Connect with us

Minden ami NFL

Lehetséges trade ötletek a határidő előtt

Közeledve a trade határidőhöz előrukkoltunk pár potenciális cserével, amik egy részére akár még reális esély is lehetne látva a csapatok első hat forduló után látott problémáit.

Chase Claypool WR, Pittsburgh Steelers -> Green Bay Packers

Nem újkeletű dolog, hogy a Packersnek elkapóra lenne szüksége. A csapat szenved a passzjátékoknál és az újoncok által hozott impact egyelőre nem lendítette túl a problémán a gárdát. Claypool 2020-ban parádés újonc évet tett le az asztalra, kis híján 1000 elkapott yarddal és 11 touchdownnal igazán berobbant a ligába. Justin Jefferson persze elvitte abban az évben a show-t, de a Steelers második körös játékosa is rendkívül produktív volt. Azóta azonban fokozatosan esik vissza a teljesítménye, tavaly még 850 yardot összehozott, de már csak két touchdown társaságában. Idén 225 yard és 1 touchdown áll a neve mellett, ami mindenképp csalódást keltő. Ezen számok nagy részét mondjuk épp a múlt heti Tampa Bay elleni siker alkalmával hozta össze, de ez volt az elmúlt körülbelül egy év első igazán jó meccse tőle.

Láthatóan kezd megszűnni Claypool szerepe a csapatban. A pálya szélén Diontae Johnson és az újonc, hasonló felépítésű George Pickens a csapat elsőszámú opciója, míg a pálya közepén Najee Harris és Pat Freiermuth veszi el előle a teret. Claypool eredendően szélső elkapó, de képes eljátszani a big slot receiver szerepét is. Kiemelkedő adottságai miatt jó a contested catch szituációkban és az a fajta nagy játékos, aki fizikálisan képes megnyerni a párharcait. A Packersnek nem szabad Adams utódot keresni, mert a liga top3-as elkapóját senki sem fogja tudni helyettesíteni, de szerepkörönként kezelve Claypool betölthetne egy űrt. Arról nem is beszélve, hogy termete miatt azonnal segíthetne a csapat red zone gondjain.

Az ellenérték nem túl magas, hiszen látszólag Claypool kezd kiszorulni a pixisből a Steelersnél. Azonban mivel még másfél évig újoncszerződése van, az “értékes” olcsó játékosok közé tartozik. Így egy harmadik kör környéki értékre lőttem be a még mindig csak 24 éves elkapót. Az extra pick jól fog jönni a szezont lassan elengedni kényszerülő Pittsurghnek a jövő csapatának felépítésében, a Packersnél pedig meg kell(ene) végre ragadni az alkalmat, megfelelő csapatot és körülményeket adni Rodgers utolsó 1-2 évére.

Ellenérték: 2./3.kör

[ppp_patron_only level=”1400″ silent=”no”]

Christian McCaffrey RB, Carolina Panthers -> Buffalo Bills

Jobb láb a gázpedálon, bal láb pedig a jobb lábon. Nem lehet máshogy csinálni ebben a brutális AFC-ben. A Bills mindent meg kell tegyen, hogy ne hulljanak el újra a playoffban, és elérhessék a hőn áhított Super Bowlt. Persze a liga talán legjobb csapatán nem kell komolyabb erősítéseket eszközölni, mégis ha maximalizálni szeretnék a lehetőségeiket, akkor Diggs mellett elférne még egy igazi game changer ebbe a támadósorba (Allen persze az).

A Bills már most a liga talán legjobb támadósorával rendelkezik, de egy CMC szerű plusz opció az offense-be már az unfair kategóriába csapna át. Emlékezzünk, hogy nyert két éve Brady Tampa Bayben? Egy überoffense élén, ahol csak úgy hemzsegtek a sztárok. Ez a legbiztosabb út, és aki mer 19-re még egy lapot húzni, az nagy előnyre tehet szert. Persze McCaffrey-t nem éri meg elherdálni a Panthersnek, de egy vélhetően nagyon kör végi pickkel számolva a Billsnek bele kell férjen akár egy 1. körös pick is. Mondjuk olyan kitétellel, hogy a vélhetően top5-ös Carolina visszaküldené saját 3. körös választását.

