Connect with us

Draft

Fal vs. futó – Steelers draftértékelő

A Pittsburgh Steelers úgy vágott neki a draftnak, hogy win now módban van: vagy most nyernek Big Bennel egy újabb bajnoki címet, vagy soha. Ehhez elsősorban az offense-t, azon belül is a támadófalat kellett megerősíteni, a tavaly elit védelmet pár másodvonalas játékos eligazolása nem nagyon húzza le. A tervet sikerült abszolválni, bár az alkalmazott filozófia minimum érdekes.

Az FA-értékelőben a legnagyobb hiányposztként a centert, az offensive tackle-t, a guardot és a futót jelöltem meg, illetve emellett az edge, a corner és a linebacker posztra is ráfért volna az erősítés/mélyítés. Valamennyi hiányposztot természetesen egy draft alatt nem lehetett megoldani, de mivel cornerből volt legalább két jó a rosteren, a Cam Heyward-Stephon Tuitt-Tyson Alualu-TJ Watt négyes mellett gyakorlatilag bárki lehet az ötödik, valamint a korábbi 1/10-es Devin Bush-ban is lehet még bízni az LB-poszton, így a védelemre nem kellett különösebb figyelmet fordítani.

Ezzel Pittsburgh-ben is egyetértettek, a négy legmagasabb pick a támadósorba jött, majd még öt picket áldozott a csapat a védelem és a speciális egység mélyítésére. Összesen tehát kilenc picket lőtt el a csapat, de ebből nyolcszor a saját helyén húzott a gárda, míg a maradék egy alkalommal egy jövő évi 4. körös pickért választhatott játékost. Nyugodt, laza draftja volt a csapatnak.

Futó vagy támadófal?

A cikk folytatódik! Mindössze havi 3$ (+ÁFA) és több tucat extra cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz. Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!