Connect with us

Minden ami NFL

NFL Díjfigyelő a szezon felénél

Legutóbb a szezon elején csináltunk egy díjfigyelő cikket, ahol a korai benyomások alapján néztük meg, hogy kik érdemelték volna meg a díjat két forduló után. Az egyik cél az volt, hogy lássuk a trendeket, és a szezon felén túlesve úgy gondolom érdemes ismét számot vetni.

A formátum változatlan az előző cikkhez képest, ugyanúgy 3-3 játékost/edzőt fogok hozni, akiket esélyesnek gondolok az első kilenc forduló után. Utóbbit fontos kiemelni, mert nem feltétlen az utolsó fordulós bolondokháza döntött, hanem a teljes kép az első fordulótól kezdve a Steelers-Bears meccs végéig. Nyilván az nem hátrány, ha valaki teljesítménye javuló tendenciát mutat, na de lássuk a listát!

MVP

Továbbra is kaotikus a helyzet, az én szememben ugyanis nincs kiemelkedő favorit, cserébe vagy hat játékost, ha nem többet simán fel lehet sorolni, és egyikbe sem tudnék belekötni. Az én szűkített listámon inkább az “egyszemélyes hadseregre” koncentráltam, aki olyan szinten alfája és ómegája nem csak a passzjátéknak, de a teljes támadósornak is, hogy az angol titulusban lévő “legértékesebb” szó érvényesül esetükben.

1. Lamar Jackson, QB, Baltimore Ravens

Nála nagyobb one man army jelenleg nincs a fociban. Amit a futásaival hozzátesz, azt nem tudja senki reprodukálni, ami miatt nagyon nehéz fogást találni a Ravensön. Hajlamosak lennénk azt gondolni, hogy azért fut ennyit, mert a passzok nem mennek, de ez nincs így. Máshogy játszik mint akkor, sokkal több turnover veszélyes labdája van, ami miatt már most majdnem annyi interceptionje van, mint az MVP szezonjában, cserébe sokkal több a tökéletes passz is a részéről, megnövelte az átlagos passztávolságát, ami miatt yardokban karrierévet zárhat. Box score statisztikákat nézve nem olyan látványos mint 2019-ben, cserébe most jóval dominánsabbnak érzem a pályán, mint akkor.

2. Tom Brady, QB, Tampa Bay Buccaneers

Egészen elképesztő, hogy még mindig nagyon magas szinten tud játszani. Lehet itt sok dologra fogni, sorsolás, a csapata erőssége, amit akartok, de kihagyhatatlan egy ilyen beszélgetésből. Amit Jackson esetében hiányoltam a látványos statisztikákban, azt Brady hozza: övé a legtöbb passzolt yard meccsenként (331), a legtöbb TD (25), és csak 5 interceptiont dobott. Bármennyire is mélyre akarunk ásni a játékosok statisztikáiban, a szavazó újságírók első sorban ezeket veszik figyelembe. És tegyük szívünkre a kezünket, ha ezt a tempót hozza, akkor esélyes, hogy megdönti Peyton Manning alapszakasz rekordját minden értelemben, az pedig egyenes út lehet az MVP cím felé.

3. Kyler Murray, QB, Arizona Cardinals

Őszinte leszek, nagyon hezitáltam azon, hogy betegyem őt ide. Nem azért, mert statisztikailag ne lenne jó szezonja, hiszen az egyik legjobb a játék megannyi aspektusában. Ami elbizonytalanított, az a “valuable” jelző, hiszen ez a Cardinals Colt McCoy-jal a pályán is lesimázott egy ellenfelet, még ha az érdem nem is az övé volt a 49ers ellen. De végül maradt, bár csak harmadik helyen, mert valami egészen elképesztő, hogy milyen tökösen játszik, nem lehet kizökkenteni őt nyomással sem, elképesztően pontos minimális hibaszázalékkal. Ha őt is elkezdenék úgy futtatni mint eddig, akkor még komolyabb fejtörést okozna, hogy ki érdemelné meg a díjat.

OPOY

Mivel nincs kiemelkedő MVP teljesítmény, ezért megnyílhat az út arra, hogy az OPOY nyertese ne legyen egyenlő az MVP-vel. Na de ha az MVP-nél azt mondtuk, hogy megannyi opció van, akkor itt ez pláne igaz. A fenti hármasból senkit nem hozok ide a változatosság kedvéért, de itt is nehéz három játékosra szűkíteni.

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!