Connect with us

Prémium cikkek

Az NFL ténylegesen legdrágább játékosai – Guardok

Nemrég írtunk hosszú cikket arról, miért lett prémium poszt a guard. Ez természetesen a fizetéseken is meglátszik, de itt az ideje megnézni, a poszt felértékelődése milyen hatással volt a játékosok bankszámlájára. 

Miért lett a guard prémium poszt?

2015-ben a top guardok egy szinten voltak a futókkal, miközben kevesebbet kerestek a top tight endeknél és centereknél, tehát az offense legértéktelenebb posztján játszottak. Ehhez képest már egy elit guard mindhárom említett posztnál többet kereshet, és amint megkapja az új szerződését Quenton Nelson, még egy szinttel magasabban lesz a poszt.

Ezzel együtt jelenleg még bőven az átmeneti időszakban járunk. Vannak nagyon jól kereső guardok, de az elit és a többiek között jelenleg óriási a különbség. Ezen nem segített az sem, hogy Trai Turner, Andrew Norwell, Kevin Zeitler és David Decastro kiesett a pixisből ilyen-olyan okból kifolyólag, hisz mindannyian 10+ millió dolláros szerződéssel rendelkeztek.

Így a következő 2-3 év az űr feltöltéséről fog szólni: Nelson kap egy 18-20 millió dolláros szerződést, a többiek pedig 14-18 millió dollár körüli szerződésekkel fogják stabilizálni a posztot. Addig is nézzük, hogyan állunk jelenleg.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!