Connect with us

Hír

Változtat az NFL a Covid-protokollokon, nagyrészt visszaáll a tavalyi rendszer

Az utóbbi napokban alaposan megszaporodtak a pozitív koronavírus-tesztek a csapatoknál, így az NFL-nek lépnie kellett valamit. A liga pedig változtatott is a protokollokon és nagyrészt visszaállította a tavalyi rendszert.

Csapatértekezleteket mostantól csak virtuálisan lehet tartani, vagy személyesen kültéren, vagy elég nagy edzőbuborékban, ahol lehet tartani a kellő távolságot. Beltéren ismét kötelező a maszkviselés attól függetlenül, hogy valaki oltott vagy sem. Az együtt étkezés is tiltott, a kajákat “elvitelre” kapják a játékosok, mindenkinek egyedül kell azt elfogyasztania. Az edzőteremben sem lehetnek 15-nél többen. Az utazások során végig a hotelben kell maradnia a játékosoknak és nem fogadhatnak látogatókat sem. Ezen kívül megtiltották a háromnál több, csapathoz tartozó alkalmazott találkozóit a franchise-ok létesítményein kívül. A játékosoknak tiltottak ezen kívül a partik, bárok, klubok és hasonló közösségi események.

Emellett az NFL azt is bejelentette, hogy az oltott és tünetmentes játékosok visszatérése könnyített lesz, ugyanis nem kell két darab negatív teszt 24 óra különbséggel, hanem elég két PCR és/vagy két Mesa negatív teszt, tehát elméletben akár már a pozitív teszt másnapján is visszatérhetnek a pályára. A gyakorlatban aztán meglátjuk, hogy ez mit jelent pontosan.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!