Connect with us

Érdekességek

100 év óta először nem a Bears a legtöbb győzelemmel rendelkező franchise

Ugyan hosszú évek, sőt évtizedek óta nem jutott a csúcsra a Bears, meg úgy általában nincs jó formában a csapat, de a 13. forduló előtt még mindig a chicagói gárda rendelkezett az NFL történetének legtöbb győzelmével holtversenyben a Packersszel. Ebből következik, hogy mivel Aaron Rodgersék győztek Chicagóban, így több mint 100 év óta először nem a Bears a legtöbb győzelemmel rendelkező franchise.

A Chicago 786 győzelmet szerzett fennállása során és sokáig úgy tűnt, hogy összejön a 787. is. A Packers azonban fordítani tudott, így pont az ősi riválist legyőzve sikerült a trónfosztás. Ami viszont igazán fájhat a Bearsnek, az az, hogy 1992-ben még 85 győzelemnyi előnyben volt a Packershöz képest – ennyit jelent az, ha az ellenfélnek 30 éven keresztül Brett Favre és Aaron Rodgers kaliberű irányítói vannak.

Amikor egyébként utoljára nem a Bears vezette ezt a listát, akkor még nem is Bearsnek hívták a csapatot és nem is NFL-nek a profi amerikai futball ligát. 1921. december 3-án ugyanis a Buffalo All-Americans 18-1-3-as mérleggel megelőzte a 17-2-2-es Decatur Staleys együttesét (ami később a Chicago Bears lett) az American Pro Football Association nevű ligában, ami egy évvel később lett az NFL.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!