Connect with us

Prémium cikkek

Okos ez a kivárás? – Dolphins FA értékelő

Viszonylag jó pénzügyi helyzetben várta a Miami a szabadügynökpiacot, ráadásul a lejáró szerződésű játékosaik között sem volt sok értékes összetevő. Az építkezés azt ígérte, hogy várhatunk pár nagyobb durranást a csapattól, de úgy tűnik a Dolphins egyelőre a kivárásra játszik.

Távozók

Kevés fontos szabadügynöke volt a csapatnak, de végül sikerült azt a párat elengedni. Ted Karras például a kezdő center volt és lehetett volna jövőre is. Még ha nem is volt világklasszis, a stabilabb középső támadófalemberek közé tartozott. Véleményem szerint nagy hiba volt a csapattól elengedni, mert az várhatónak tűnt, hogy nem fogják tudni a piacról pótolni, mivel nem kerülnek ki a szabadba minőségi centerek. Karras ráadásul a csoportrivális Patriots csapatánál kötött ki, ahol Andrews megtartása után már csak valószínűleg cserének képzelik el. Így ez egy lose-lose csere volt a két fél részéről.

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Ryan Fitzpatrick elengedése már véleményesebb, de kevesebb lehetőségük és motivációjuk volt megtartani. A veterán irányító ugyanis kezdő helyet keresett a ligában, ez pedig a Miaminál nem jöhetett volna létre. Akár Tua, akár egy draftolt irányító kerül a karmesteri székbe, nem lehet hibáztatni az öreg Fitzmagicet, hogy nem akar ismét a padon kezdeni.

Kyle Van Noyt ugyebár már a piac nyitása előtt kivágta a csapat, amit nem feltétlenül értettünk akkor sem, mert jó iparos volt a védelemben és úgy tűnt, hogy Flores sémájában is jól érzi magát. Mindenesetre ő is korábbi munkaadójához, a Patriotshoz került.

Shaq Lawson egy csere keretében került a Texanshoz, ami kevésbé érthető húzás, mert így sincs elárasztva passzsiettetőkkel a csapat és Lawson cap hitje sem volt hatalmas. Érte Benardrick McKinney érkezett, róla majd később megemlékezünk. Összeségében elmondható, hogy a távozók névsora nem fogja érzékenyen érinteni a csapatot, egyedül Karras miatt fűlhet a foga a szurkolóknak.

Érkezők/Maradók

Karras elengedésének az lett az eredménye, hogy a Ravens centere Matt Skura érkezett. Szerintem sokaknak arról lehet emlékezetes Skura teljesítménye, hogy rengeteg látványosan rossz snapje volt a szezon folyamán, ezt pedig sikerült általában rossz összteljesítménnyel is megkoronáznia. Teljesen érthetetlen számomra mit látott a Dolphins benne, hogy hagyták Karrast elmenni. Az egyetlen mellette szóló érv, hogy olcsó volt, de a rossz játékosoknál ezt aligha lehet szívmelengető jelenségként felfogni.

A piac első hullámának a legvégén szerzett elkapót is a gárda, Will Fuller érkezett egy évre. A választással nem feltétlenül tudok vitatkozni, mert Williams, Parker és Gesicki mellé pont egy ilyen elkapó illik. Fuller képes megnyújtani a pályát, egy igazi mély célpont lesz az irányító számára. Már ha egészséges tud maradni. Egy évre 10 millió dollárt kapott, ami korrektnek nevezhető, ellenben Tua számára én egy nagyobb kalibert képzeltem el.

Az említett Lawson trade másik fele itt jön képbe, ugyanis Benardrick McKinney érkezett cserébe Miamiba (kis hátsó körös pickcsere mellett). Vegyes érzések fognak el, mert ahogy említettem inkább pass rusher oldalát választom egy linebackerrel szemben, ha hasonló képességű játékosokról van szó. Ellenben az érkező játékos szerződése kedvezően van kialakítva, így ha rosszul teljesít bármelyik éve után kivágható halott pénz nélkül. A linebacker névsorra nézve amúgy McKinney még magyarázható lehet, bár ő sem egy nagy spíler.

 

És akkor ezzel az igazolással elérkeztünk oda, hogy vége is a stabil kezdőnek szánt impact érkezőknek. Jött még ugyan Adam Butler, Malcolm Brown, Justin Coleman vagy Duke Riley például, hogy csak azokat említsem, akik jelentősebb játékidővel rendelkeztek volt csapataikban, de egyikükről sem lehet elmondani, hogy a jövő embere lenne. Ennek megfelelően a többségük rövid szerződéssel érkezett és nem is lett túlfizetve, de így mindössze annyit mondhatunk el, hogy a Dolphins nem erősödött jelentősen, csak darabszámra van meg. Hozzá lehet még tenni, hogy már jóval a piac nyitás előtt hosszabbítottak a rúgójukkal Jason Sandersszel, de gondolom ez nem csak engem nem hozott lázba.

Mi is volt tulajdonképpen a Dolphins célja? Valószínűleg az, hogy a majd az érkező fiatalokra építenek és megnézik azt, hogy Tuából előtör-e az állat. A csapat drafttőkéje hatalmas és még azt is megtehetik, hogy az új trendeknek megfelelően már most új irányító után nézzenek. Ebben az esetben pedig lehet, hogy nem akartak elszórni feleslegesen nagy pénzeket és hosszú szerződéseket, hogy már most arra készüljenek, hogy rárobbantsák magukra a rájátszást.

Nem igazán tudok lelkesedni a csapatért így, még Fitzpatrick is elhagyta őket és hiába a sok lehetőség a drafton, sok tennivaló van. A támadófal nem rossz, de nem is jó. Az elkapószekció nem rossz, de nem is jó (ezzel lehet vitatkozni, de egyelőre mindenki legyen egészséges és konzisztens). A futójáték nem jó, de nem is kritikus. Az irányítójáték pedig egyelőre nem jó, de legalább potenciált még láthatunk benne.

Összességében ha csak sterilen ezt a szabadügynökpiacot vizsgáljuk, akkor nem tetszik a Dolphins tevékenysége. A Karras-Skura csere kimondottan rossz húzás volt, ahogy a Lawson-McKinney cserében sem az ő oldalukat választanám. Egyedül Fuller megszerzése tűnik jó húzásnak, de ez meg a magas WR picknek vág oda kicsit, pedig én ezt szeretném látni tőlük. Kimondottan nem gyengültek, de egy jó lehetőségekkel rendelkező csapattól azt vártuk, hogy erősödnek, így összességében csalódás.

Értékelés: C

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!