Connect with us

Prémium cikkek

Miben bizakodjunk? – Broncos FA értékelő

Nem voltak nagy reményeim a szabadügynökpiacon a csapattól és körülbelül azt is kaptam, amit vártam. A kötelező dolgok nagy részét letudták, egy látszólagos erősítést felmutattak és persze jött a megmagyarázhatatlan döntés is a gárdától.

Távozók

Talán a Broncos kezdte a leggyorsabban az offseasont, ugyanis A.J. Bouye-t már az FA kitekintőink előtt elengedte a gárda. Ez ugyan jókora spórolást jelentett, de egyértelművé vált, hogy a corner posztra sok hangsúlyt fog fektetni a gárda vagy már a piacon, de legkésőbb a drafton.

Rajta kívül volt egy kevésbé fontos cut Kyle Peko személyében és egy kicsit meglepő, de magyarázható Jurrell Casey elküldésével. Utóbbi bár kétségtelenül nagy hatással volt a védőfalra, de már semmiképpen sem a jövő embere volt és így a vezetőség úgy ítélte meg, hogy hasznosabb irányba is lehet költeni a nagy pénzt.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Láthatjuk, hogy a távozók sora nem túl nagy, kisebb nevek ugyan hagyták még el a csapatot, de senki nem érte el a 30%-os snapszámot sem a többiek közül, így nem gondolom, hogy sírni fog bárki utánuk.

Az egyetlen fejvakarós dolog az Phillip Lindsay ügye. A fiatal futó draftolatlanként került a gárdához, amit aztán kamatostul meghálált. Melvin Gordon érkezése előtt sok lehetőséget kapott és nagyon szép számokat produkált. Ami viszont még ennél is fontosabb, hogy dinamikát adott a támadásoknak és sokkal jobban meg volt benne a nagy játék esélye, mint társában. Érthetetlen módon tavaly már kevésbé vonták be a támadásokba és az idei offsesonben előbb original tendert kapott, aztán még azt is visszavonta a csapat.

Érkezők/Csapatnál maradók

A listát mindenképpen a liga egyik legjobb safetyjével, Justin Simmonsszal kell kezdeni, aki a vártaknak megfelelően megkapta a franchise taget. Szerencsére mint később kiderült ez csak ideiglenes megoldás volt, mert a felek egy hosszútávú szerződés ügyében tárgyaltak. Végül egy négy éves 61 millió dolláros szerződésnél álltak meg, amivel a Simmons a legjobban fizetett játékos lett a posztján. Ez körülbelül egy várható és vállalható összeg és bár nem vagyok oda a safety poszt megfizetéséért, de a fiatal játékos stabilitást ad a secondarynek.

Kevésbé volt biztos húzás, de talán még Simmons megtartásánál is örvendetesebb, hogy Shelby Harrist maradásra bírta a gárda, ráadásul évi 9 millió dolláros átlagért, ami a képességeihez mérten nagyon baráti. Az egyik legalulértékeltebb játékos a posztján, aki irányítósiettetésben és futásmegállításban is stabil pont a védelemben. Szintén fontos megemlíteni, hogy a szerződés első évében alig foglal a sapkából, így lehetővé tette, hogy igazolásokkal operáljon a gárda (lényegében pedig két év után kivágható).

A korlátozott szabadügynökök közül Tim Patrick és A.J. Johnson megkapta a tenderét, amik közül utóbbi abszolút kötelező jellegű volt, de előbbi is magyarázható. Nagyjából Lindsay távozásán kívül nem is lehet elmarasztalni a gárdát, mert akiket kellett, azokat megtartották és ráadásul nem is fizetett senkit nagyon túl a gárda.

