Connect with us

Minden ami NFL

FK! Midseason All-Pro – A 2020-as szezon első felének legjobbjai

A kilencedik hét végével hivatalosan is elkezdődött a szezon második fele, így itt az ideje díjazni. Két szerkesztő (Renningan és katonadani) osztotta ki közösen a legjobbaknak járó FK! Midseason All-Pro címet.

Ahogy a hivatalos All-Pro listánál, úgy itt is első- és második csapatos játékosokat választottunk, teljes 11-11 fős kezdősorral offense és defense oldalon, plusz speciális egységbe is hoztunk játékosokat. A támadósorba a FLEX pozícióba az egyszerűség kedvéért csak elkapót lehetett jelölni, a védőknél pedig szigorúan slot cornerbacket választottunk a FLEX/IDP helyre. Minden esetben figyelembe vettük az adott játékos valódi posztját, tehát nem került például két left tackle sem az első-, sem a második All-Pro csapatba, szigorúan különválasztottuk a posztokat.

QB: Patrick Mahomes (KC)

Csere: Russell Wilson (SEA)

Három, nagyjából egy szinten teljesítő irányító versenyzett két helyért, így nagyon nehéz volt dönteni, kit hagyjunk ki. Így hiába parádés Aaron Rodgers, most lemaradt az elismerésről. Az egyik kiválasztottunk Russell Wilson, aki vezeti a ligát passzolt TD-kben (28), 70,9 százalékos pontossága a harmadik legjobb, de az utóbbi pár meccsen voltak hibái, a nyolc INT már nem néz ki annyira jól. Így egy hajszállal megelőzte őt a regnáló Super Bowl MVP, aki ihletett formában játszik: az elmúlt két meccsen 788 yardot és kilenc TD-t passzolt INT nélkül. Mahomes a szezonban már 25 TD-nél jár mindössze egy INT mellett (bár volt pár elejtett interceptionje), a statisztikailag gyengébb kezdés után visszaküzdötte magát az MVP-verseny favoritjai közé, jelenleg pedig ő van a legjobb formában a három klasszis közül.

RB: Dalvin Cook (MIN)

Csere: Alvin Kamara (NO)

Itt már nem volt kérdés a kezdőben. Cook csak hét meccsen játszott idén sérülés miatt, de 858 futott yarddal és 12 TD-vel vezeti a ligát, neki van a legtöbb 10+ yardos futása (25), 602 első kontakt utáni yardjánál pedig csak az egy meccsel többet játszó Derrick Henrynek van több (643). Elkapásokban is hatékony, egy szörnyeteg a pályán – nagy kár, hogy ehhez a Vikings nem tudott idén felnőni. A cseréje az említett Henryt megelőzve a Saints egyszemélyes támadógépezete, Alvin Kamara lett, aki bár csak 471 yardnál tart, 60 elkapása a legtöbb a futók között, 565 yardja pedig több mint kétszer több, mint a második Mike Davisé. Amit ő nem tud, azt nem is érdemes.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

WR: Davante Adams (GB), Tyreek Hill (KC), DeAndre Hopkins (ARI)

Csere: DK Metcalf (SEA), Julio Jones (ATL), Tyler Lockett (SEA)

Nagyon erős az idei felhozatal, olyannyira, hogy a ligát yardokban vezető Stefon Diggs még csak fel sem merült. A szezon legjobb elkapója jelenleg vitán felül Davante Adams, akinek úgy van 675 yardja (7.) és nyolc TD-je (2.), hogy mindössze hat meccsen játszott. Ez idő alatt háromszor jegyzett legalább 10 elkapást és 150 yardot, dropja egyetlen egy sincs, nem találni hibát a játékában. Mellette a jelenlegi legtöbb hatpontossal rendelkező Hill és a csendes gyilkos Hopkins kapott helyett az első csapatban: egyikükről sem szereztek INT-t idén az ellenfelek, és bár Hillnek már van négy dropja, Hopkins csak egyszer hibázott, ráadásul a 82,2 százalékos elkapási aránya a második legjobb mezőnyben.

