Connect with us

Hír

Mi történik Watson szerződésével, ha legalább egy évre eltiltják?

Sok szó esett arról korábban, hogy Deshaun Watson alapfizetése idén mindössze $1 millió lesz. Ezt azért harcolta ki az ügynöke a rekordszerződés megkötése során, hogy ha az irányítót eltiltják, akkor minél kevesebb pénzt veszítsen. Ilyenkor ugyanis gyakorlatilag a meccspénzt veszik csak el a játékostól, ahány meccses eltiltást kap, annyiszor az 1 millió 1/17-ed részét. Azonban ha egész évre eltiltják, akkor már más a helyzet.

Ebben az esetben ugyanis Watson szerződése eltolódna egy évvel. Így az $1 milliós alapfizetését jövőre kapná meg, a $46 milliós fizetése pedig 2023-ról 2024-re tolódna, a Brownsszal kötött szerződése pedig nem 2027-ig, hanem 2028-ig lenne érvényben. Így gyakorlatilag az egy éves eltiltás azt jelentené, hogy egy évvel tolódna a futballkarrierje is.

A Brownsnak ez egyébként hosszú távon még jó hír is, hiszen így Watson egy évvel tovább lenne az alkalmazásukban, a növekvő fizetési sapkával pedig kicsit alacsonyabb százalékot foglalna el a jövőben. Ellenben az idei évben elég jó kerettel rendelkeznek, Watson hiányában pedig értelemszerűen lehetne a kukába dobni a mély playoff-álmokat.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!