Connect with us

Draft

2024-es mock az NCAA szezon feléhez közeledve

Lassan elérkezünk az NCAA szezon feléhez, így érdemes újra megnézni, hogy jelenleg kik azok a játékosok, akiket nagyra tartanak. Az NFL csapatok fele pedig már úgyis kacsingathat az új év felé, mert idén sem termett nekik semmi babér. Ezúttal négy szerkesztő közösen mock draftolt (Atreus, Balázs, Bálint és Patrik) és snake draft szerűen húztak a srácok.

*A draft sorrendet a tankathon.com oldal sorrendje alapján alakítottuk ki.

1/1 Chicago Bears
Caleb Williams
QB, USC

“Kérem haladjon tovább, nincs itt semmi látnivaló!” Harsan fel a narrátor Barbrady rendőr hangján. Williams a legjobb irányító prospect Lawrence? Luck? Manning? óta. Talán picit már kezdünk túlzásokba is esni vele kapcsolatban, de az biztos, hogy nagyon ígéretes játékos, akit termete, stílusa és játékintelligenciája miatt joggal hasonlítanak a fenti neveken túl Patrick Mahomeshoz is.

(Balázs)

1/2 Chicago Bears (via Panthers)
Marvin Harrison Jr.
WR, Ohio State

No brainer döntés, az új irányítónak minden lehetséges segítséget meg kell adni. DJ Moore-ral egész pofás kis WR duót alkothat Harrison, aki az elmúlt évek legjobb elkapó prospectje, ami nagy szó, figyelembe véve, hogy kik is érkeztek a ligába az utóbbi időszakban. A támadófalat is lehetett volna erősíteni, de ha a színtiszta tehetséget nézzük, akkor Harrison egyszerűen kihagyhatatlan itt.

(Atreus)

1/3 Denver Broncos
Drake Maye
QB, North Carolina

Russell Wilson bármennyire is javult az idei évben, hosszútávon biztos nem megoldás. A Broncosnak az elmúlt évek történéseit nézve pedig újra kell húznia az alapjaitól mindent. Ezt egy irányítóval kell kezdeni. Caleb Williams mellett egy igazán jó irányító van az idei classban, Drake Maye. Ő ráadásul egy NFL készebb rendszerből is érkezik és túlélt egy támadókoordinátor váltást is az idei évben mindenféle visszaesés nélkül. Nem tökéletes prospect, de abszolút megvannak azok a tulajdonságai (nagy kar, intelligens játék) amikre építeni lehet. Gyorsan olvassa a játékot, higgadt nyomás alatt. Tökéletes Payton irányító lehet.

(Patrik)

1/4 Minnesota Vikings
Quinn Ewers
QB, Texas

Az első komolyabb meglepetést a jövő építőkockáit kereső Vikings húzza meg, akik már a jövőben gondolkodva keresik a megfelelő opciót irányítóposzton. A választás Ewersre esik, aki ezen a pontján a draftnak egy elég nagy reach, de lehet rá úgy tekinteni, mint egy nagyon jó befektetés. Mivel Williams és Maye már nem volt elérhető, ezért egy másik irányba kellett mennem, ami lehet egy rizikós út, de Ewers mutatott fejlődési jeleket, amik arra utalnak, hogy a görbén felfelé halad. Játéka kezd letisztulni, a döntéseit jobban választja meg, mint tavaly, jól edzhető alapanyag, ami kiváló karerővel és megfelelő pontossággal jól illeszthető lesz O’Connelék rendszerébe.

(Bálint)

1/5 New England Patriots
Michael Penix Jr.
QB, Washington

Ugyan Belichick védi Jonest, de az kezd körvonalazódni, hogy New Englandben nem ő lesz a megoldás hosszútávon. 1/5-ön van annyira jó pozícióban a Pats, hogy úgy döntsön, kell egy olyan opció felé nézni, ami előrelépést jelenthet Jonesszal szemben. Penix karrieríve óriási fordulatot vett, mikor Indianából Washingtonba transzferelt, Kalen DeBoer kezei alatt egészen kivirágzott a játéka. Karereje zseniális, pontosságával kiemelkedik az országból, jól kerüli a rizikós helyzeteket és tudja, mikor kell elővenni a nagyobb játékokat. Az elmúlt 1,5 szezonja párját ritkítja, rengeteg csapat fog szerelembe esni attól, amit a 2022-es szezon kezdete óta produkált. Emellett pedig O’Brienék sem fognak majd szó nélkül elmenni, és remélik, hogy annyira fényes lesz a jövője Foxboróban, hogy az újonc szerződése után lesz majd egy Penix-hosszabbítás is, ami egy igazán hosszútávú megoldást jelenthet a szebb napokat is élt franchise-nak.

(Bálint)

A cikk még nem ért véget. Hogy tovább olvass, fizess elő vagy jelentkezz be!

Havi előfizetésÉves előfizetés
SPÓROLJ 2 HÓNAPOT ÉVES ELŐFIZETÉSSEL
Előfizető
havonta
évente
1990 HUF19 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Reklámmentes
havonta
évente
2990 HUF29 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek
Támogató
havonta
évente
4490 HUF44 990 HUF
-nak megfelelő UAH
Prémium cikkek
Reklámmentes böngészés
Discord hozzáférés
Havi flag foci
Egyéb időszakos események (mozis meccsnézés, mock draft, dynasty liga)
ElőfizetekElőfizetek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!