Pár szóban térjünk ki a két veteránra, akiket opcióval tartott meg a gárda. Von Miller talán az egyszerűbb eset. Csúcsformában a liga legjobb pass rushere, de az utóbbi időben a sérülések és a formaidőzítés sem jött össze neki. A csapat nem hiába akarta rávenni egy szerződésmódosításra. Ezt azonban Miller is jogosan nem fogadta el, így talán mindkét fél számára jó deal, hogy egy évre még itt kamatoztatja a tehetségét. Ha újabb nagy évet tudhat majd maga mögött, akkor még reménykedhet egy zsíros szerződésben, de amennyiben nem, akkor valahol már csak levezetni fog.

Kareem Jackson megtartása sem túl bonyolult. Az opciót jogosan nem hívta le a gárda, 10 milliós összeget nem feltétlenül ért meg a tapasztalt safety. Ellenben így hogy mindössze 5 millió dollárért sikerült megtartani, abszolút brilliáns döntés a csapat részéről. Azt tudjuk, hogy hosszú évekig már nem tudja fenntartani a teljesítményét, de egy évre itt tartani az egyik legjobb lépés volt a csapattól.

Forduljunk is az érkezők felé, akikből nem volt sok. Az várható volt, hogy a cornerpiacot megpróbálja lerabolni a gárda, de aztán mégsem feltétlenül azok érkeztek, akiket várni lehetett. Először is Ronald Darby érkezett, aki ugyan nem annyira rossz választás, de vannak vele fenntartásaim. Először is az első pár éve után a teljesítménye visszaesett, ezért sem volt meglepő, hogy a Washingtontól prove it dealt kapott tavaly. Ezzel ugyan sikerült élnie, de nem lehetünk biztosak benne, hogy tartja a formáját. Másodszor pedig – és ez a hangsúlyosabb – a sérülései aggasztóak. Újonc szezonja óta szintén a tavalyi volt az egyetlen, ahol 600 snapnél többet tudott játszani és mindig valami nyavalyája van. Nem rossz igazolás és abszolút hiányposztra érkezik, de lehet nem pont rá böktem volna rá a listából. Legalább hasonlóan a Shelby Harris dealhez, ő is két év után vágható ki, amin persze nem segít, ha két meccs után megsérül.

Nála egy fokkal pozitívabb Kyle Fuller megszerzése, akinél az egyetlen kérdőjel az egy éves szerződés. Fullert tartom a gárda három cornere közül a legjobbnak és legtapasztaltabbnak is. Ráadásul újra egyesül Vic Fangióval és Bryce Callahannel is. Tökéletes igazolás, megint csak egy fontos hiányposztra, így pedig a liga egyik legjobb kezdő cornerhármasa lesz Denverben. Amikor utoljára ilyen erős hármas volt a kezdő, akkor jó dolgok sültek ki belőle. A kezdő secondary így több mint 60 millió dollárt kostál de ránézésre ez meg is ér minden centet.

Több érkező egyelőre nincs, de pénz ellenben elég sok. Még a támadófalba várható erősítés, de a nagyobb nevek közül már nem sok van kint a piacon, így inkább toldozás-foltozás lesz. Linebacker és safety is elférne (a jövőre gondolva), de szintén sok kezdőszintű játékos nincs. Ezen kívül egyébként furcsa ilyet mondani, de készen van a gárda. Azaz egyetlen dolgot leszámítva. Ez pedig az irányító kérdése. Lock nagyon úgy néz ki, hogy ha versenytársat kap, akkor azt a draftról fogja megkapni. A csapat az 1/9-es cetlin ül jelenleg, de egy le- vagy felfele mozgás is vastagon elképzelhető, mert ezen a ponton jó eséllyel nem lesz olyan játékos, aki számukra kihagyhatatlan értékkel bír.

Összeségében nem vagyok elégedetlen a gárdával, mert amit kellett, megtettek. Egyedül Lindsay-vel nem tudom, hogy mi lehetett a baj, mert Boone messze rosszabb képességű és nem is olcsóbb. Igazából ha korrektek akarunk maradni, akkor a lehetséges dolgokból a lehető legtöbbet hozták ki. Az szomorú, hogy igazából sokat nem erősödött a gárda, ezért továbbra is Lock fejlődésében kell bízni.

Értékelés: A-

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!