Connect with us

Minden ami NFL

Mennyire tervez hosszú távra egy NFL franchise?

“Nem erre az évre készül el a csapat”, vagy “Róma sem egy nap alatt épült fel” és társai. Mindet hallottuk már hol kifogáskeresésre, hol saját magunk megnyugtatására, de ezek mind csak szerecsenmosdatások. Az NFL-ben ugyanis senki sem hosszú távra tervez, mert nem tudja ezeket a feltételeket biztosítani.

Ahány szurkoló, annyi féle elképzelés hogyan is néz ki a helyes csapatépítés imádott sportágunkban, emiatt nehéz igazságot tenni. Valószínűleg nincs is kimondva a győztes formula, és az egész, mint ahogy az NFL-ben sok minden, az időzítésen múlik. Tök mindegy milyen úton haladtál, ha kifogtad a csillagok együttállását, akkor sikerült egy kimagasló évet hoznod egy előtte és utána közepes kerettel adott esetben. Minden évtizedben volt dinasztia gyanús franchise, akiket igyekeztek lemásolni, mégsem sikerült nekik, ezért sem gondolom, hogy lenne egy bevált módszer. Persze közös pontok akadnak, és ki is fogunk rá térni, de hogy hogyan jutsz el odáig, az kvázi mindegy.

Csapatot építeni a drafton lehet

Szerintem nincs olyan NFL szurkoló, aki ne hallotta volna már ezt a mondást, így kezdjük a boncolást ezzel. Tény és való, a draft remek lehetőség fiatal és olcsó játékosokat hosszabb távra szerezni, ami egy salary cap rendszerben valóban a legjobb módja lehet egy franchise felépítésének. Igen ám, de ez halandó szemmel olyan, mintha valaki lottószelvényekből akarna megélni a mindennapokban.

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!