Connect with us

Játékos Portré

Aki kevesebb meccset játszott, mint ahány ember megölt

Sok tehetséges fiatal él a lehetőséggel, hogy profi sportolói karrierbe kezdjen, még ha a leghalványabb esélyt is megadják neki. Robert Rozier azonban nem tartozik közéjük: ő a profi sport helyett belépett egy rasszista, fehérgyűlölő szektába, ahol több embert is meggyilkolt “Jézus nevében”. 

Rozier 1955-ben született Alaszkában, de szüleivel fiatal korában Kaliforniába költöztek. A Berkeley Egyetemre járt, ahol focizott defensive endként, atletizált és nagy tehetsége volt a magas- és távolugráshoz is. Remekül ment neki a játék, edzői meg voltak vele elégedve, bár nem volt egy kiugró tehetség. Ezzel együtt elkelt az 1979-es drafton, a kilencedik körben vitte el őt az St. Louis Cardinals.

Csodát nem kellett tőle várni, de a végső keretszűkítést túlélte és lehetőséget kapott arra, hogy az NFL-ben bizonyítson. Rozier azonban nem élt a kínálkozó alkalommal: mindössze hat mérkőzésen játszott, mivel droghasználat és kisebb bűncselekmények miatt a csapat menedzsmentje úgy döntött, hogy inkább elküldi, mielőtt nagyobb bajt hozna. Miután kivágták, elment Kanadába és két csapatnál is megfordult a CFL-ben, majd a balhés játékosok felé mindig extrém toleráns Oakland Raiders leigazolta, de az a menet is csak két hétig tartott.

Ezzel véget is ért a pályafutása. Szakmailag nem veszített vele sokat a liga, jó eséllyel soha nem lett volna belőle egy gyenge kezdő/korrekt csere szintnél több, de már ez is elég lehetett volna ahhoz, hogy megalapozzon egy kényelmes életet. Nem így történt, előfordul, de a védő nemcsak a saját életét tette végérvényesen tönkre.

6 meccs, 7 gyilkosság

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Előfizető
havonta
1990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Előfizetek
Reklámmentes
havonta
2990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Előfizetek
Támogató
havonta
4490 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
Az éves FK! fantasy bajnokságra sem kell külön fizetned
Előfizetek

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!