Connect with us

Beharangozó

FK! Preview #12

A vasárnapi 12 meccsből 10 esetben elég egyhangú a tippsorunk (9 vagy 10 azonos tipp), ami jelenthet nagyon sima fordulót, vagy épp sok meglepetéssel telit! 

19 órás sáv

Tennessee Titans @ Indianapolis Colts

Még csak a 13. forduló van, de igazából a csoportelsőségről dönt ez a találkozó. A fivethirtyeight.com számításai alapján a Colts egy győzelemmel 84% eséllyel nyeri meg az AFC South-t, a Titans pedig 86% eséllyel. Két hete is megmérkőztek a felek, akkor a Colts tudott diadalmaskodni, múlt héten pedig mindketten nagy skalpot gyűjtöttek be.

A Titans jön az emocionálisabb mérkőzésről, ahol nagyon fel voltak tüzelve, ez pedig sokszor negatív hatással szokott lenni a következő heti találkozóra – sikerül vajon még egy hétig fenntartani a tüzet? A Tennessee futni akar, a Coltsnak pedig alapesetben elég jó a futás elleni védelme, azonban DeForest Buckner és Denico Autry nagyon fog hiányozni a fal közepéről – ki tudja ezt használni a vendég támadófal és Derrick Henry? A túloldalon pedig azt érdemes kiemelni, hogy Rivers szabadul a második leggyorsabban idén a labdától, így a Titans pass rushnak esélye sem lesz odaérni az irányítóra, ami azt jelenti, hogy nagy nyomás lesz a secondaryn – már csak az kell, hogy Rivers ne hibázzon és az elkapók kicsit fellépjenek.

Los Angeles Chargers @ Buffalo Bills

Ha valaki szereti az ágyúkarú, fiatal, szórakoztató irányítókat (ki nem?), akkor ezt a meccset semmiképp se hagyja ki! Josh Allen Justin Herbert ellen, igazi csemege! A Bills most találkozik az ötödik top5-ös támadósorral megtett yardokat tekintve, az előző négy ilyen meccsén átlagban 454 yardot és 31 pontot engedett, ami nem túl jó előjel a buffalóiaknak. Érdekes, hogy a Bills hatodik, a Chargers hetedik generált nyomásban, viszont Herbert a legjobb, Allen pedig a hatodik legjobb irányító passer ratinget tekintve nyomás alatt.

Las Vegas Raiders @ Atlanta Falcons

Emlékszik még valaki arra, ki vette át Jon Gruden helyét Tampában? Bizony, Raheem Morris, aki most a Falconsnál ideiglenes főedző. A Raiders emocionális mérkőzésből jön, ezért kell vigyázniuk, nehogy beleessenek a Falcons csapdájába. A védelmen simán át kell tudniuk masírozni, ugyanis a Falconsnál csak a Jets és a Jaguars rosszabb EPA/pass play alapon, rosszul védekeznek tight endek ellen és a második legnagyobb arányban engednek hosszú passzokat. Helló Waller és Agholor/Ruggs! A védelem a túloldalon sem sokkal jobb, így Ryannek sokkal nyugodtabb napja lesz, mint múlt héten – akkor 8 sacket nyelt be, a Raiders defense egész évben 11-nél jár. Mindkét védelem gyenge tehát, a Raiders támadói viszont konzisztensebben jók, így nekik áll a zászló – plusz nekik van is miért küzdeni, közel a rájátszás!

New England Patriots @ Arizona Cardinals (Arena4)

Ha valaki szereti a hatékony futójátékot, akkor ez az ő meccse! Mindkét gárda top3-as EPA/run play alapon idén, leginkább az irányítóiknak hála, akik ugyan más módszerekkel, de nagyon jók a földön. Kiváló matchupnak ígérkezik a DeAndre Hopkins vs Stephon Gilmore párharc, és az is egy nagyon érdekes kérdés, hogy mit talál ki Bill Belichick Kyler Murray megállítására. Chrisian Kirknek lehet jó napja, ugyanis az utóbbi hat hétben a Patriots tökutolsó Y/A mutatóban és engedett hosszú passzjátékokban is. A túloldalon Jakobi Meyersre érdemes figyelni, aki remekül játszik idén, és mivel sokat van a slotban, így a Cardinals leggyengébb pontját is kihasználhatja.

Carolina Panthers @ Minnesota Vikings

Ezt a meccset tudtam a legnehezebben megtippelni, mert két hasonló erősségű, kiszámíthatatlan csapatról van szó. Teddy Bridgewater visszatér és az ellen a csapat ellen mehet harcba, amelyik draftolta. A Panthers a levegőben nagyon veszélyes, két elkapója is 800 yard felett van már (nincs másik ilyen csapat a ligában), míg a Vikings a földön a legjobb, főleg ha Adam Thielen COVID-IR-en marad. Dalvin Cooknak nagy napja lehet, hiszen a Panthers 4,6 yardot enged futásonként és már 14 TD-t kaptak a földön idén.

