Connect with us

Összefoglaló

Nagy verést osztott ki a Browns és a Patriots, a Rams átvette a vezetést a csoportban

A Browns nagy verést osztott ki a Titansnek (noha a második félidőben majdnem sikerült elszórakozni), a Chargers megint lábon lőtte magát (nem is egyszer), a Chiefs felemás játékkal verte a Broncost, a Rams pedig legyőzte a Cardinalst és ezzel átvette a vezetést az NFC Westben. 

Cleveland Browns @ Tennessee Titans 41 – 35

Két pozitív mérlegű csapat találkozásától egy szoros, végletekig kiélezett meccset vártunk. A szoros eredmény meg is lett, de a maga a meccs közel sem volt olyan szoros, mint azt az eredmény mutatja. Az első félidőt a Browns végigdominálta. A támadósor 6 drive-ot vezetett le, ebből 5 TD és egy FG született. Baker Mayfield megállíthatatlan volt, gyakorlatilag minden passza célhoz ért, a Titans védelem pedig semmit nem tudott tenni ellene (a meccset végül 334 yarddal és 4 TD-vel fejezte be).

A Browns 38 pontot pakolt fel a táblára az első félidőben, ezzel szemben a Titansnek csak 7 jött össze. Gyakorlatilag semmi nem sikerült a Titansnek az első félidőben. Az első drive-ja turnover on downs lett, noha a 4. kísérletnél az élőképen úgy tűnt Henry megfutotta a first downt, de mégis rövidnek ítélték a bírók, és ez a challenge után sem változott. Ezután Henry vesztette el a labdát, és mire újra támadhatott a Titans, már 17 pontos hátrányban volt.

A 31 pontos előnynél a Browns azt hitte, már eldőlt a meccs, és a teljes második félidőt garbage time-ként kezelte. És majdnem ez lett a veszte. A nagyszünet után a Titans minden maradék erejét bevetette, és megkezdte a zárkózást. 13 pontot sikerült szerezni, és miután visszakapta a labdát, támadhatott újabb pontokért. Csakhogy Tannehill tökéletes labdáját Adam Humphries nem tudta elkapni, sőt a védő kezébe „ütötte tovább”.

Az INT megtörte a Titans lendületét, és Vrabelt is elbizonytalanította. A következő drive-ban 4&12-nél inkább puntolt, ahelyett, hogy nekiment volna. Igaz, saját 28 yardosán álltak, de a meccs ezen pontján majdnem mindegy volt. 20 pontos hátránynál nagyjából 13 perccel a vége előtt, ez nagy hiba volt.

Innentől kezdve egyértelmű volt, a Titans itt már csak akkor nyerhet, ha a Browns hatalmasat hibázik. És végül hibázott. Egy perccel a vége előtt Mayfield egy QB sneak során elvesztette a labdát, és a Tennessee védői majdnem vissza is futottak vele. A Titans végül TD-t szerzett, és egy labdabirtoklás lett a különbség a két csapat között. Az onside kick azonban nem sikerült, így maradt a 41-35-ös végeredmény.

A Browns hibátlanul játszott az első félidőben, de a végére sikerült majdnem szívrohamot hoznia a szurkolóira. A Titansnek majdnem sikerült csodát tennie, de ehhez teljesen hibátlan második félidő kellett. Az INT, de még inkább a punt azonban ellehetetlenítette ezt.

(jarred)

Denver Broncos @ Kansas City Chiefs 16-22

A Chiefs zsinórban 11. győzelmét aratta a Broncos ellen, az AFC West ellen pedig 31-4 a mérlege 2015 óta, ennél jobb mutatót egy 6 éves periódusban senki sem tudott még felmutatni az NFL-ben. Mahomes pedig 16-2 csoportmeccseken a karrierjében és 102,2-es passer ratinget tud felmutatni – így nehéz lesz elvenni a csoportgyőzelmet a jövőben a Kansas Citytől.

Nehezen megfogható meccs volt számomra, mert azt éreztem, hogy a Chiefs fölényben van és bármikor el tudna húzni, de ez sosem történt meg. A Broncos jól tartotta magát, a védelem igazán kitett magáért, Shelby Harrisszel az élen, aki folyamatosan pusztított a falban és két leütött labdája is volt. Összességében sikerült három puntra és négy mezőnygólra kényszeríteni Andy Reid támadósorát, szóval a defense megtette a maga dolgát és esélyt adott a támadósornak, hogy megnyerje a találkozót.

