Connect with us

Hír

Aaron Rodgers előre szólt a Packers szabadügynökeinek, hogy jó eséllyel nem lesz a csapat tagja

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a Packers és a sztárirányító Aaron Rodgers körül, tegnap több különböző riport is megjelent a témában. Az ESPN információi szerint a csapat arra gyanakszik, hogy a 49ers és a Broncos idő előtt megkörnyékezte Rodgerst, ezzel megszegve a tampering szabályokat, míg Mike Garafolo infói szerint az irányító jó előre szólt a Packers szabadügynökeinek, hogy a döntésüknél vegyék figyelembe, hogy ő valószínűleg nem lesz a csapat tagja.

Korábban többen is beszámoltak arról, hogy a 49ers és a Broncos nagyon élénken érdeklődött Rodgers iránt. Ezzel addig nincs is gond, míg a Packers tudtával és engedélyével tették, de a csapatot megkerülve tilos egy szerződés alatt lévő játékossal tárgyalni. Persze ez sok mindent nem jelent, a szabályt ki lehet játszani és nagyon nehéz bizonyítani, ha megtörténik, a gárda nem is tett ez ügyben semmit. (Bár azért vannak kivételek, 2015-ben például sikerült bebizonyítani, hogy a Chiefs megszegte a szabályokat az elkapó Jeremy Maclin leigazolásakor és ezért elvettek a csapattól egy harmadik és egy hatodik körös picket).

Talán ennél is érdekesebb, hogy Rodgers nem nagyon segítette a csapatot a lejáró szerződésű játékosok visszaigazolásában, sőt még jelezte is nekik, hogy vele ne nagyon számoljanak. A jelek szerint ennek nem lett semmilyen következménye, hiszen David Bakhtiari és Aaron Jones is hosszabbított a csapattal, de külsős nem nagyon érkezett és elképzelhető, hogy ez is szerepet játszott a döntésben.

Idén több irányító is cserét kért és kapott (vagy nem kért, de így is elcserélték, vagy hogy kért, de nem cserélték el, vagy hivatalosan nem kért, de elvágyódott), Rodgers klubváltásának (esetleg visszavonulásának) is van realitása, eléggé menthetetlennek tűnik a kapcsolat. Ha mindez megtörténik, akkor valószínűleg csak nyáron, ugyanis csak így tudna az idei szezonra pénzt felszabadítani a Packers (16 millió dollárt, de jövőre maradna 14 millió dollárnyi halott pénz).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!