Connect with us

Hír

Tegyük tisztába a Prescott szerződés-ügyet!

Múlt héten elég sok szenzációhajhász pletyka látott napvilágot, miszerint Dak Prescott visszautasított ilyen-olyan ajánlatokat, amik szerint a 175 millió dolláros szerződés sem elég neki, az utolsó évében pedig $45 millió dollárt akart. Természetesen az ilyen pletykákat nagyon gyorsan felkapják a szurkolók és rohannak csámcsogni, hogy mennyire telhetetlen a QB és mit képzel, hogy nem fogadja el az ekkora ajánlatot, egyébként sem ér még csak feleennyit sem.

Mindeközben az állítólag ajánlott szerződés részleteiről semmit sem tudunk, ráadásul nagyon gyorsan cáfolta mind Ian Rapoport, mind Adam Schefter, akik jóval megbízhatóbb forrásoknak számítanak. Mindketten kiemelték, hogy ilyen opciókról a felek még csak nem is beszéltek és azon megy a vita, hogy a Cowboys hosszabb, Prescott pedig rövidebb szerződést akar, egyelőre ezen nem tudnak megállapodni.

A Cowboys ugyebár az exkluzív franchise taget tette idén Prescottra, amivel az irányító $31,4 milliót keresne 2020-ban. A feleknek július 15-ig van idejük megegyezni egy hosszú távú szerződésről, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, jó eséllyel várnunk is kell majd a határidőig, hogy megszülessen az egyezség, hiszen a határidők elég komoly ösztönzők szoktak lenni mindkét félnek, addig pedig mindkét oldal ragaszkodhat a saját álláspontjához és kivárhat.

Prescott minden bizonnyal legfeljebb négy évre szóló kontraktust szeretne, Jerry Jonesék pedig minimum 5 szezonra le szeretnék kötni az irányítójukat. Könnyen lehet, hogy a legjobban fizetett irányító lesz Prescottból, hiszen az alkupozíciója megvan hozzá, a Cowboys nem engedheti meg magának, hogy elengedje, Prescott pedig két év alatt $69 milliót keresne a két franchise taggel, így ez lehet a tárgyalások kiindulópontja (egy harmadik franchise tag már $45 milliót jelentene, így erre minimális az esély).

Természetesen nem csak az éves átlag lesz fontos a szerződésben, hanem a garantált tartalmak, és az, hogy leghamarabb mikor szállhat ki az üzletből a Cowboys, így ezen adatok nélkül nem is lehet majd megítélni a szerződést – a belobogtatott, minimális információtartalommal rendelkező pletykaszerződéseket meg aztán végképp nem.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!