Daron Payne DT, Washington Commanders -> Jacksonville Jaguars

Egyre pofásabban néz ki a Jaguars védelme és a támadósor is fejlődésnek indult, azonban továbbra is negatív a mérleg. Idén azonban nem tűnik behozhatatlannak a hátrány az AFC South-ban. A csapat talán legnagyobb hiányossága pedig a védőfal belseje. A futás ellen sem túl hatékonyak a belső nagyfiúk, az irányítóra pedig nulla veszélyt jelentenek. Ezt orvosolhatná a Commanders talán lassan létszám felettivé váló játékosa. Payne hiába volt korábban első körös játékos, nem akarta megfizetni a holtszezonban a Washington Jonathan Allen mellett (ami érthető). Év végén lejár a szerződése és nem úgy tűnik, hogy a fővárosi csapatnak szüksége lenne rá az idei évben, hiszen a liga legerősebb csoportjában lényegében ők már kiestek a playoff küzdelmekből – továbbá egy edzőváltás is kinézőben van. Payne azonnal a Jacksonville legjobb védőfalembere lehetne, aki amellett, hogy stabilizálhatná a futás elleni védelmet, hozzásegítené a csapatot ahhoz, hogy feléledjen a belső pass rush.

Alternatív csapat: Cleveland Browns

Ellenérték: 2./3.kör

David Montgomery RB, Chicago Bears -> Philadelphia Eagles

Az Eagles a liga egyik legjobb offense-ét tudhatja jelenleg magáénak. Látva, hogy Jalen Hurts milyen magabiztosan játszik ebben a csapatban a limitációi ellenére is, bőven lehet Super Bowl reményeket dédelgetnie a pennsylvaniai csapatnak. Egy dolog azonban talán hiányzik ebből a remekül működő offense-ből, az pedig egy erőfutó. Persze lehetne McCaffrey szintű játékost is elhozni, annak is volna értelme a passzjátékok további kibővítése miatt, de Montgomery más szempontból lehetne hasznos elem. Miles Sanders remekül megél az Eagles elit fala mögött és yardokban a liga élmezőnyében van, de nem az a brusztolós futó, akire jó szívvel bízza rá az ember a 3&1-es szituációkat. Jalen Hurts agilis megindulásait egy fizikálisabb futó szerintem jobban ki tudná egészíteni.

Montgomery pedig egyszerre erős és kellően fluid mozgású is. Nem teljesen jó a párhuzam, de az Eagles legutóbbi playoff menetelésében is komoly szerepe volt egy fizikális backnek LeGarrette Blount személyében. Blount ténylegesen egy tank volt mondjuk. A Bearsnél tudtuk, hogy a 2022-es egy átmeneti év lesz, ami egyelőre tökéletesen beigazolódni is látszik. Montgomery a szezon végén így is úgy is szabadügynökké válna, a jövő futója tehát semmiképp nem ő, ráadásul Khalil Herbert nem kevésbé tűnik jó és hasznos játékosnak. Kis költségű trade-et látok a dologban, ami nem alapjaiban forgatná fel egyik csapat játékát sem, de a Philly kétfejű (Sanders és Hurts) futógépe kiegészülhetne egy újabbal, ami még megállíthatatlanabbá tenné ezt a remek támadósort. Emellett Montgomery felépítéséből adódóan pass protectionben is hasznos tud lenni, ami problémákat jelent jelenleg az Eaglesnél.

Ellenérték: 6.kör (érdekesebb ellenérték Andre Dillard, aki megversenyezhetne a nem túl meggyőző újonc Braxton Jonessal a LT posztért).

Derrick Brown DT, Carolina Panthers -> Los Angeles Chargers

Miután a Panthersről kiszivárgó információk alapján nem szeretné elcserélni a korábbi első körös védőt a csapat nem fejtem ki jobban, pedig kereslet vélhetően volna Brownra. A Chargers védelme javult a tavalyi rettenetes futás elleni produkciójához képest, jót tett Joseph-Day érkezése, de úgy érzem lehetne még hova javítani az egységet. Bosa kiesésével pedig lényegében Khalil Mack maradt az egyetlen jobb nevű játékos a frontban. Brownnal javulna a futás elleni védelem és talán picit a belső pass rush is.

