Connect with us

Hír

Jövőre jöhet a 17 meccses alapszakasz

Az NFL és az NFLPA a legutóbbi CBA-tárgyalások során megegyezett abban, hogy hamarosan növelik az alapszakasz hosszát 16 mérkőzésről 17-re. Ennek pontos időpontjáról nem döntöttek még, de nagyon úgy néz ki, hogy már jövőre bevezetik az új rendszert. A tulajdonosok nemrég összeültek ennek kapcsán, de akkor még nem szavaztak az alapszakasz kibővítéséről, arról viszont megállapodtak, hogy hogyan fog kinézni a 17. mérkőzés: konferenciák közötti, helyezés alapú mérkőzésről lesz szó (erről itt írtunk bővebben).

Most az NFL Media arról tudósít, hogy várhatóan 2021-ben bevezetik a 17 meccses alapszakaszt, habár a hivatalos bejelentésre még heteket, akár hónapokat is várni kell, ugyanis még legalább egy médiaszerződést ki kell alkudnia a ligának. Ezzel együtt egyébként az előszezont lerövidítenék 2 vagy 3 meccsesre, továbbra is egy bye weekje lenne mindenkinek, a Super Bowlt pedig február második vasárnapján rendeznék.

Ugyan előbb-utóbb biztos volt, hogy ez bekövetkezik, a koronavírus felgyorsíthatta az eseményeket, ugyanis ez a lépés plusz bevételeket jelent majd, ami miatt a fizetési sapka idei drasztikus csökkenését is lehetne mérsékelni. Arra egyelőre nincs határidő, hogy mikor kellene dönteni a 17 mérkőzés bevezetéséről, de a menetrend kiadása logikus céldátum lehet (általában április vagy május).

Az NFL-ben 1978 óta 16-meccses az alapszakasz, előtte 14 mérkőzést játszottak a csapatok.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!