Connect with us

Minden ami NFL

A 2022-es Pro Bowl 9 legnagyobb hiányzója

Kijöttek a Pro Bowl keretek, ami egyben azt is jelenti, hogy lehet velük vitatkozni! Ugyan az utóbbi években már hozzászokhattunk, hogy borzasztó a kiválasztási folyamat, és épp ezért nem is biztos, hogy érdemes foglalkozni ezzel az egésszel, de amíg szerződésösztönzők, bónuszok vannak ehhez kötve, és majd Hall of Fame vitáknál is ezek lesznek az érvek, addig mégis csak van jelentősége annak, hogy ki kerül be a Pro Bowlba és ki nem. Most hoztunk 9 játékost, akinek ott kellett volna lennie a keretben (és azt is megmondjuk, hogy ki helyett, hiszen csak így van értelme).

1. AJ Terrell, CB, Atlanta Falcons

A tavalyi első körös cornerback talán a posztja legjobbja volt idén, így kis túlzással felháborító a kimaradása. Az egész szezon során 150 yardot engedett 44,2 százalékos elkapási aránnyal, egyetlen meccsen sem szerzett senki 32 yard felett ellene, ellenben nyolcszor is maximum 10 yardon tartotta az elkapókat. Új csillag, egy igazi shutdown corner van születőben a személyében. Hihetetlen teljesítmény, és nagyon szomorú, hogy a Falcons láthatatlansága miatt nem ismerik el.

Ki kerül ki? Akár Marshon Lattimore, akár Trevon Diggs. Mindketten sok yardot (804 és 899) és sok TD-t (7 és 5) engedtek, ellenben sok nagy játékot is bemutattak. Diggsnél a 10 interception olyan hozzáadott értékkel bír, ami kompenzálhatja a benyelt yardokat, de Lattimore is rátette a kezét 20 (!) labdára, kettőt szerzett meg és 18-at ütött le, utóbbi magasan a legtöbb a ligában. Egyikük sem volt rossz, sőt, de egyértelmű, hogy Terrell mindkettejüknél jobb volt idén.

2. De’Vondre Campbell, LB, Green Bay Packers

[ppp_patron_only level=”3″ silent=”no”]

Campbell egy szimplán korrekt linebacker volt az utóbbi években, így senki nem várta tőle, hogy olyan teljesítményt tesz le az asztalra idén, amilyet. Óriási fogás volt a Packerstől a piacon, és megoldotta az emberemlékezet óta tartó LB-problémát a csapatnál, futás ellen és coverage-ben is magas szinten teljesít. A 7. legtöbb defensive stoppal rendelkezik (támadók számára negatív eredménnyel záruló tackle), ráadásul az előtte lévők mind 2-3-4-szer több elrontott szerelést tudnak felmutatni – a minimum 350 snapen pályán lévők közt neki a legalacsonyabb a missed tackle százaléka az egész ligában. Szerzett két interceptiont, volt egy leütött labdája, coverage-ben pedig a minimum 250 snapen pályán lévők közt a 2. legjobb értékelést kapta a PFF-től. Egyértelmű All-Pro szintű teljesítményt rakott le az asztalra.

Ki kerül ki? Akár Bobby Wagner, de még inkább Brian Burns. Wagner még mindig magas szinten játszik, de látszódnak a lassulás jelei az esetében, idén nem játszott olyan lehengerlően, mint azt megszokhattuk (top1-2-3-as szinten). Ha nem változtathatunk a rendszeren, akkor a helyére kerülne be Campbell, de alapvetően az egész LB-OLB rendszer úgy hülyeség a Pro Bowlon, ahogy van, hiszen 6 pass rusher van két belső linebackerre a keretben. Ezért leginkább egy pass rushert vennék ki és tenném be a helyére Campbellt, hosszas gondolkodás után Brian Burnsre esett a választásom, akinek nagyon szeretem a játékát és a sokoldalúságát, de elég hullámzó volt a játéka idén.

Roquan Smith is megérdemelhetne egy helyet a keretben, de nem találtam olyat, akit mindenképp kitennék az ő kedvéért. 

3. Joe Burrow, QB, Cincinnati Bengals

Burrow a PFF szerint konkrétan a legjobbra értékelt irányító a szezonban. Ilyen magasságokig azért nem merészkednék, de az egyértelmű, hogy nagyon jól játszik. A 14 interceptionje sok, de nagyon szerencsétlen ebből a szempontból idén (csak 15 turnovert érő játéka volt, ugyanannyi mint a 6 interceptiont dobó Kirk Cousinsnak). Ellenben van 26 TD-je és 29 Big Time dobása (5. legtöbb), a kísérletenkénti passzátlaga (8,4) pedig a harmadik legjobb a ligában. Már másodévesen az NFL legjobbjai közt emlegethetjük.

Ki kerül ki? Akár Lamar Jackson, akár Patrick Mahomes. Egyértelmű, hogy mindketten csak a nevük miatt kerültek be. Illetve Lamar a szezon első felében megérdemelte volna a Pro Bowlt, de az utóbbi másfél hónapban kifejezetten gyengén játszik. Mahomes szenvedéséről pedig elég sokat beszéltünk már idén, és ugyan neki is elég szerencsétlen szezonja van turnovereket tekintve, de idén nem tudja hozni az extra játékokat, így egy erős közepest nyújt összességében.

Josh Allennek is be kellett volna férnie akár Lamar, akár Mahomes helyén, de egy posztról csak egy játékost akartam kiemelni hosszabban. 