Ez azonban nem jött össze. Drew Lock a meccs elején eladott egy labdát, majd a legvégén is, amikor a győzelemért lehetett támadni. A kettő között egyébként rendben volt a fiatal QB, de inkább a földön tudott haladni a Denver. A támadófal kiváló munkát végzett, Melvin Gordon pedig parádésan futott (15 carry, 131 yard). Noah Fantet és Tim Patrickot érdemes kiemelni a célpontok közül, ketten együtt 100 yard fölé jutottak, Patrick pedig két TD-t is behúzott.

A Chiefs offense is felemás volt. Csak összejött 313 passzolt- és 134 futott yard, de egyrészt nagy játékokat hagytak a pályán, másrészt a red zone-ban pocsék teljesítményt nyújtottak. Most 0/4 volt a mérleg a vörös zónában, ami a múlt heti 0/3 után aggasztó jel lehet a rájátszásra tekintve. Lehetett volna három 50+ yardos TD-je viszont a Chiefsnek, azonban egyszer holding miatt visszafújták Hill TD-jét, egyszer Mahomes hibázott bele, egyszer pedig Hill ugyan csodával határos módon, hatalmas szerencsével elkapta a labdát, azonban ezt ő maga sem hitte el, így a Chiefs nem challenge-elte meg a játékot, hanem elpuntolta a labdát.

Travis Kelcet érdemes még kiemelni, aki 136 yardjával átlépte a szezonban az 1000 yardos határt, zsinórban ötödjére. Soha, egyetlen tight endnek sem volt összesen öt darab 1000 yardos szezonja, nem hogy zsinórban. A defense-ből a két interceptiont szerző Tyrann Mathieu és a draftolatlan újonc L’Jarius Sneed emelkedett ki.

Nem volt egy különösen meggyőző siker a Chiefs részéről, ráadásul az utóbbi négy meccsét összesen 15 ponttal nyerte a gárda, szóval van még mit rendbehozni a rájátszásra. A Broncos jelenleg az 1/10-es pick birtokosa, és továbbra sem sikerül közelebb kerülni a megoldáshoz, hogy vajon Drew Locktól mit lehet várni.

(katonadani)

Los Angeles Rams @ Arizona Cardinals 38-28

Sorozatban harmadszor kapott ki az Arizona Cardinals, és a Vikings győzelmének köszönhetően már nincs is wild card helyen, a Rams pedig a Seahawks veresége miatt átvette a vezetést az NFC Westben.

Az első félidőben egy playt leszámítva botrányosan játszott a Cardinals offense, Dan Arnold teljesen üresen maradt, Hopkinst hárman is fogták (pedig a Bills ellen láttuk, hogy az sem működik), így Murray könnyedén kihasználta a Rams védelmi hibáját. Ezen kívül viszont semmit sem sikerült haladnia Kingsbury csapatának, a többi drive mind 3&out lett, majd a félidő végén, amikor sikerült elmenni a Rams 30 yardosáig, Gonzalez mellé rúgta. Nem lennénk meglepve, ha jövő héten már nem ő lenne a rúgó a csapatnál. Viszont a félidőben csak 14-7-re vezetett a Rams, a hazaiak védelme viszonylag jól tartotta magát, valamint kétszer is megállították őket negyedik kísérletre, először a 38 yardoson, másodszor pedig a gólvonalon.

A második félidőben aztán beindult a pontgyártás, Goffékat egyszer sem tudta leparancsolni a Cardinals védelme. Folyamatosan jöttek a play action játékok, a screenek, röviden szólva jól működött a McVay-féle Rams támadósor – Goff 37 sikeres passzából 27 öt, vagy kevesebb yardot tett meg a levegőben. Woods 10, Kupp 7, Everett pedig 6 elkapással zárt, Goffnak egy passzolt TD-je volt, azt Tyler Higbee húzta le Isaiah Simmons mellett. A maradék pontokat Akers, Henderson és Goff szállította a földön, a negyedik negyed végén pedig Troy Hill halászta le Murray passzát és vitte vissza TD-re, amivel eldőlt a mérkőzés. A mai győzelem után 29-0 a Rams mérlege, mióta McVay az edző, ha előnnyel mennek a félidőre, és ez volt sorozatban a 7. győzelme a Ramsnek a Cardinals ellen.

