Connect with us

A 7 játékai

7 játék, ami meghatározta a Super Wild Card hétvégét

A csapatok mellett mi is playoff-módba kapcsolunk és belemegyünk mélységeiben a párharcok elemzésébe. A Triple Coverage összefoglaló adásában is olyan hosszan beszélgettünk a 6 meccsről, mint amennyit 16-ról szoktunk egy fordulóban, Patrik levonta a wild card kör legnagyobb tanulságait, én pedig minden meccsről hozok 1-2 játékot, ami meghatározta a találkozó képét (kivéve a Cowboys-Buccaneersről, mert kedd estig nem volt All-22 felvétel róla). 

Christian McCaffrey megiramodása

Shanahan játékhívásait és play dizájnjait minden héten érdemes nézni, a rájátszásban meg aztán főleg. Sok passzjátékot is lehetne elemezni, de nem akartam ismét belemenni a Purdy-témába (podcastben is beszéltünk róla bővebben), úgyhogy egy futójátékkal kezdek, méghozzá a meccs eleji nagyon hosszú McCaffrey megiramodással.

 

A Zorro a 49ers offense egyik kedvenc játéka és elsősorban Deebo Samuel futásaival lett “híres”. Ez alapvetően egy outside zone futás, tehát a running back megindul a szélre, a társak pedig takarítanak előtte. Alapvetően úgy szokott kinézni, hogy a tight end a fal mellett áll a játék irányában, ő próbálja meg a DE-t vagy SAM-et blokkolni, a motionben túloldalról érkező játékos pedig besegít neki és egyikük feljebb lép a második szintre. Mindeközben a tackle először besegít a guardnak, majd feljebb lép a linebackerre és őt veszi ki az egyenletből, a szélen pedig az elkapó a cornert tünteti el jó esetben. Valahogy így (csak a slotban felálló játékos tight end poszton állna):

Ezt módosította Shanahan azzal, hogy megváltoztatta a blokkolási feladatokat és kedvezőbb szögeket biztosított a kulcsjátékosai számára, hogy megcsinálják a blokkjaikat. Ennek első lépése volt, hogy a tight end helyett a fullback Juszczyket küldte fel a pályára és nem a tackle mellé, hanem kintebb a slotba állt fel. A SAM-nek (Bruce Irvin) pedig így követnie kellett és ő is kintebb állt fel.

A blokkolási feladatok pedig úgy módosultak, hogy gyakorlatilag a tackle és a tight end (jelen esetben Juszczyk) feladatát megcserélték, Juszczyk ment belülre és ütötte ki a linebackert, Trent Williams pedig Irvint kapcsolta ki a játékból egy nagyon egyszerű szöggel. A motionben érkező TE (Kittle) pedig elvileg besegít Williamsnek, ha kellene (a gyakorlatban erre nem volt szükség), majd megy ki a cornerbackre, az elkapó pedig a safetyt veszi ki a játékból. Valahogy így:

Íme a handoff pillanata, Juszczyk kioszt egy hatalmas blokkot az LB-n, Williams simán kitereli Irvint.

Kittle-nek így igazából nincs is kinek besegíteni és mehet ki a szélre a cornerbackre (Tariq Woolen), akinek semmi kedve nincs felvenni a kesztyűt a liga egyik legjobb blokkoló TE-jével. Elöl pedig Aiyuk takarít gyönyörűen. Az eredmény pedig ez a hatalmas lyuk, amiben vagy 6-7 McCaffrey elférne.

Nézzétek ezt a rengeteg szabad területet CMC előtt! Gyönyörű!

Shanahan magic, baby!

A cikk folytatódik!Mindössze havi nettó 1500 forintért több tucat prémium cikket olvashatsz el, illetve korlátlan hozzáférést kapsz minden korábbi anyagunkhoz.Vagy légy a támogatónk további előnyökért! Ha már előfizető vagy, ne felejts el bejelentkezni (fent a menüben)!

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!