A második csapatban a Seahawks két klasszisa, illetve az elmúlt évek egyik legjobbja került be. A nyolc TD-s Metcalf akár az első csapatba is befért volna Hopkins helyén, de a rengeteg nagy játék ellenére elég sok hibával játszik, öt dropja, egy TD-be kerülő fumble-je és három rá dobott INT-je van. Lockett is főleg a hat dropja miatt csúszott ki a top 3-ból, Julio pedig hozzá a szokásos elit játékát, de már annyira talán nem kiemelkedő, mint az utóbbi években – így is csak egy maroknyi elkapó ér fel hozzá.

TE: Travis Kelce (KC)

Csere: Jonnu Smith (TEN)

A legalább 38 targetet kapó tight endek között a legtöbb yard (769), holtversenyben a legtöbb TD (6), a legjobb elkapási arány (76,3%), a legjobb PFF értékelés (91,4), a legtöbb first down (42), a legkevesebb drop (0), a legmagasabb passer rating célbavételkor (128,7) és holtversenyben a legtöbb kikényszerített elrontott szerelés (6) egy emberhez tartozik – Travis Kelce-hez. Nem is érdemes szaporítani a szót, nincs párja. A cseréje viszont már nem volt ennyire egyértelmű, mert bár sérülések hátráltják, George Kittle így is a második legtöbb yarddal (474) és a második legjobb elkapási aránnyal (75,5%) rendelkezett, de végül Jonnu Smith mellett döntöttünk. A Titans kiválósága ugyan csak 304 yardot szerzett, de mindezt 35 targetből, van hat TD-je és Tannehill egyik legmegbízhatóbb célpontjává nőtte ki magát, ráadásul a PFF értékelése alapján futásblokkolásban is Kittle fölé nőtt ebben a fél szezonban.

OL: Laremy Tunsil (HOU) – Quenton Nelson (IND) – Corey Linsley (GB) – Zack Martin (DAL) – Jack Conklin (CLE)

Csere: Andrew Whitworth (LAR) – Ali Marpet (TB) – Frank Ragnow (DET) – Wyatt Teller (CLE) – Ryan Ramczyk (NO)

Bill O’Briennek igaza volt – bár borzasztóan sokat áldozott Laremy Tunsilre, de a falember lassan kezdi megszolgálni az árát. Idén 340 passzblokkoló snapen volt a pályán, összesen hét nyomást engedett, de egyből sem lett sack, a PFF-nél konkrétan a liga legjobban passzblokkoló OT-je. A túluldalán Jack Conklin kapott helyett, aki parádésan játszik a Brownsban, csak egy sacket és kilenc nyomást engedett, ami snapszámra lebontva a legjobb az RT-k között. Ráadásul futáshoz is jól blokkol, nagy szerepe volt a Chubb-Hunt duó sikerében.

Nelson és Martin helye megkérdőjelezhetetlen, mióta a ligában vannak, rendre minimum top 3-as teljesítmény nyújtanak minden téren. Így inkább Linsley-től beszélnék, aki idén 321 snapen egyetlen egy nyomást engedett, ráadásul abban is jól teljesít, ami alapvetően a center legfontosabb dolga: kiválóan blokkol futáshoz is. Idén nincs nála jobb a posztján.

A cseresorban Ramczykről nagyjából azt lehet elmondani, amit Conklinról, Whithworth viszont nem ember, lassan 39 évesen is tarthatatlan, mindössze hat nyomás érkezett az irányából Goffra. Marpet egy minden téren jól teljesítő guard, nem miatta van nyomás Tom Bradyn (ahiánya pedig nagyon érződött a Saints ellen), míg Teller főleg futás ellen remekel (egyedüli negatív vele kapcsolatban, hogy sérülés miatt kevesebbet játszott eddig, de azt sokkal magasabb szinten tette, mint a többiek a posztján). A cserecenter is az NFC North-ból érkezik, Ragnow azon kevés Lions-játékos egyike, aki jól teljesít. Futáshoz és passzhoz is jól blokkolt, a kritikán aluli játékhívásokról és az általános szerencsétlenkedésről nem tehet.