Henderson nagy játékát leszámítva jól fogta a futást a Cardinals, hétszer is a line of scrimmage mögött szerelték a labdavivőt, viszont passzsiettetésben nem sikerült folyamatosan nyomást tenni Goffra, akit csak egyszer vittek földre, de az is inkább az irányító ügyetlenkedésén múlt.

A Cardinals támadósorból ismét hiányzott Larry Fitzgerald, DeAndre Hopkins pedig látványosan frusztrált volt egész mérkőzésen, az első félidőben nem is volt elkapása, a másodikban aztán többször kereste Murray, és végül meg is találta egy tűpontos passzal az elit elkapót. Kenyan Drake is megszerezte maga touchdownját, 19 meccs alatt a 16.-at, mióta az Arizonában játszik – Miamiban 54 meccs alatt szerzett 15-öt. Chase Edmonds is fontos láncszeme a támadósornak, hiába nem látszik nagyon a statisztikai lőlapon, de ha Kyler futásait limitálja az ellenfél (5 futás, 15 yard), és Hopkinst egy elit cornerback fogja (Ramsey), akkor látványosan földbe áll Kingsbury rendszere, ezen sürgősen javítani kell, ha playoffba akarnak jutni.

(löfli)

New England Patriots @ Los Angeles Chargers 45 – 0

  • Kihagyott mezőnygól
  • Bekapott punt return TD
  • Blokkolt FG és abból bekapott TD
  • 10 vagy 12 emberrel felállni az ellenfél puntjához

Ha az ember nem tudná, hogy Chargers meccset néz, akkor is kitalálná, mert ezekre tényleg csak a Chargers képes. Egyszerűen hihetetlen, hogy mindezt egy meccs alatt sikerült a speciális egységnek összehoznia. Igaz, legalább rutinosak voltak, és olyan meccsen lőtték el a kötelező spec team hibákat, amikor úgyis mindegy volt.

A Patriots jött, látott, és nagyon simán győzött. Tette mindezt úgy, hogy Newton összesen 69 passzolt yardig jutott. Ilyenkor gondolhatná az ember, hogy biztos azért volt ilyen kevés passzolt yardja, mert a Patriots sokat futott. Valóban sokat futott, de Damien Harris csupán 80 yardig jutott, mögötte Newton pedig 48-ig (illetve ebből 2 TD összejött). Annyira nem egetrengető egyik statisztika sem. Mégis tükörsimán nyert a Patriots, mert a Chargers minden alkalmat megragadott, hogy könnyű helyzetbe hozza ellenfelét.

A speciális egység bénázásán túl a másik két csapategység is hozzájárult ehhez a kiütéshez. A támadók nem csináltak semmit, vagy ha mégis, akkor eladták a labdát (Herbert 2 INT-et is dobott rossz mezőnypozícióban). A védelem ugyan nem kapott sok yardot, de mivel a Patriots folyamatosan félpálya közeléből támadhatott, ezért ez a statisztika nagyon csalóka. Valójában azért nem termelt a Patriots sok yardot, mert elfogyott a pálya. A meccs végén a Patriots még beküldte Jarett Stidhamet is, aki szintén szerzett egy TD-t (és nem mellesleg 3 passzból majdnem annyi yardot ért el, mint Newton).

A meccsen egy percig nem volt kérdés, ki fog nyerni, az egyetlen kérdés az volt, meglesz-e a nullázás a Patriotsnak vagy sem. Végül összejött. Herbert semmit nem tudott csinálni, borzasztóan játszott, de nem csak ő, az egész Chargers. Nem volt a csapatnak olyan eleme, amire pozitívat lehetne mondani. Ez teljes mértékben olyan meccs volt, ahol végig az érződött, a csapatból senki nem akarja ezt lejátszani, és már mindenki azt várja, mikor lesz vége a szezonnak. A Patriots impozáns győzelmet aratott, noha ez valamelyest az ellenfél “érdeme” is volt. Akárhogy is, a csapatnak még élnek a reményei a rájátszásra.

(jarred)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!