Connect with us

Érdekességek

A Rams a kanyarban sincs a történelem legagresszívebben cserélő csapatához képest

A Los Angeles Rams legutóbb 2016-ban draftolt az első körben és legközelebb a 2024-es szezonban fog (hacsak nem cserél addig még párat). Nem semmi teljesítmény, de a csapat a közelében sincs az 1970-es/1980-as évek Washington Redskinséhez.

A Washington 1969 és 1979 között egyszer sem választott az első körben. Az ezt követő négy évben is csak háromszor (igaz akkor a hall of Famer Art Monkot és Darrell Greent), majd 1984 és 1990 között ismét sikerült minden első körös cetlit elcserélni. Vagyis 1969 és 1990 között mindössze három játékost szerzett a csapat a draft első körében. Ez az érdekes sorozat leginkább George Allen főedzőnek köszönhető, aki néha azt sem tudta, hogy épp milyen pickeket cserélt el, így előfordulhatott, hogy egy draft cetlit többször is elcserélt bizonyos játékosokért.

Nem mintha ez a csapat kárára vált volna. A fent említett időszakban 11-szer jutott rájátszásba a csapat (többször 10-6-os mérleggel lemaradva), négyszer jutott el a Super Bowlig és kétszer nyerni is sikerült, ráadásul 1991-ben is a Washingtoné lett a Lombardi-trófea. Azóta csak hatszor nem választott első körben a fővárosi csapat, viszont egyszer sem sikerült döntőbe jutni – alighanem a Rams is kiegyezne a Washington első körös pickek nélkül elért eredményeivel.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!