Connect with us

Érdekességek

Jon Grudennek garantáltan rossz szezonja lesz, ha 6-3-mal kezd

Mióta az NFL 12 csapatosra bővítette a rájátszást (1990), 140 csapat kezdett 6-3-as mérleggel: közülük 103 (74%) jutott be a rájátszásba. A legtöbb franchise-nak tehát ez jó kiindulási alapot jelent, de a Jon Gruden edzette csapatoknak nem: amennyiben jön a papírforma, Gruden idén harmadszorra bukhatja el a rájátszást 6-3-as kezdés után, ami abszolút csúcs lenne.

Először egészen az 1998-as szezonig kell visszamennünk. Gruden a Raiders edzőjeként kezdett 6-3-mal, majd fejezte 8-8-cal az alapszakaszt. Mentségére szóljon, hogy nem volt egyszerű dolga, játszott a végül 14-2-vel végző Broncosszal, illetve a 10-6-os Dolphins-Bills duóval, bár a 6-10-es Ravens-Redskins duót talán illett volna legyőzni.

10 évvel később már a Bucs edzőjeként kezdett 6-3-mal, ráadásul ezt három további siker követte, a csapattal 9-3-mal állt az utolsó négy forduló előtt, de négy vereség után így sem jött össze a rájátszás. A menetrend ismét nem volt egyszerű, az NFC West két legjobb csapatával, az egyaránt PO-ba jutó Panthersszel és Falconsszal is játszott, de még a Chargers is megnyerte a csoportját, így talán védhető a három vereség. Az 5-11-es Raiderstől elszenvedett vereséget viszont nehéz mivel magyarázni: az Eagles 9-6-1-es mérleggel jutott be 6. kiemeltként, ennyin múlott a rájátszás.

Az idei történetet mindenki ismeri: 6-3-as kezdés, és bár a Chiefs és a Colts ellen benne volt a vereség a pakliban, a Falcons-Jets-Chargers trióból csak a Jetset sikerült legyőzni, azt is csak egy utolsó másodperces Hail Maryvel. Jelenleg 7-7-es a Raiders és szinte biztos lemarad a rájátszásról.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!