Edge: Myles Garrett (CLE) – TJ Watt (PIT)

Csere: Joey Bosa (LAC) – Khalil Mack (CHI)

A védelem szélén tökéletes egyetértésben voltunk.  Garrett vezeti a ligát jelenleg sackekben (9), míg Watt a harmadik (7). Mind a ketten top 3-ban vannak nyomásgenerelásában (Watt a második 46-tal, Garrett a harmadik 38-cal), futásmegállításban is jól teljesítenek, ráadásul mindkettőjüknek csak 1-1 elrontott szerelésük van. Ennél többet nehéz egy pass rushertől kérni, Garrett ráadásul kierőszakolt már 4 fumble-t is, amivel vezeti a ligát.

A csereposzt is erős, a PFF szerint Mack amellett, hogy 37 pressure-nél tart már, a legjobb futás elleni Edge, Bosa meg úgy tart szintén 37 nyomásgyakorlásnál, hogy csak hét meccsen játszott (igaz, ő futás ellen egy fokkal gyengébb).

iDL: Aaron Donald (LAR)– Stephon Tuitt (PIT)

Csere: DeForest Buckner (IND) – Tyson Alualu (PIT)

Többnyire itt is megvolt az egyetértés. Donald Garretthez hasonlóan 9 sacknél jár, illetve 48-cal neki van a legtöbb nyomásgyakorlása nemcsak a posztján, de az egész mezőnyben. Természetesen futás ellen is elit (idén még nincs elrontott szerelése), minden bizonnyal közte és Garrett között dől el az Év Védője cím. Tuitt a második legeredményesebb iDL pass rusher sackek (6) és nyomásgyakorlások (41) tekintetében, a 22 stop pedig a legtöbb a posztján.

Egyelőre úgy néz ki, hogy jó döntés volt egy első körös picket és súlyos dollármilliókat áldozni Bucknerért, aki a Colts egyik legjobbja, a játék minden elemében átlagon felüli. A párja pedig az idén összesen 3,6 milliót kereső Alualu, aki idén karrierévet tart: ugyan inkább csak szituációs játékos és elsősorban futás ellen kiváló, egy tökéletes csapatba ilyen is kell. És a durva az, hogy Cameron Heyward is jogosan pályázhat a Donald mögötti három hely egyikére, jól mutatja, mennyire domináns a Steelers védőfala.

LB: Lavonte David (TB)– Fred Warner (SF)

Csere: Bobby Wagner (SEA) – Blake Martinez (NYG)

Egy modern linebackernél az egyik legfontosabb tulajdonság, hogy passz ellen jó legyen. Idén senki sem jobb coverage-ben Davidnél és Warnernél. Utóbbi idén még nem engedett TD-t, de már szerzett két INT-et, az irányítók 60,5-ös passer ratinggel dobálnak felé, ami egy cornertől is jó teljesítmény lenne. David ugyan már engedett egy TD-t, de ezt úgy, hogy már 47-szer vették célba (5. legtöbb), de csak a felé szálló labdák 68,1 százalékából lett elkapás, ami top 5-ös arány a linebackereknél, de egyik előtte lévő kollégáját sem tesztelték ennyiszer.

Minimálisan maradt csak le Wagner az első csapatól, de igazából itt is az a helyzet, mint az irányítóknál: három top teljesítményből az egyiknek nem maradt helye. Futás ellen nincs párja, már 54 tackle-nél tart, de csak öt elrontott szerelése volt, miközben rendre szállítja a nagy játékokat. Blitzelésben is párját ritkítja, 14 siettetése a harmadik legtöbb, de mindezt 62 snapből érte el, ami parádés. Egyedül azért nem került a top 2-be, mert coverage-ben gyengébben teljesít: ugyan nem engedett TD-t, de már 360 yardot szereztek róla és 79,1 százalékos arányban lesz elkapás a felé szálló labdákból. A negyedik helyet Martinez csípte meg, de Darius Leonard is pályázott a helyre, aki végül a kevesebb meccse miatt nem érhetett ide. Martinez idén futás ellen nagyon jó, de coverage-ben is a a jobbak közé tartozik: ugyan relatíve sok elkapást enged, de engedett passer ratinget figyelembe véve hatodik legjobb a minimum 300 snapet pályán lévők közt, elkapás után pedig a negyedik legkevesebb yardot engedte.