Cleveland Browns @ Jacksonville Jaguars

A Browns bő egy hónapja nem játszott idegenben, és a clevelandi időjárás szépsége miatt bő egy hónapja nem játszott szép időben sem. Épp ezért passzolgatni sem tudott Baker Mayfield már hosszú ideje, szóval be kellene indítani azt a passzjátékot. A Jaguars ellen ez nem lenne nehéz, viszont a jacksonville-ieket szét is lehet futni, és lehet, hogy inkább ezzel akarja gyorsan lezárni a találkozót Stefanski. Érdemes lenne viszont meggondolnia, hogy mégis többet próbálkozzon a levegőben, hiszen a Titans és a Ravens ellen a következő két hétben már nem lesz elég csak futni, szóval nem ártana gyakorolni a passzokat. A Brownst futással, ezáltal James Robinsonnal nehezebb lesz megfogni, ellenben a levegőben ez nem lenne olyan nehéz – főleg Myles Garrett és Denzel Ward, a két legjobb védő kiesésével -, de hát Mike Glennonnal próbálkoznak…

Miami Dolphins @ New York Jets

Tua eddig nem mutatott annyit, mint újonc irányítótársai, azonban most végre eljött az idő brillírozni. A Jets secondaryje ugyanis pocsék, még csak átlagos játékos sincs benne, EPA/pass play alapon pedig a 31. helyen tanyáznak a ligában. Ha most nem, akkor mikor indul be Tua? A túloldalon úgy tűnik Sam Darnold kezd, akinek jól kellene játszania, hogy eladhassa magát jövőre, viszont annyira nem szabad jól játszania, hogy győzelmet érjen el és a franchise elbukja Trevor Lawrence-t. Nehéz dió.

New York Giants @ Cincinnati Bengals

A Giants a csoportelsőségért küzd és most át is veheti a vezetést egy győzelemmel. A Bengals kapcsán nehéz izgalomba jönni így, hogy Joe Burrow megsérült, hiszen igazából miatta nézte az ember a meccseiket. Így meg ki lesz kíváncsi rájuk? Én ezt a találkozót várom a legkevésbé a héten, épp ezért. Nem látom, hogy Brandon Allen bármennyire is képes lenne mozgatni az offense-t, így Daniel Joneséknak még csak szét sem kell feltétlen szedniük a gyenge Bengals defense-t, pár jó drive is elég lehet.

22 órás sáv

Kansas City Chiefs @ Tampa Bay Buccaneers (Arena4)

A Buccaneersnek akkor van esélye ezen a meccsen, és úgy összességében a playoffban is, ha Ariansék végre elkezdenek egy kicsit gameplanelni és nem csak azt az egy kitalált stratégiát játsszák, amit egész évben. Igaz ez persze defense oldalon is, de talán az offense a frusztrálóbb. Ha a támadók fegyverarzenáljában csak a hosszú passz és a checkdown van benne (ráadásul betonkezekkel rendelkező futóknak), akkor azt a jó védelmek megoldják. A Chiefs pedig elég jól védekezik 20+ yardos labdák ellen, a tavalyi szezon elejétől számítva a második legalacsonyabb elkapási arányt és a legalacsonyabb passer ratinget engedik ilyen passzoknál.

A Chiefs egyébként legutóbb 1993-ban verte meg a Buccaneerst, akkor Joe Montana vezetésével sikerült 27-3-ra nyerni.

San Francisco 49ers @ Los Angeles Rams

Alapvetően odáig lennék egy Shanahan vs McVay párharctól, és ugyan a 49ersnél lenne a nagy pihenési előny (bye weekről jönnek, a Rams meg hétfőn játszott), eléggé szétestek az utóbbi időben a sérüléshullámot követően, zsinórban háromszor kaptak ki kétszámjegyű ponttal. Mullens ráadásul nyomás alatt mindössze 3,1 yardot átlagol 1 TD és 4 INT mellett, miközben a Rams védelme az ötödik legnagyobb arányban helyez nyomást az ellenfélre. Sokadjára is érdemes kiemelni Brandon Staley védőkoordinátort, aki kiváló munkát végez LA-ben és még mindig túl kevés szó esik róla.

New Orleans Saints @ Denver Broncos

Taysom Hill múlt heti teljesítményét alaposan kielemeztem hét közben, és azt állapítottam meg, hogy ugyan kiváló volt a Falcons ellen, jobb védelmek ellen nem lesz ekkora sikere, mert túl sokáig gondolkodik, lassan hoz döntést. Sean Payton rengeteget segít neki, de most érdekes lesz figyelni, hogy Vic Fangio mihez kezd vele, hiszen a Broncos védelme top10-es engedett EPA/play alapon, és kreatív játékhívásokkal operál, így nehezebb lesz Taysom dolga az olvasásai megerősítésében a dobások előtt. A Broncos a futásaiban bízhatna egy általános meccsen, de nem itt. A Saints ugyanis időtlen idők óta (3 éve) nem engedett 100+ yardos futót, idén a legkevesebb futott TD-t engedték és a meccsek felén egy RB sem érte el még csak a 40 yardot sem.

Sunday Night Football

Chicago Bears @ Green Bay Packers (Arena4)

Négy hete a Bears még az NFC élén tanyázott… durva belegondolni. Mindeközben a Bears offense-énél már csak a Jets rosszabb a ligában, akár Y/A-t, akár EPA-t nézünk. A támadófal szintén az egyik legrosszabb az NFL-ben, a PFF értékelései alapján a harmadik legrosszabb passzblokkoló egység és a legrosszabb kontakt előtti futott yardokban is. Hátha Mitch Trubisky visszatérése tud javítani az egységen. A labda ezen az oldalán az Allen Robinson vs Jaire Alexander matchupra, a túloldalon pedig a Packers támadófal vs Bears védőfal párharcra hívnám fel a figyelmet, mert mindkettő csemege lesz elit játékosok közt.

Szerkesztőségi tippverseny állása 11 forduló után:

  1. katonadani 106-55
  2. g495sr 105-56
  3. löfli 105-56
  4. renningan 105-56
  5. balentin 104-57
  6. jarred 103-58
  7. kronikk 102-59
  8. leonidasz 100-61
  9. Höri 99-62
  10. alatriste 91-70

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!