Ellenérték: 3.kör

Andre Dillard LT, Philadelphia Eagles -> Los Angeles Rams

A korábbi első körös Dillard karrierje nagyon félrement az Eaglesnél. Kiszorította az ausztrál Mailata, aki azóta az egyik legjobb a posztján, ráadásul több súlyos sérülése is volt már a fiatal és egyébként nem feltétlenül rossz tackle-nek. Dillardnál több csapatnak is van rosszabb kezdő left tackle-je. A címvédőnél Joseph Noteboom sérülése nyithatná meg a kapukat a trade előtt. Stafford elé ugyanis minimum elkélne egy átlagos támadófal, ami idén nagyon nincs meg. A kezdő Noteboom sem hozta azt a szintet, amit tavaly láttunk tőle beugróként, de az ő kiesésével tovább gyűrűzne csak a probléma. Dillardnak idénre van még szerződése, 5. éves opciója nincs lehívva, így amolyan Von Miller-esen egy bő fél évre cserélne érte a Ramse.

Ellenérték: 5. kör.

Egyéb lehetséges landolási pont:

  • Indianapolis Colts, ahol egyelőre ugyancsak óriási probléma a megoldatlan left tackle
  • Tennessee Titans, ahol Lewan kiesése után Dennis Daley borzasztó pótlásnak tűnik.

Curtis Samuel WR, Washington Commanders -> Cleveland Browns

Még egy távozó fővárosi, aki nem az utolsó a sorban. A borzasztó szezonkezdet után Wentz is kiesett, így el kéne kezdeni felégetni maguk mögött az elmúlt évek hibáit a fővárosban és fókuszálni a jövőre. Adott egy képességeit tekintve top5-10-es elkapó a rosteren (McLaurin), és egy nagyon ígéretes első körös újonc (Dotson). Persze Samuelnek is volna hely ebben a sorban, de miután Scary Terryvel hosszabbítottak, Dotson pedig 3 évig még olcsó, egyértelműen Samuel az, akiből értéket lehet még csinálni.

A Browns mint vevő érdekes gondolat, hiszen 2-4-es kezdés után az ilyen csapatok inkább eladni szoktak. Azonban nincs túl sok értelme ennek, ha nincs nálad a jövő évi első körös picked. A Browns választási joga pedig a Watson-csere miatt a Texansé. A Browns mutatott játék alapján egyébként talán még jobban is néz ki mint a mérlege, és egyáltalán nem szabad őket leírni. Watson visszatéréséig a cél az 50%-os mérleg, ahonnan egy kis szerencsével – ha éles lesz az irányító – van még esély a rájátszásba jutni. A csapat rendelkezik két használható elkapóval Cooper és Peoples-Jones személyében, de Samuelhez hasonló “yards after catch” stílusú játékosuk nincs igazán (a futókat nem ide számítva). Samuel egy nagyon agilis játékos, aki kint és a slotban is meg tud élni, sőt akár trükkös játékokat is rá lehet rajzolni, vagy direkt a kezébe adni a snap után a labdát. Hogy tudnák-e megfelelően használni az kérdés, de szerintem szükség lenne egy ilyen skill settel rendelkező játékosra.

A kérdés persze a motiváció. Hajlandó-e újabb pickeket veszteni a csapat azok után, hogy az első körük így sincs már náluk, vagy csak túl akarják élni a szezont és a cél teljesen 2023?

Ellenérték: 3.-4. kör.

William Jackson III CB, Washington Commanders -> San Francisco 49ers

Emmanuel Moseley és Jason Verrett kiesésével igencsak elfogytak a San Francisco cornerei az idei szezonra. A Commanders a Payne-es résznél taglaltak miatt továbbra is inkább az eladó oldalon áll és megpróbálja értékre váltani 1-2 értékesebb veteránját. Jackson nem egy elit játékos, de a 49ers két kezdője elvesztése után ott tart, hogy egy tavalyi és egy idei 5. körös játékost tud csak a pályára küldeni Charvarius Ward mellett. Eladónak tűnő corner pedig kevés van a ligában.

Ellenérték: 4.kör (de elsősorban a sok halott pénz miatt).