CB: Jaire Alexander (GB) – Kendall Fuller (WAS) – Bryce Callahan (DEN)

Csere: Carlton Davis (TB)– Xavier Rhodes (IND) – Marlon Humphrey (BAL)

A legalább a snapek felén pályán lévő cornerek közül Kendall Fuller 18,9-es, Bryce Callahan 46-os, Jaire Alexander 69,8-as passer ratinget engedett eddig. Előbbi kettő a két legjobb mutató a ligában, Fuller és Callahan együtt nulla TD-t és hat INT-et tudnak felmutatni. Alexander már statisztikailag nem ennyire kiemelkedő, leginkább mert egy engedett TD-je van – igaz, ezt még az első héten hozta össze, azóta nettó életveszély felé dobni. Nem is teszi senki, az elmúlt három meccsén mindössze négy labda szállt felé.

A második csapatra sem lehet különösebb panasz. Davis, Rhodes és Humphrey is remekül játszik, előbbi 52,2-es passer ratinget enged az ellenfeleknek, Rhoders 66,7-est (az utóbbi hetekben volt 1-2 gyengébb meccse), Humphrey pedig 78,6-ost. Davis ráadásul futás ellen is remekel, ami ugyan nem kulcsfontossági tényező, de ártani nem árt. Humphrey pedig négy fumble-t harcolt már ki, ami mutatja playmaker mivoltát, ráadásul nagyon sokoldalúan használja őt a Ravens, igazi ász abban a védelemben.

S: Budda Baker (ARI) – Jessie Bates (CIN)

Csere: Justin Simmons (DEN) – Bobby McCain (MIA)

Baker jelenleg a liga talán legjobb safetyje: 61 tackle-nél, három leütött passznál, két INT-nél, két sacknél és egy fumble-nél jár, 21 stopja a legtöbb a poszton, a játék minden elemében kiemelkedő. Egyedül azt lehet felróni neki, hogy DK Metcalf utolérte a Seahawks elleni rangadón, nem sokkal a gólvonal előtt – bár az a játék is inkább Metcalf szörnyetegségének állít szobrot. Bates szintén remek, a PFF-nél egyenesen az első, még ha nem egy szexi név. 22,1-es engedett passer ratingje a harmadik legjobb a mezőnyben, de felé már 20 labda szállt, míg az előtte lévők esetebén 6-6 passzról beszélhetünk. Futás ellen javulhatna picit, de coverage-ben páratlan.

Simmons helye is megérdemelt, a liga egyik legkiegyensúlyozottabb safetyje, aki a játék minden aspektusában átlag feletti – működik a Vic Fangio hatás (és épp ezért kell óvatosnak lennie annak, aki jövőre új szerződést ad neki). McCain pedig Brian Flores terméke, a Dolphins védelmének csendes gyilkosa, aki 16,7-es passer ratinget engedett eddig az ellenfél irányítóinak. Persze mondhatnánk, hogy csak hat labda szállt felé, de ez mint a jobb cornereknél, inkább dicséret: 284 coverage snappen volt a pályán, aki akarta, igazán célba vehette volna.

K: Jason Sanders (MIA)

Csere: Justin Tucker (BAL)

Bármilyen meglepő, idén nem Tucker a legjobb – persze továbbra is elit, a 15/16-os mezőnygól és 26/26-os extra aránya kiváló, de nem elég az első csapathoz. Jason Sanders az egyetlen rúgó idén, aki még nem hibázott: 17/17 mezőnygólt értékesített, illetve extrákból is 21/21-es a mérlege. Ráadásul nem arról van szó, hogy csak rövideket rúg: a leghosszabb rúgása 56 yardos, összesen négyszer rúgott 50 yardnál messzebbről, ami a negyedik legtöbb a mezőnyben (a legtöbb egyébként hat próbálkozás), illetve a 16 field goaljából tíz is 40+ yardról született.

P: Jack Fox (DET)

Csere: Johnny Hekker (LAR)

Az újonc Jack Fox hihetetlen, az egyetlen, aki a PFF-től 90+-os értékelést kapott (92,2). 52,8 yardos átlaggal puntol (a leghosszabb rúgása 67 yard volt), ami visszahordás után is csak 47,7 yardra csökken – mindkét statisztikában első a mezőnyben. 16 rúgása után jött az ellenfél a saját 20 yardosán belül, ami a hetedik legjobb a mezőnyben, pedig általában mélyen a saját térfeléről kell próbálkoznia. Ez utóbbiban például Hekker meg is előzi (23), sőt neki van a legtöbb ilyen puntja, de a Rams támadósora jóval hatékonyabb a Lionsénél, így ő gyakrabban próbálkozhat a félpályáról.

