Connect with us

Hír

Mától elkezdhetnek interjúzni a jelöltek a megüresedett főedzői posztokra

Az NFL változásokat vezetett be a főedzői állásokra való interjúzás szabályaival kapcsolatban, ennek fényében pedig a csapatok a mai naptól virtuális módon meginterjúvolhatják a jelölteket – írja az NFL Media. Eddig ugyebár az alapszakasz végéig várniuk kellett a franchise-oknak, most viszont előrehozhatják a folyamatot. Az új szabály csak a megüresedett főedzői posztokra vonatkozik és maximum 2 órán keresztül mehet a meghallgatás. A jelölteket foglalkoztató csapatok egyébként megtagadhatják ezt a lehetőséget.

Érdekes változtatás ez, és akár azt is eredményezheti, hogy a kirúgás előtt álló csapatok nem várják majd meg a szezon végét, hanem hamarabb meghúzzák a ravaszt, hogy ne maradjanak le a már főedző nélkül játszó Falcons, Texans, Lions triótól. Többek közt a Jetstől, a Jaguarstól vagy a Chargerstől is várható menesztés az év végén, így az sem lenne meglepő, ha már jövő hétfőn meglépnék ezt.

A playoff csapatoknak ez az új szabály egyébként akár előnyt is jelenthet, hiszen így a koordinátoraik az alapszakasz utolsó két hetében letudhatják az interjúkat (vagy azok egy részét), és nem kell a rájátszás alatt ezzel foglalkozniuk.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!