4. Creed Humphrey, C, Kansas City Chiefs

Az újoncoknak nincs könnyű dolguk bekerülni a Pro Bowlba, hát még ha az illető támadófalember. Humphrey is ennek áldozata, pedig egészen kiválóan teljesít. Futáshoz parádésan blokkol, passzblokkolásban pedig mindössze 10 nyomást engedett, abból is csak 1-1 QB hit és sack – ez snaparányosan a 3. legjobb hatékonyság a PFF adatai alapján.

Ki kerül ki? Ryan Kelly. A Colts centerét egyértelműen a neve juttatta Pro Bowlba, vagy hogy a Colts fala egészében nézve nagyon jó. Idén 24 nyomást, abból 3-3 QB hitet és sacket engedett, ráadásul futásblokkolásban sem olyan jó, mint megszoktuk tőle.

5. Cordarrelle Patterson, RB/WR, Atlanta Falcons

Patterson azt szívja meg, hogy nincs támadófegyver besorolás, és őt nehéz beskatulyázni futónak vagy elkapónak. De rajta kívül csak egy játékos mondhatja el magáról, hogy futott- és elkapott yardokban is átlépte az 500-as határt, plusz a 10 TD-je is a legjobbak közt van. Arthur Smith jól megtalálta a helyét a támadósorban, Patterson pedig kibontakozott és már nem csak egy visszahordó / gadget player, hanem tényleges támadófegyver, ráadásul a Falcons legjobb támadójátékosa.

Ki kerül ki? Alvin Kamara. A Saints futója idén sérülésekkel bajlódott és ezért nem tudott olyan produktív lenni. Persze egyszemélyes hadseregként nem is könnyű, és összességében még mindig a liga egyik legjobb RB-je. Most nem volt olyan kiemelkedő, hogy bekerüljön, főleg hogy nem csak Patterson pályázna joggal a helyére.

Leonard Fournette is bekerülhetett volna Kamara vagy talán Conner helyett is (nem gondoltam, hogy őt bármikor Pro Bowlba akarom követelni). Az AFC-ben nagyon szerettem volna a második legtöbb scrimmage yarddal és TD-vel rendelkező Austin Ekelert a Pro Bowlban látni, de Mixon és Chubb is nagyon jó teljesítményt nyújtott, így nem szívesen venném el tőlük sem a helyet (ha választanom kéne, inkább Ekeler, mint ők, de nincs nagy bajom velük sem). 

6. Jordan Poyer, S, Buffalo Bills

A Bills safetyje mindössze 61 yardot engedett idén coverage-ben (TD nélkül), szerzett 5 interceptiont és leütött még 5 labdát. Az engedett passer ratingje 15,1. Mennyi??? Bizony, 15,1, miközben ha földhöz vágod az összes labdád, akkor 39,6-os ratinget engedsz. Ez a statisztika önmagában elég lenne egy Pro Bowl részvételhez.

Ki kerül ki? Tyrann Mathieu. A Chiefs safetyje egy elég átlagos szezont hozott 2021-ben, amiben persze nem segített, hogy év elején nem a tudott a neki leginkább fekvő pozícióban játszani, de ettől még ez most nem volt a legjobb produktuma, több játékost is szívesebben raktam volna be a helyére.

Justin Simmons és az újonc Jevon Holland is megérdemelhetne egy helyet a keretben, de sem Kevin Byardöt, sem Derwin Jamest nem tudnám kitenni a kedvükért. Az NFC-ben Antoine Winfieldet tenném be Budda Baker helyére, de posztonként csak egy játékost akartam kiemelni. 

7. Braden Smith, RT, Indianapolis Colts

Ha nem cseréli le pár hete Michael Onwenut Belichick (ezt amúgy érti valaki?), akkor ő lett volna itt, mert az AFC-ben egy tackle-t mindenképp be akartam rakni, hiszen aki bekerült, az nem igazán érdemelte meg. Tegyük hozzá, hogy olyan sok kiváló tackle-teljesítményt nem láttunk idén az AFC-ben (bezzeg az NFC-ben), de Braden Smith azért jó volt. Leginkább futásblokkolásban emelkedik ki, nagyon jól takarít Jonathan Taylor előtt. Passzblokkolásban nem kiemelkedő, engedett már 3 sacket és 18 nyomást, ami középszerű teljesítmény. De még mindig jobb, mint aki helyére bekerül.

Ki kerül ki? Dion Dawkins. A Bills tackle-je passzblokkolásban jobb Smithnél, hiszen több snapen engedett 4 sacket és 23 nyomást, de ebben sem kiemelkedő, futásblokkolásban pedig nagyon gyenge. Nem igazán érdemli meg, hogy Pro Bowler legyen, habár hozzá kell tenni, hogy itt volt a legnehezebb méltó helyettest találnom.

8. Kene Nwangwu, KR, Minnesota Vikings

A special teamerek is emberek, az újonc Nwangwu pedig nem kapta meg az elismerést, ami kijárt volna neki. Két visszahordott touchdownt is szerzett, ezzel neki van a legjobb átlaga is, és nem is ejtett el labdát – ráadásul az év első felében nem is volt aktív!

Ki kerül ki? Jakeem Grant. A Bears visszahordójának jóval több kísérlete van Nwangwunál és szerzett egy punt return TD-t (más erre nem volt képes idén), ellenben van egy elejtett puntja is, amit az ellenfél szerzett vissza. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy lecseréljem.

9. Ashton Dulin, ST, Indianapolis Colts

Dulinnak van a legtöbb tackle-je a speciális egységben 13-mal, ami a foci ezen aspektusában tényleg a jó játékot mutatja (a védelemnél ugyebár nem feltétlen).

Ki kerül ki? Matthew Slater. A Patriots veteránját a neve tartja itt már évek óta. Régen valóban ő volt a liga talán legjobb special teamere, de manapság a teljesítménye már nincs olyan magasan, hogy bekerüljön a válogatottba. Mindössze 3 tackle-je van idén.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!