Connect with us

Minden ami NFL

A nagy stadionmustra

Minden csapatnak van, elengedhetetlen kellékei a játéknak, mégis kevés szó esik róluk. Ezek az NFL stadionok, amik közt vannak hipermodernek, elavultak, kiváló atmoszférájúak, személyiség nélküliek, egyesek a város szívében, mások a semmi közepén. Most összeszedtük mind a 30-at.

*A cikk a támogatóink kérése és szavazata alapján készült. Ha Te is szeretnél beleszólni, milyen tartalmak kerüljenek ki az oldalra, legyél a 10 dolláros támogatónk a Patreonon. Ezzel egyébként részt vehetsz a havi flag focinkon és beszélgethetsz velünk és a többi támogatóval a Discord szerverünkön.*

A legmodernebbek

SoFi Stadium, Los Angeles (Chargers és Rams)

A 2020-ban átadott stadion lélegzetelállító, az NFL igazi ékköve. Mivel az idei Super Bowlt itt rendezték, így hosszabban is írtunk róla, ahogy jó pár éve minden nagydöntőt rendező helyszínről. Így ezekről ebben a cikkben nem, vagy csak nagyon röviden olvashattok, ellenben átkattinthattok a bővebb bemutatójára.

Super Bowl LVI – A SoFi Stadium

 

Allegiant Stadium, Las Vegas (Raiders)

A világ második legdrágább stadionja is nagyon új még, hiszen 2020-ban nyitotta meg a kapuit. Két év múlva rendeznek itt Super Bowlt, így hamarosan erről is lesz hosszabb bemutatónk, addig is érdemes tudni róla, hogy gyakorlatilag Las Vegas ikonikus részének, a Stripnek a bejáratánál van, a Welcome to the Fabulous Las Vegas táblától mindössze egy utcányira. A Halálcsillagnak is nevezik kinézete miatt, illetve van benne egy hatalmas, 26 méter magas fáklya, a láng pedig a korábbi tulajdonos Al Davis tiszteletére ég benne. Ó, és igazi party box is van saját DJ-vel meg mindennel.

U.S. Bank Stadium, Minneapolis (Vikings)

A U.S. Bank Stadium – Super Bowl LII

Mercedes-Benz Stadium, Atlanta (Falcons)

A linkelt cikkben is van róla szó, de mindenképp itt is ki kell emelni, hogy a stadion bejáratánál egy hatalmas sólyom szobor található, ami Szőke Gábor Miklós alkotása.

Super Bowl LIII – A Mercedes-Benz Stadium

 

AT&T Stadium, Arlington (Cowboys)

Ugyan Jerry World már 2009-ben átadásra került, még így is a legmodernebb, legjobb stadionok közt tarthatjuk számon – habár egy fokkal a fentiek mögött, hiszen azok az utóbbi 6 évben készültek el. Persze nem meglepő, Jerry Jonesék mindig is adtak arra, hogy a legnagyobbak, legjobbak legyenek minden téren, és még ha a pályán nem is mindig sikerül ez, a pályán kívül mindenképp a Cowboys az egyik, ha nem a legextravagánsabb csapat. A SoFi Stadium átvette ezt a címet, de 2020-ig az AT&T Stadiumban volt a legnagyobb kivetítő, és egyébként akár 100 ezres befogadóképességre is képes, aminél nincs nagyobb az NFL-ben. Ráadásul a székek is extra kényelmesek egy stadionhoz képest, az egésznek van egy mini luxus feelingje. Egy nagy problémám van vele, hogy a délutáni napsugarak pont az irányító szemébe sütnek…

A legelavultabbak

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!