Connect with us

Hír

Hivatalosan is Jimmy Garoppolo a 49ers kezdő irányítója

Kyle Shanahan ezúttal nem borította a papírformát: a 49ers által kiadott hivatalos első heti depth charton Jimmy Garoppolo lett megjelölve kezdőként, míg Trey Lancé a csereposzt. Ezzel együtt a veterán irányító helyzetével kapcsolatban azért akadnak még kérdőjelek.

Amennyiben Garoppolo az aktív keret tagja, úgy az idei 24,1 millió dolláros alapfizetése teljesen garantálttá válik. Ez nem kevés pénz, pláne úgy, hogy Lance-re három első- és egy harmadik kört áldozott a csapat. A PFT-nél ennek apropóján felvetették azt a lehetőséget, hogy miért ne adhatnának Shanahanék ultimátumot Garappolónak?

Amennyiben a 49ers most elküldi az irányítót, úgy 24,9 millió dollárt spórolna (2 millió dollárnyi halott pénz mellett az irányító 24,1 millió dolláros alapfizetését és 800 ezer dolláros meccsbónuszát), és kizárt, hogy Garoppolo akár csak 10 millió dollárt is kapna a piacon. A csapat tehát megtehetné, hogy ajánl Garoppolónk egy 1 éves, 15 millió dolláros garantált szerződést, illetve megszünteti a QB 2022-es szezonra érvényes kontraktusát.

Így Garoppolo garantáltan hazavisz egy még mindig csinos összeget, jövőre pedig szabadon tesztelheti a piacot. Persze ez nem túl játékosbarát hozzáállás, de az NFL végső soron üzlet, és a veterán irányító még 15 milliót se nagyon ér. Nem egy kifejezetten valószínű forgatókönyv, ám Cam Newton menesztése sem volt az, pedig rajta csak 2,5 milliót spórolt a Patriots.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!