Connect with us

Érdekességek

A Cardinals és a Giants is alaposan feltankol harmadéves irányítója mellé

Az utóbbi évek egyik legnagyobb trendje, hogy a csapatok megpróbálják kihasználni az újoncszerződésen lévő irányítóik előnyét, azaz hogy jóval kevesebbet foglalnak a fizetési sapkából, mint veterán társaik. Ez azt jelenti, hogy jóval többet lehet egyéb posztokra költeni, így rövid távon összeállítható egy olyan jó keret, amivel nagy célokért lehet küzdeni, már amennyiben a fiatal irányító is készen áll a feladatra.

Optimális esetben egy első körben draftolt irányító a harmadik évére annyira beérik, hogy átlagon felüli teljesítményre lehet képes, így egy kiváló kerettel kiegészítve a csapat nagy dolgokra lehet képes. Erre játszott tavaly a Bills például, vagy valamilyen szinten a Browns is, és erre játszik láthatóan a Giants és a Cardinals is idén.

A 2019-es NFL Draft első körében három irányító kelt el, de ebből a Washingtont és Dwayne Haskinst kilőhetjük, hiszen ott hamar befuccsolt a történet. Maradt tehát az 1/1-es Kyler Murray a Cardinalsszal, illetve az 1/6-os Daniel Jones a Giantsszel. Az utóbbi hetek tevékenységeiből egyből szembetűnő, hogy ez a két gárda is igyekszik minél jobb keretet kialakítani sztárigazolásokkal.

A Giantsnek három nagy lépése volt idén: megtartotta hosszú távra a védőfalember Leonard Williamst (3 év $63 millió), leigazolta az elkapó Kenny Golladayt (4 év $72 millió) és a cornerback Adoree Jacksont (3 év $39 millió). Talán mindhárom igazolást a piaci ár felett ejtették meg, de újonc irányító mellett ez jobban belefér, az pedig kétségtelen, hogy nagyon sokat erősödött a csapat. Megemlíthetjük még Kyle Rudolphot is, aki szintén nagy segítség lesz Daniel Jones számára.

A Cardinalsnál is a nagy dobásoké volt a főszerep, hiszen a csapat megszerezte JJ Wattot (2 év $28M), AJ Greent (1 év $6M) és a center Rodney Hudsont (3. körös pick a Raidersnek). Mind idősebb játékos már, de rövid távon nagyot dobhatnak az arizonaiakon, főleg Watt és Hudson.

Meglátjuk, meddig jut idén ez a két gárda, jövőre pedig azt lesz érdekes figyelni, hogy a Bengals, a Dolphins és a Chargers is hasonló útra lép-e.

4 Comments
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
camillo 7777
2021-03-23 04:12

Jones melbedobással kezdi az évet. https://images.app.goo.gl/26NGzrbneYrFryXG9

Gábor Ujvári
Gábor Ujvári
Reply to  camillo 7777
2021-03-23 08:35

Kibaszott TapsiHapsi remelem osszeszedi magat idenre… Eleg rossz hatassal volt DJ jatekara is. Azt banom, hogy nem birtak jobb draft picket osszebalfaszkodni. 😂

Danika
Danika
2021-03-23 05:12

Mi mutattunk példát. Locknak már tavaly odaadtuk a csapatot :D

cornerstone ducks
cornerstone ducks
2021-03-23 09:36

alig várom hogy megrakjam az undert majd a cardinalsnál.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x