Connect with us

Draft

Szupercsillagharcos Micimackó – Bears draftértékelő

Évtizedek óta nevetség tárgyát képezi a Chicago Bears mindenkori irányítóhelyzete az amerikai futball berkekben, amiből most lett elege mindenkinek. Könnyen lehet, hogy meg fogják bánni azok a csapatok, akik hagyták ezt a draftot létrejönni Ryan Pace-éknek.

1/11 Justin Fields, QB, Ohio State

Lényegében az egész draft sikere ezen az egy választáson fog múlni, senki nem fog emlékezni a többiekre, mint ahogy a 2017-es Bears draftra sem emlékszel Trubisky kiválasztásán kívül, ez egy ilyen szakma. Lehet mondani, hogy túl sokat áldoztak fel ezért (többek között a jövő évi első körüket), de kérdem ezektől az emberektől, hogy Andy Daltont jobb lett volna nézni ebben a szezonban? Köszönöm az egyetértést.

Mi lehetett a terv?

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Leginkább az, hogy egy tavaly 8-8-as rájátszás csapat ne essen vissza, amin egy, a tavalyinál jobb irányítójáték könnyen segíthet, azt pedig nem Daltontól kellett várni. De úgy is mondhatnám, hogy ez biztos nem volt a terv része: lehetett arra számítani, hogy Fields csúszni fog, de hogy túljut előbb a Broncoson, majd a felmozgó Eaglesön is, azt nem sokan mondták volna meg előre. Persze ez Chicagóban senkit nem érdekelt, így meghúzták azt a lépést, amit meg kellett húzni, és felmozogtak egy elképesztően tehetséges irányítóért.

Vannak találgatások azt illetően, hogy egy ilyen képességű játékos, akinek ráadásul a szezonjára sem lehet különösebb panasz hogy csúszna le idáig, az egyik ilyen az interjúzásai voltak. Erre pont a Bears adott cáfolatot, Matt Nagy elmondta, hogy Fields hetekkel később is vissza tudott idézni azokból a játékokból, amiket a Bears mestere kért tőle, mikor először voltak privát megbeszéléseik. Nekem eléggé adja magát a párhuzam Deshaun Watsonnal, rendkívül hasonló megítélés, ugyanaz a bajnok attitűd, mégis kicsúszott a top 10-ből. Ha Fields is olyan újonc szezont lehoz, akkor kezdhetnek aggódni a csoportriválisok.

Mi várható tőle?

Egyrészt olyan pontosság, amit Trubiskytől mindig is hiányoltak. Fields nem fog félni belemenni a rizikósabb passzokba sem, megvan a kellő önbizalma és tehetsége ahhoz, hogy be merje ezeket vállalni, és bizonyára nagyobb sikerrel fog belőle jól kijönni a saját csapata. Talán lábon nem lesz olyan jó mint Trubisky, de ez leginkább a basic statokra lesz igaz: amíg Trubisky azért volt kénytelen megiramodni nem egyszer, mert máskülönben esély sem volt arra, hogy a Bears előre mozogjon a pályán, addig Fields ezt jóval okosabban használhatja, ami valószínűleg nem rejt annyi yardot magában, cserébe sokkal hatékonyabb és kiszámíthatatlanabb lehet.

Bár volt egy-két komolyabb sérülése az egyetemen, amivel a játékot ugyan tudta vállalni, de elképesztő fájdalmak árán, ami a teljesítményére is hatással volt, nem gondolnám, hogy ez rizikó faktor nála, ettől függetlenül nyilván nem lenne okos hagyni agyonveretni minden meccsen. Illetve most Matt Nagy is bizonyíthatja, hogy ő tényleg ért ehhez a futballnak nevezett játékhoz, nincs több kifogás arra, hogy nem kapott elég tehetséges irányítót a kibontakozáshoz.

2/39 Teven Jenkins, OT, Oklahoma State

Az első napi siker után megérezték a vérszagot Chicagóban, és folytatták az agresszív draftot. Ismét felcseréltek, beáldoztak egy extra 3. és 6. kört azért, hogy egy másik meghatározó posztra válasszanak ki egy nagyon tehetséges fiatalt.

Mi lehetett a terv?

Ha már megvan a franchise irányítója, akkor jó lenne az épségéért is felelni, erre pedig remek embert találtak. Már csak azért is megérte felmenni, mert bár akkora különbségek nem voltak a bennmaradó OT-t között a második kör elején, de mire a Panthers választhatott a Bears helyén, kiment Eichenberg, Little és Cosmi is. Azt nem mondom, hogy ligaelit lett a támadófal, de tettek egy elég komoly lépést annak érdekében, hogy legalább az egyik OT jó legyen.

