Connect with us

Érdekességek

Mikor fog elkelni az első védő a drafton? Újabb rekord van születőben

Az idei draft és főleg annak teteje inkább a támadójátékosokról szól, mintsem a védőkről. Ez pedig azt jelentheti, hogy a 2021-es játékosbörze rekordot dönthet azzal kapcsolatban, hogy milyen későn fog elkelni az első védőjátékos. A modern érában, tehát 1970 óta az 1999-es draft tartja az ezzel kapcsolat rekordot, akkor a kiváló cornerbacket, Champ Bailey-t a hetedik helyen választotta ki a Washington.

A rekordbeállítás szinte biztosnak tekinthető idén, és elég jó esély van ennek megdöntésére is. Nézzük, hogyan alakulhat a draft eleje.

Az első három helyen ugyebár fixen irányító kerül majd kiválasztásra. A Falcons ha marad a helyén, akkor vagy irányítót fog választani vagy jó eséllyel a tight end Kyle Pittset (habár a cornerback is nagy need, de ez inkább visszacsere után képzelhető el). Itt elképzelhető egy felcsere valakitől, de akkor egy újabb irányító lesz az 1/4-es, tehát ide is beírhatjuk a támadót. A Bengals és a Dolphins biztosan az offense-be húz, a kérdés inkább azt, hogy kit (a Penei Sewell, Kyle Pitts, Ja’Marr Chase trió a legesélyesebb). Tehát már ott tartunk, hogy az első hat helyen szinte biztos, hogy nem kerül védő kiválasztásra.

Az első jelölt erre a Lions lehet 1/7-re, itt elképzelhető a linebacker Micah Parsons, bár talán az esetükben valószínűbb lehet egy hátracsere (ebben az esetben irányító vagy ha még bent van, Kyle Pitts lehet a választott ezen a helyen) vagy egy elkapó / támadófalember. Tehát ha a Lions nem Parsonst választja, akkor nagyon jó esély van arra, hogy az idei draft rekordot dönt.

Utána egyébként a Panthers húzhat cornerbacket, de talán a támadófalember a valószínűbb. A Broncosnál is elképzelhető Parsons, amennyiben nem marad irányító, vagy nem cseréltek fel egy QB-ért. Utóbbi esetben a Falcons húzhat itt egy cornerbacket, ahogy megteheti egy pickkel később a Cowboys is.

Reálisan nézve legkorábban 1/7-re választhatnak védőt, de valószínűbb, hogy még ennél is hátrébb. Szintén reálisan nézve legkésőbb a Cowboys 1/10-re azért a védőoldalra fog húzni, ha addig nem történt defensive választás  – szélsőséges esetben pedig akár az Eaglesig (1/12) is elmehetünk úgy, hogy senki nem húz védőt.

Ez egyébként így nézhetne ki cserék nélkül (a Panthers helyére feljöhet mondjuk a Patriots, ha úgy jobban tetszik, de persze több variáció is elképzelhető még):

  • 1/1 Jacksonville Jaguars: Trevor Lawrence, QB
  • 1/2 New York Jets: Zach Wilson, QB
  • 1/3 San Francisco 49ers: Justin Fields / Mac Jones / Trey Lance, QB
  • 1/4 Atlanta Falcons: Kyle Pitts, TE
  • 1/5 Cincinnati Bengals: Penei Sewell, OT
  • 1/6 Miami Dolphins: Ja’Marr Chase, WR
  • 1/7 Detroit Lions: Jaylen Waddle, WR
  • 1/8 Carolina Panthers: Justin Fields / Mac Jones / Trey Lance, QB
  • 1/9 Denver Broncos: Justin Fields / Mac Jones / Trey Lance, QB
  • 1/10 Dallas Cowboys: Rashawn Slater, OT
  • 1/11 New York Giants: DeVonta Smith, WR
  • 1/12 Philadelphia Eagles: Patrick Surtain / Jaycee Horn, CB

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!