Cam Akers RB, Los Angeles Rams -> Denver Broncos

Javonte Williams kiesésével a Broncos elvesztette a legjobb futóját és (legjobb támadójátékosát?). A pótlására Melvin Gordon szerintem nem megoldás hosszú távon, amit orvosolni kellene. Mivel a Denver eladta a jövőjét Wilsonért, mindenképp meg kell próbálni maximalizálni az idei lehetőségeiket, amihez szükség van egy használható backre. Akers hasonlóan agilis futó mint Williams volt, és bár neki is akadnak időnként fumble problémái, azért ez még nem Gordon szintje. Mivel Akers kapcsolata megromlott a Los Angeles-i vezetéssel nem is kellene érte sokat beáldozni.

Ellenérték: 6. kör

Mike Gesicki TE, Miami Dolphins -> Green Bay Packers

Idén egyelőre egészséges Robert Tonyan, akinek a szezonbéli legjobb meccse volt a Jets ellen, Gesicki nem is feltétlen a helyére, sokkal inkább a megsérülő Randall Cobb szerepére érkezne mint slot elkapó. A Dolphins tight endje évek óta megtévesztően viseli ezt a pozíciós megnevezést, hiszen igazából egy nagy slot elkapóról van szó, aki a snapjeinek kis százalékában indul csak a tackle mellől. Blokkolásban persze ennek eredményeként nem fog sokat hozzátenni a csapatjátékhoz, de nem is ezt várnák tőle. A Packersbe pedig látszólag el is férne bőven két új játékos, így nem kizárandó egy klasszikus elkapó mellett sem. A Dolphinsban a két alacsony gyorsléptű elkapó megjelenésével kissé feleslegessé vált Gesicki és a számai visszaestek az elmúlt évekhez képest.

Ellenérték: 3.-4. kör.

Robert Quinn ED, Chicago Bears -> Los Angeles Rams

Von Miller tavalyi legigazolása nagyon bejött a Ramsnek, az elengedése azonban nem annyira. A Rams pass rush egyedül Aaron Donaldon áll vagy bukik, míg kívül szinte semmi nyomás nincs az irányítón. Quinn korántsem akkora klasszis mint Miller volt, de arra jó lehet, hogy a csapat első számú rushere legyen és megjelenjen némi veszély a szélekről is. Érdekes lenne, hogy 2017 után így visszatérne ahhoz a csapathoz aki draftolta még őt 2011-ben az első körben. Ráadásul két ex-Bears játékos alkotná a Rams külső pass rusher egységét, Quinn mellett Leonard Floyddal.

Ellenérték: 4. kör.

További gondolatok:

Brandin Cooks neve még felkapottabb lehet Easterby kirúgása után, de továbbra is több mint 24 millió dollár halott pénz járna az elcserélése után. Hasonló a helyzet Laremy Tunsillal is, de nem lenne talán már akkora meglepetés, ha végül úgy döntene a csapat, hogy lenyelve a békát megpróbál némi ellenértéket kicsikarni a két jó nevű veteránjából.

Nem túl bő egyébként a piac. Több csapat is odaadná a fél karját egy jó támadófal emberért, de nem szokás bevált falembereket cserélgetni az NFL-ben. Trent Williams egy üdítő kivétel volt pár éve, de az is offseason esemény volt még. Pár rosszul teljesítő csapat azonban elképzelhető, hogy kapni fog hívásokat a falembereik iránt. Kolton Miller, Laremy Tunsil vagy Taylor Decker esetében biztos több csapat is hajlandó lenne akár komolyabb pickeket is megmozgatni. A kérdés csak az, hogy az eladó oldalon a csapatok hajlandóak-e benyelni jelentősebb mennyiségű halott pénzt egy jobbacska pick megszerzéséért.

Elkapó poszton – mint másik ínséges terület – szintén azt lehet mondani, hogy szűk az elérhető játékosok listája. Bár ezen a poszton kevésbé szokatlan a cserebere, kevés olyan játékost találni, aki a jelenlegi csapatában már kiszorult a pixisből, de más számára még értékes lehet. A Patritosból Kendrick Bourne vagy Nelson Agholor vetődhet még fel, esetleg a Giantsben Dabollék nyakán maradt Kenny Golladay vagy Kadarius Toney. Vagy szintén New Yorkból, csak a másik oldalából Denzel Mims. Kérdés csak az, hogy van-e olyan csapat, akinek már ez a névsor is előrelépést jelent-e.

[/ppp_patron_only]

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!