Connect with us

Hír

Autóverseny-pályán játszhatja hazai meccseit a Jaguars?

A Jaguars előterjesztett egy átfogó stadion renovációs programtervet, aminek elfogadása esetén a csapat két évre otthon nélkül maradhat. Értelemszerűen keresniük kell egy új stadiont erre az esetre, az egyik opció pedig meglepő helyről érkezik: a Daytona International Speedway autóverseny-pálya lehet a befutó, ami az éves Daytona-500 NASCAR futam helyszíne is. Az illetékesek a héten le is ülnek egyeztetni erről a lehetőségről.

Az egyik leghíresebb motorsport helyszín körülbelül 90 mérföldre délre fekszik Jacksonville-től, és autóversenyek során több mint 100 ezres befogadóképessége van. Ezt azonban nem lehetne a futballmeccsekre fenntartani, mindössze 45-50 ezer fő befogására lenne alkalmas a Jaguars hazai meccsein, plusz a VIP helyek és talán mobillelátókat is beszerezhetnek.

Nem ez az egyetlen potenciális helyszín egyébként, a Florida Gators egyetemi futballcsapat gainesville-i stadionja is a jelöltek közt van, illetve Orlandóban a Camping World Stadium is.

A Jaguars egy 2 milliárd dolláros projekttervet nyújtott be egyébként, amiből a stadion felújítása lenne 1,4 milliárd dollár, a többi a környező infrastruktúrára menne el. Van egy két éves terv, ahol költöznie kellene a Jaguarsnak, azonban van egy négy éves terv, ahol nem kellene költözni, viszont ebben az esetben további 190 millió dollárba kerülne a felújítás.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!