Connect with us

Minden ami NFL

Gigászok csatája: Patrick Mahomes vagy Aaron Rodgers

Patrick Mahomes és Aaron Rodgers az idei MVP cím két legnagyobb favoritja, mindössze nüánszok vannak a liga jelenlegi két legjobb irányítója között. Ki érdemelné meg, és ami fontosabb: ki kapja majd a címet?

Az utóbbi időben meglepően ritkán volt igazi verseny az MVP-címért, szinte mindig akadt egy irányító, aki brutálisan kiemelkedett a mezőnyből. Az elmúlt 10 évben csak 2016 volt kivétel, amikor Matt Ryan, Tom Brady és Aaron Rodgers 10 szavazaton belül volt. Idén viszont nincs konszenzus.

A nyers statisztikák alapján 13 forduló után Patrick Mahomes vezeti a ligát passzolt yardokban (4208), ő dobta a harmadik legtöbb TD-t (33), ráadásul mindössze öt INT áll a neve mellett, övé a második legmagasabb passer rating (112,3) és csak Deshaun Watson passzol nála magasabb átlaggal (8,5 yard/passzkísérlet). Ezzel szemben 13 forduló után (tehát a tegnapi mérkőzést az egyenlő feltételek jegyében nem számolva) Aaron Rodgers vezeti az NFL-t passzolt TD-kben (39), eggyel kevesebb INT-je van Mahomesnál, a 119,7-es passer ratingje all time top 5-ös, a 3685 yardja a harmadik legtöbb, a 8,2 yardos passzonkénti átlaga pedig a negyedik a mezőnyben.

Pusztán a számok alapján lehetetlen dönteni, ezért a továbbiakban több különböző kategória alapján próbálunk meg ítéletet mondani:

  • kisegítőszemélyzet,
  • támadófal,
  • edzői gárda,
  • egyéni értékelés/nem hagyományos statisztikák,
  • konzisztencia,
  • sorsolás erőssége,
  • és ami talán a legfontosabb: döntési elvek a szavazásnál.
A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!