KR: Cordarrelle Patterson (CHI)

Csere: Isaiah Rodgers (IND)

Patterson a liga legjobb visszahordója, már 652 yardnál tart, amivel vezeti is a mezőnyt, a konzisztenciája kiemelkedő. Rodgers már visszafogottabban teljesít, de egyike annak a két játékosnak, akinek van már visszahordott TD-je, ráadásul egy 101 yardos. Mióta ellehetetlenítették a kirúgások utáni visszahordásokat, már ez is elég az All-Próhoz.

PR: Jakeem Grant (MIA)

Csere: Andre Roberts (BUF) 

Jakeem Grant az egyetlen, akinek van már punt után visszahardott TD-je, illetve a 237 yardja is a legtöbb a punterek között. A második csapatba pedig egy igazi mindenes került: Robertsnek 181 punt és 479 kickoff return yardja van, összesítve még Pattersont is megelőzi.

ST: George Odum (IND)

Csere: Ezekiel Turner (ARI)

Odum egy igazi ST-ász, 151 special team snapen volt a pályán, 11 tackle-jével pedig vezeti a ligát. Turner hasonlóan jó teljesítményt nyújt, ő 8 tackle-lel a második. A gunnerek is emberek!

[/ppp_patron_only]

26 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vicgeordie
Vicgeordie
2020-11-12 09:02

Onwenut nagyon hiányolom az OL-ből. Konkrétan a listán szereplők 2/3-ának rosszabb vagy sokkal rosszabb a PFF-grade-je nála…

katonadani
Reply to  Vicgeordie
2020-11-12 09:27

erősen gondolkodtunk rajta, de melyik posztra rakjuk be? Játszott LG-t, RG-t és RT-t is, de egyiken sem eleget másokhoz képest.
Az kétségtelen, hogy kiválóan teljesít!

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  katonadani
2020-11-12 09:43

Ha mindenki egészséges (ami idén sajnos ritka), akkor RT-t játszik. De elfogadom, ez egy valid érv

katonadani
Reply to  Vicgeordie
2020-11-12 10:25

ha egy poszton játszott volna végig, akkor kérdés nélkül ott lenne, de jó esélye lehet év végén bekerülni, főleg hogy RTben azért idén nem kiemelkedő a felhozatal (ami furcsa, mert tavaly meg az volt jobb az LTnél).
Így viszont egyiken sem ütötte meg a snap küszöböt :(

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  katonadani
2020-11-12 21:44

Most néztem a PFF csapatát, ott nem problémáztak és berakták az első csapatba LG-ként :)

katonadani
Reply to  Vicgeordie
2020-11-13 08:17

jaja láttam, de hát 112 snapje van LGként…
és az a vicces h PFFnél egyébként tackle-ként van feltüntetve mindenhol, mert hogy ott játszotta a legtöbbet :D

bjeela
bjeela
2020-11-12 10:25

Véletlen RB-t írtatok a TE-k helyett.

katonadani
Reply to  bjeela
2020-11-12 10:25

köszi, javítva :)

Danika
Danika
2020-11-12 12:59

Lockett és Hopkins nem érdemlik meg a helyet, nem hoznak Fantasy pontokat :D . Simmonst nem adjuk senkinek, pláne ha Kareem majd el megy nyugdíjba. Bolleson nem gondolkodtatok, idén valami brutál módon fejlődött.

