Connect with us

Hír

TJ Watt és Marlon Humphrey ötödik éves opcióját is lehívták

Újabb két játékosnak hívták le az ötödik éves opcióját a május 3-i határidő előtt: a Steelersnél TJ Watt, a Ravensnél Marlon Humphrey lesz így a csapat tagja legalább a 2021-es szezon végéig – jelentették be a franchise-ok a közösségi médiában.

Watt opciójának lehívása teljes mértékben “no-brainer” kategória volt a Steelers részéről, renningan 10/10-es esélyt adott rá kitekintő cikkében. A korábbi 1/30-as választott a liga egyik legjobb passzsiettetőjévé nőtte ki magát rövid időn belül, tavaly 14,5 sacket, 8 kierőszakolt fumble-t, 4 összeszedett fumble-t és 2 interceptiont szerzett, beválasztották az All-Pro csapatba és az esélyesek közt volt az Év Védője szavazáson is. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha az opciós évének lejárta előtt hosszútávú szerződést kapna a csapattól.

A csoportrivális Ravensnél Marlon Humphrey opciójának lehívása is papírforma volt, nagyon hasznos tagja az elit secondarynek a korábbi 1/16-os választott. Tavaly a PFF adatai alapján 89 felé szálló labdából 54 elkapást engedett 594 yardért és 4 TD-ért, de volt 3 interceptionje és 10 leütött labdája is – a 12 sárga zászló viszont nem mutat jól a neve mellett. Az első két éve egyébként ennél még jobb is volt a cornerbacknek.

Az új Kollektív Szerződés értelmében mindkét védő a posztján legjobban kereső 3-25. játékos átlagfizetését kapja majd, az opció pedig csak sérülés esetén garantált – a következő évtől kezdve már teljesen garantáltak lesznek az ötödik éves opciók.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!