Connect with us

Érdekességek

1983 óta először védhet címet mindkét első kiemelt

Tavaly a Chiefs és a Packers volt az első kiemelt a két konferenciában, és most ugyanilyen helyzetből várják a szezon utolsó három fordulóját. Ha sikerül megtartaniuk az első helyüket, akkor nagyon ritka dolgot érnek el, ugyanis 1982-83 óta nem sikerült mindkét konferencia első kiemeltjének címed védeni. Akkor a Los Angeles Raiders és a Washington volt képes erre.

Az 1982-es idény a sztrájk miatt rövidített volt, a Raiders 8-1-es mérleggel zárt, de a divisional roundban kikapott a Jetstől. A Washington is 8-1-gyel végzett és megverte a Dolphinst a Super Bowlban. Egy évvel később a Raiders 12-4-es mérleggel végzett és a Super Bowlban megverte a 14-2-es mutatóval záró Washingtont.

A Chiefs tavaly 14-2-es mérleggel, a Packers pedig 13-3-mal lett első kiemelt, és mindkettejüket a Buccaneers állította meg a rájátszásban. A Chiefs most 10-4-gyel áll, és ha megnyeri mindhárom maradék meccsét (Steelers, @Bengals, Broncos), akkor meg is tartja helyét – egy vereség viszont végzetes is lehet, hiszen a tiebreakerekben nem áll jól a gárda. A Packers 11-3-mal áll az NFC trónján, szintén meccselőnyben, tehát a Browns, a Vikings és a Lions legyőzése itt is biztos első kiemelést eredményezne – egy vereséggel viszont a Cowboys megelőzhetné őket (ha mindhárom meccsét megnyeri).

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!