Connect with us

Minden ami NFL

10 csere, amit szívesen látnánk a határidő előtt

Évről évre minden szurkoló egyre többet gondolkozik a szezon előrehaladtával lehetséges cseréken. A rosszul teljesítő csapatok eladnának és erőforrást gyűjtenének a következő draftra, míg a reményteljesen kezdő gárdák még több tehetséget szeretnének a csapatukba, ezzel is növelve a kiemelkedő szezon esélyét.

Az idei szezon közben is már láthattunk pár kisebb horderejű cserét. A legnagyobb eddigi trade-et a Vikings és a Ravens bonyolította le: Yannick Ngakoue reméljük nem pakolta mélyre a bőröndjeit, hiszen nem egész két hónap után váltott ismét csapatot.

Az utóbbi években egyre több, egyre nagyobb cseréket hajtottak végre a csapatok a szezon közben. Az elmúlt 3 év legnagyobb tranzakciót kigyűjtve látszik, hogy nem csak hátsó vagy középső köröket adnak már 1-1 játékosért a csapatok. A Ramsey, Fitzpatrick, Cooper cserék keretein belül első körös pick(ek) is gazdát cseréltek (Ramsey-nél nem is csak egy), és meghatározó, franchise játékosokat szereztek a csapataik idény közben.

  • 2019, Emmanuel Sanders, Denver & 49ers: Sanders + 5. kör <-> 3. + 4. kör
  • 2019, Mohamed Sanu, Falcons & Patriots: Sanu <-> 2. kör
  • 2019, Jalen Ramsey, Jaguars & Rams: Ramsey <-> 1. + 1. + 4. kör
  • 2019, Minkah Fitzpatrick, Dolphins & Steelers: Fitzpatrick + 4. + 7. kör <-> 1. + 5 .+6. kör
  • 2018, Amari Cooper, Raiders & Cowboys: Cooper <-> 1. kör
  • 2017, Duane Brown, Texans & Seahawks: Brown + 5. kör <-> 2. + 3. kör
  • 2017, Jimmy Garoppolo, Patriots & 49ers: Garoppolo <-> 2. kör

Idén még nem hajtottak végre a csapatok ezekhez hasonló horderejű cseréket, és sok első körös tranzakció talán nem is várható. Az alábbiakban 10 potenciális tranzakciót hozok, amikből nyilvánvalóan kevés fog materializálódni, de talán lenne bennük ráció. Az esetek többségében nem komoly az ellenérték mozgás, de sok csapat már az aprónak is örülhetne, ha sikerülne valamit bezsebelnie.

Sam Darnold, QB

New York Jets –> Indianapolis Colts
2021 2. kör

Mire lenne szüksége a Coltsnak ahhoz, hogy komoly contender csapatként teküntsünk rá? Egy irányítóra. Bár a Bengals ellen Rivers a legjobb teljesítményét tette le az asztalra új csapatában, az egész szezont nézve egyértelmű, hogy Indianapolisban minden adott lenne egy mély postseason menetelésre, ha a center mögött a megfelelő ember állna. Tekintve, hogy Rivers eddig sem volt túl meggyőző, továbbá csak egy egyéves szerződése van, a Colts jövőre amúgy is új irányító után kellene nézzen. Darnold még Adam Gase rontó keze alatt is néha meg tudja mutatni, hogy nem véletlenül draftolták a 3. picken 2017-ben. Sam már a harmadik évét tapossa a ligában, de még mindig csak 23 éves! A Coltsnál mi történne, ha egyszercsak megérkezne Darnold, és Rivers a padra kerülne? Semmi. Nyilvánvalóan Rivers maradna a csapatnál, hiszen kivágni sem lenne pénzügyileg érdemes, de az eddigi teljesítménye alapján bőven a lecserélhető kategória. Darnold meg merem kockáztatni 2020-ban egy jobb irányító, mint Rivers. Már idén is többet tudna a csapat vele elérni, arról nem is beszélve, hogy ha lehívják az opcióját, akkor még a következő 2 évre is relatív olcsón megoldott lenne a QB poszt. A Jets helyzetét látva Darnold akár a szezon végén is elérhető lenne, de az ára akkor sem lenne sokkal olcsóbb, miközben ha már itt volna a csapatnál fél éve, könnyebben el lehetne dönteni, hogy valóban érvényesíteni akarják-e azt az 5. éves opciót.

A Jets oldaláról egyértelmű a dolog. Ez a szezon katasztrófa. Azonban Andrew Luck után a legjobban várt irányító érkezhet a ligába 2021-ben (ha óriási meglepetésre nem tér vissza végzős évére), Trevor Lawrence-ért megérheti beáldoznia a teljes idei szezont a Jetsnek és minél több cetlit gyűjteni, továbbá minél jobban bebiztosítani, nehogy véletlenül kicsússzon a kezükből az irányító. Darnold ezen célokat nézve feleslegesen van itt. Év végén még talán nyerne vele a csapat 1-2 meccset, ami elütheti őket Lawrence-től, de ha mégse és megjön az ifjú tehetség, teljesen feleseges lenne két 25 év alatti irányító a csapatban, miközben a Darnoldért kapott ellenértéken jöhetne további erősítés az újjáépülő csapatba. Az Adams trade miatt az első és a harmadik körben már megvan a dupla pickje a csapatnak, ha kapnának egy extra másodikat még Darnoldért is, akkor az 1/1 mellett a sok tőke miatt a végén még egész vonzó volna a Jets kispadja.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások