Connect with us

Játékos Portré

Bill Romanowski: Az antihős születése II. rész

Ha arra a kérdésre kellene választ adni, hogy ki az NFL történetének legaljasabb játékosa, Bill Romanowski minden bizonnyal sokak első számú választása lenne. Talán a legfelháborítóbb durvaságokat ő követte el a ligában, olyanokat, amiért ma éves vagy akár örökös eltiltás járna. Pedig a pályán kívül nem számít egy erőszakos alaknak. Igazi Dr. Jekyll és Mr. Hyde-féle történet tehát az övé, amely még a korábbi edzőinek is okozott meglepetést.

Az első rész ott ért véget, hogy Bill Romanowskit eltrade-elte a 49ers az Eagleshöz 1994-ben, mert a vezetőség úgy gondolta, hogy visszaesett a teljesítménye. Ekkor a linebacker is úgy érezte, hogy a karrierjének a vége közeleg, lelassult, a sérülések miatt már nem bírja annyira a terhelést, mint régen. A holtszezon során megsemmisítve érezte magát, és csak azon gondolkodott, mi lehet jelen helyzetére a megoldás. Keményebben edzeni már nem lehetett annál, ahogy addig csinálta, de okosabban igen.

Rettegve attól, hogy ennyi volt a pályafutása, Romanowski minden lehetséges – legális és illegális – módszert megpróbált, amivel a teljesítményét növelheti. Először is beruházott egy hiperbár kamrára, amely a sportsérülések rehabilitációjában segített neki. Aztán belevetette magát a táplálkozástudományba, amelyhez abban az időben nem sok futballista értett igazán. Az olimpián részt vevő amerikai válogatott atlétákkal kezdett edzeni, hogy a sebességén javítson. Felvette a kapcsolatot az ország legjobb erőnléti edzőivel, hogy tanuljon tőlük. Rájött arra, hogy egyedül nem tud fejben tartani ennyi információt, ezért felbérelt maga mellé személyi edzőt, masszőrt, fizioterapeutát, táplálkozástudományi szakembert, csontkovácsot, biomechanikai szakértőt, és két magánorvost is, mert nem bízott a csapatorvosokban. A személyi edzője még a nászútjára is elkísérte.

Az említett szakemberek foglalkoztatása évi $250.000-ba került neki, de megérte, mert annyit tanult tőlük, hogy ezzel egy új világ nyílt meg számára. Úgy tűnt, hogy újra a régi színvonalon tud majd teljesíteni, de ez nem volt elég neki. Az első hat szezonjában a 49ersnél ugyanis átlagos, kissé szürke játékosnak számított, az átlag focinéző nem biztos, hogy ismerte a nevét. Eltervezte, hogy ezentúl máshogy lesz. El akarta érni, hogy minden néző ismerje a nevét, és azt is, hogy az ellenfelek rettegjenek tőle. Ezt pedig azzal fogja megvalósítani, hogy mindenkinél brutálisabb játékos lesz.

A cikk folytatódik!Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!