha nem lehetne rendesen elindítani a szezont szeptember elején.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!