Mi várható tőle?

Nem szeretném sokáig szaporítani a szót ezzel, egy nálam okosabb ember megtette ezt helyettem, ajánlom az alábbi videót:

A srác egy vadállat, bárkit elpusztít, aki a szeme elé kerül, futójátékoknál végigmegy a futóval 80 yardot hogy a földbe döngölje a védőket, egészen elképesztő. Aki szereti Quenton Nelsont, az Jenkins játékába is bele fog szeretni. Egész karrierje során RT-ként számított kezdőnek a Cowboysban, de van 500 snapnyi tapasztalata a bal oldalon is, talán ez is közrejátszhatott abban, hogy a left tackle Charles Leno Jr-t is elküldték.

5/151 Larry Borom, OT, Missouri

Mi lehetett a terv?

Tekintve, hogy Germain Ifedi kezdő lehet a támadófaladban, muszáj annyi játékost szerezni, hogy ez ne történjen meg. Tetszik, hogy bár volt 100+ picknyi szünet, nem adták fel azt, hogy mindent megtesznek Fields védelméért hosszú távon.

Mi várható tőle?

Jenkinshez hasonlóan ő is RT volt javarészt az egyetemen, de több elemzés szerint is inkább guardként lehet jövője a Bearsnél. Amint beteszi a lábát az edzőközpontba, rögtön meg is mérkőzhet a kezdőért Ifedivel, de a Leno cutot követően megnyílt előtte az út OT-ként is, bár a jelek szerint ott kitartanak az idén igazolt Elijah Wilkinson mellett.

6/217 Khalil Herbert, RB, Virginia Tech

Mi várható tőle?

Ha tippelnem kéne, akkor a visszahordásoknál számítanának rá inkább, hiszen a Montgomery-Cohen-Williams hármas mellett nem sok babér terem számára a backfielden. Patterson amúgy is távozott, így hiányposzttá vált a returner is.

6/221 Dazz Newsome, WR, North Carolina

Mi várható tőle?

Nincs Bears draft wide receiver nélkül (2014-ben fordult elő utoljára, hogy nem húztak elkapót a drafton), idén sem maradhatott ki. Mooney-n kívül nem sok babér termett ezeknek a fiataloknak, és ezen nem biztos, hogy ő fog változtatni. Labdával a kezében csodákra képes, kérdés hogy kapja majd meg azt, mert hogy elég sok dropja volt az egyetemen. Bár ha Anthony Millert kipaterolják, akkor megnyílhat előtte az út a kezdőbe.

6/228 Thomas Graham Jr., CB, Oregon

Mi várható tőle?

Tönkretették az all-offense draftot :( Aki játszik NCAA fantasyt, annak valószínűleg előkelő helyet kapott a csapatában Graham, hiszen elképesztő stat lapja volt hároméves karrierje során, összesen 8 INT-vel és 143 solo(!) tackle-lel hagyja ott a Ducksot.

7/250 Khyiris Tonga, NT, BYU

Mi várható tőle?

Nagyra nőtt srácról beszélünk, de egy noste tackle-től ne várjunk mást. Majdnem fiatalembert írtam, de ő is részt vett a mormon misszión, így 25 éves lesz mire jön a kickoff. Ez még nem feltétlen lenne hátrány, az már inkább, hogy egy ekkora óriás nem tudta szétdominálni ebben a gyengébb csoportban a rivális támadófalakat.

Összegzés

Van olyan, aki szkeptikus a Bears draftját illetően (szia bjeela!), de nem tudom hogy ennél jobb draftot össze lehetett volna hozni. A Fields csere számomra vitathatatlan, a Jenkins felmozgásba már bele lehet azért kötni, de nem tudom őket hibáztatni, hogy a támadófalat erősebbé akarták tenni.

A két cserének hála érdemi erősítés csak az első két pickkel történt, nem gondolnám, hogy hatodik körös elkapóval és cornerbackkel az a két hiányposzt megoldódott, de mindez senkit nem fog érdekelni, ha Justin Fields jól fog játszani. Ezen múlik az egész, a többi csak humbug. Trubisky óta óvatos vagyok azért a “ha kell neked irányító, szerezd meg bármi áron” irányelvvel, de ellentétben vele, Fields nem egy szezonos csoda volt az egyetemen, és a játék minden létező elemében jobbat hozott nála az NCAA-ben.

Amennyiben beigazolja azt, amit sokan vártak tőle a draft előtt, akkor a kedves, bohókás Micimackóból szupercsillagharcos lesz, és bárki ellen diadalt arat. Akár már 2021-ben is.

Értékelés: A-

[/ppp_patron_only]

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!