Connect with us

Hír

Cam Newton beoltatta magát

Bő hat hete vágta ki a Patriots Cam Newtont, aki iránt azóta egyáltalán nem volt érdeklődés a csapatok részéről. Ennek egyik fő oka valószínűleg az volt, hogy az irányító nem oltatta be magát, de ez a hátráltató tényező most megszűnt – több forrás is arról számolt be, hogy Newton megkapta a Covid-oltását.

Az NFL Covid-szabályai alapján az oltatlan játékosoknak a leigazolások után öt napig karanténba kell vonulniuk, és csak akkor csatlakozhatnak a csapathoz, ha végig negatív teszteket produkáltak. Ez az öt nap rengeteg idő, pláne a szezon közben: egy oltatlan játékos két meccs között nem tud részt venni az edzéseken, a megbeszéléseken, vagyis instant megoldásként nem használható. Továbbá a liga nem próbál meg segíteni azokon a csapatokon, akiknél egy oltatlan játékos okozott Covid-parát – ilyen esetekben nincs semmilyen menetrend módosítás, egyszerűen a fertőzött csapatnak beírnak egy vereséget (az ellenfélnek pedig természetesen egy győzelmet).

A fentiek miatt nem meglepő, hogy az oltatlan szabadügynökök iránt egyáltalán nem volt kereslet a piacon. Newtonra viszont ezek a potenciális hátrányok ezentúl nem vonatkoznak, így könnyen lehet, hogy hamarosan talál magának egy új csapatot a veterán QB.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!