Connect with us

Hír

Josh Allen a franchise tagről: Pfuj!

Josh Allen az idei évtől jogosult új szerződésre, és ugyan a Kyle Brandttel történt beszélgetése során elmondta, hogy ideális lenne minél előbb megkötni ezt, egyáltalán nem sürgeti a dolgot és türelmesen áll a történethez – a tárgyalást pedig ráhagyja az ügynökére.

“Majd ők megbeszélik a részleteket, és ha össze tudjuk hozni ezt a közeljövőben, az szuper lenne, nyilvánvalóan szeretnék nagyon hosszú ideig Buffalóban maradni. Szeretek itt élni. Szeretem a szurkolókat, szeretem a várost. Minden, amire szükségem van, megvan itt.”

Aztán a franchise tagről is megkérdezték az irányítót, akinek első reakciója az volt, hogy “pfuj!”. Aztán azért kifejtette.

“Szerintem ez a csapatnak jó, a játékosnak rossz. Jobban utána kell még járjak a dolognak, de ha megnézzük, az utóbbi években Kirk Cousins és Dak Prescott kapott taget, és lehet amellett érvelni, hogy mindkettejükkel egy vagy két évvel hamarabb kellett volna hosszabbítani. Meglátjuk mi lesz, de nem fog eltántorítani attól, hogy megpróbáljak a legjobb irányító lenni a Bills számára.”

A franchise tag rövid távon tényleg rossz az irányítónak és jó a csapatnak, hiszen meggátolja a QB-t, hogy hosszú távú szerződést kössön, ezzel vállalva a kockázatát egy sérülésnek vagy rossz játéknak. A második évben viszont már a saját előnyére fordíthatja az irányító ezt az eszközt, amennyiben továbbra is bizonyítani tudott, hiszen a csapat egyre inkább beszorul a sarokba, mivel a harmadik franchise tag már kvázi kifizethetetlen kategória, főleg hogy még a könyvelésben sem lehet vele játszani.

A legjobb kimenetel az – amennyiben a csapat is biztos abban, hogy az irányítóval tervez hosszú távon –, ha minél előbb megkötik az új szerződést. A Cowboys is megtanulta idén, hogy az irányító árcédulája csak felfelé mozog (amennyiben nem esik be nagyon a teljesítménye). A Billsnek persze át kell gondolnia, hogy Josh Allen biztosan a tavalyi magas szinten fog-e teljesíteni a következő években is, nehogy Carson Wentz vagy Jared Goff esete forduljon elő újra.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!