ThySoul
ThySoul
2020-11-12 13:35

Mocsok mód nem ideillő téma, de mezt ki hol szokott rendelni? (Ha rendel valaki egyáltalán) meglepném magam karácsonyra egy Bills mezzel, de tanácstalan vagyok, mert itthon nem nagyon lehet kapni ilyet, mert a kutya nem szurkol nekik :D

ewzywv
ewzywv
Reply to  ThySoul
2020-11-12 13:46

NFL Shop Europe

Danika
Danika
Reply to  ThySoul
2020-11-12 15:45

Szerintem is jó lesz Shop Europe, én is terveztem, de nem úgy alakultak, ahogyan akartam, egyébként ezeket nem értem, az Any Name-hez bármit beírhatsz, bármilyen mezszámmal, ergo, beírsz egy játékos nevet jó számmal, és máris instant spórolsz magadnak 20 eurót :D.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Danika
2020-11-12 16:13

Gondolkodtam hogy benevezek egy Allen mezre, ami nyilván drága, és mivel vennék kiderülne egyből hogy bust és buknék egy 100 dollárt (mennyi egyáltalán egy mez? :D )

ewzywv
ewzywv
Reply to  ThySoul
2020-11-12 16:13

annyi-100

Danika
Danika
Reply to  ThySoul
2020-11-12 16:14

100 euró környékén, de mondom, kérsz egy any namet, beírod, hogy Allen, meg 17 és az olyan 80 dollár csak.

ThySoul
ThySoul
Reply to  Danika
2020-11-13 20:46

Ránéztem, ha elkezded írni a nevet felmegy az ára 100 körülire
Lefog húzni az NFL úgy látszik

Vicgeordie
Vicgeordie
Reply to  ThySoul
2020-11-12 22:32

NFL Shop Europe alapvetően, de vigyázz velük, mert amit kiszállítás címén művelnek, az botrányos. Kétszer rendeltem tőlük, az egyiket két hónap alatt szállították ki, a másikat pedig soha. Mikor utóbbit szóvá tettem (tanulva az első esetből nem türelmetlenkedtem, kivártam sokáig), közölték hogy későn jeleztem, már nem tudnak mit tenni. “Szerencsémre” csak egy pár ezer forintos pólóról volt szó, amit így elintegethettem (és az árát is)…

ewzywv
ewzywv
2020-11-12 13:51

Másik off kérdés: király a Zeke poló, de várható vmikor Packers-es? :D

Tackleonárd
Tackleonárd
2020-11-12 14:23

A qb-k rangsoránál nem is vártam mást. Mondjuk nem ártott volna körülnézni elkapó és te posztokon is. Jah? Várjunk csak, akkor Rodgers is beférne?

katonadani
Reply to  Tackleonárd
2020-11-12 19:47

Richard Rodgers azért nincs olyan jó tight end, hogy beférjen egy All-Pro csapatba :(

Tackleonárd
Tackleonárd
Reply to  katonadani
2020-11-13 00:38

Te szerkesztő vagy ugye? Szöveget tudsz értelmezni? Elmagyarázom. Három qb jött szóba all-pro posztra. Eddig remélem világos. Wilson elkapó brigádja: Metcalf, Lockett, Olsen (elég pofás), Mahomes brigádja: Hill, Watkins, Hardman, Kelce (még pofásabb) Aaron Rodgers: Adams, ???, ???, ??? Remélem így már érthető.

katonadani
Reply to  Tackleonárd
2020-11-13 08:17

elsőre is érthető volt, de köszi hogy levezetted :D de ahogy kérted körülnéztem wr és te poszton és ott csak egy rodgerst találtam, richardot :(

Nálam egyébként Aaron Rodgers lett a második a QBknál, de ahogy a QB-rangsor első sorában is olvasható, három egy szinten teljesítő irányító közül kellett kettőt választani, ha Wilsont vagy Mahomest hagyjuk ki, ugyanúgy szar lett volna. Lehetetlen döntés volt.

(azt már csak halkan jegyzem meg, hogy Adams a legjobb elkapó a fent említett brigádból, Tonyan jelenleg bőven jobb TE, mint Olsen, a legjobb támadófala meg magasan Rodgersnek van a három QBból, szóval ott is érdemes lehet körülnézni)

Duri95
Duri95
2020-11-12 20:55

Minkah Fitpatrik nincs benne a legjobb 4 safetyben ? Vagy csak véletlen h mindig nála köt ki a labda és nagy játék van?

katonadani
Reply to  Duri95
2020-11-12 22:32

ha ez a kritérium, akkor rajta kívül 15 safetynél kötött ki legalább ugyanannyiszor a labda idén.

26
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x