Connect with us

Összefoglaló

A Raiders nyerte a hétfői bakiparádét

Már előzetesen sem indult egy nagyon izgalmas találkozónak, végül pedig egy rendkívül alacsony színvonalú, rengeteg hibával tarkított meccset játszott hétfő este a Packers és a Raiders Las Vegasban. 

A mérkőzés első öt támadásából négy punttal végződött, egyedül egy Packers mezőnygól mutatta, hogy a támadósorok is elutaztak a mérkőzésre. Aztán a Raiders összerakott egy nagyon szép TD-drive-ot, amire Jordan Love egy saját térfélen dobott csúnya interceptionnel reagált. A hazaiak viszont nem tudták kihasználni a kínálkozó lehetőséget a Packers 7 yardosáról indulva és -1 yardnyi haladás után csak egy mezőnygól lett a turnover vége. Erre aztán egy 3&outtal kontráztak a vendégek, a félidő pedig stílusosan egy kihagyott Raiders mezőnygóllal ért véget.

A második félidő egy Jimmy Garoppolo INT-vel kezdődött, ami után már a Packers sem tudott hibázni. Sőt a következő támadásból egy vendég mezőnygól is összejött, így 20 perccel a mérkőzés vége előtt már a Green Bay vezetett. A csapat védelme ugyanakkor továbbra is romokban, a Raiders azonnal visszavette a vezetést. Ezt követően még három lehetősége volt a Packersnek megnyerni a meccset, de egy 3&out mellett Love kétszer is eladta a labdát, így a Las Vegas behúzta a szezonbeli második győzelmét. Azért is volt egyébként ennyi lehetősége a Packersnek, mert McDaniels negyedik és 1-re nem mert nekimenni a végén, amivel lezárta volna a meccset, helyette rúgatott egy mezőnygólt, amit Carlson kihagyott – most nem fázott rá, de legtöbbször erre rá fog.

A Packers irányítója közel 50 százalékos pontossággal passzolt 182 yardot és három INT-t a meccsen TD nélkül. Főműsoridőben egyelőre 1 TD – 5 INT az aránya, és ez még valahol hízelgő is rá nézve, meccsről meccsre rosszabbul teljesít. Persze nincs egyszerű dolga: a támadófal teljesítménye nagyon visszaesett az elmúlt meccseken és Aaron Jones továbbra sem bevethető, de még így is ő az egyik legnagyobb gátja a Green Bay sikerességének (most is mindhárom pick az ő lelkén szárad, de ezen kívül is több drive akadt el a pontatlanságán).

A védelem most egy fokkal jobban teljesített, mint általában, bár ez ellen a Raiders ellen ez sem különösebben nagy teljesítmény. Kenny Clarkról és Rashan Garyről eddig is tudtuk, hogy top játékosok és ezt most is bizonyították, egyéni szinten remekül teljesítettek. Mellettük Preston Smith is nagyot ment (ők hárman három sacket és egy QB-hitet jegyeztek számos nyomás mellett), de a jó pass rush mellett rendszerszinten továbbra sem állt össze a védelem, pedig most a szélre nem is nagyon kellett figyelni, egyedül a pálya közepét kellett volna elvenni Jimmy Garoppolótól.

Kicsit olyan ez, hogy csinálja mindenki azt, amit akar vagy jónak érez, aztán a sok top játékos majd csak ledominálja az ellenfelet. Ami egyénenként sokszor sikerül is, de hiába védekezik épp az adott playnél jól Jaire Alexander vagy generál nyomást Gary, ha a másik 10 játékos pont nem azt csinálja, amit kellene. Ha nincs meg az összhang, nincs egy jó rendszer, ami kollektíven hozza nehéz helyzetbe az ellenfelet, akkor jó eséllyel az esetek többségében lesz legalább egy valaki, aki bántóan üresen van és megcsinálja a játékot a védelem ellen. Ezt látjuk 2,5 éve Green Bay-ben és egyelőre nem úgy tűnik, hogy javulna a helyzet.

A Raiders hasonló cipőben jár, bár ott leginkább a tehetségbéli hiánnyal van gond és nem a rendszerszintű játékkal. Ha a Ramsre azt mondta a védőkoordinátor Raheem Morris, hogy az egység Aaron Donaldból és egy rakás srácból áll, akiket senki nem ismer, akkor a Raiders defense egyenlő Maxx Crosbyval és 10 valaki mással. A pass rusher vitán felül elit, most is volt öt tackle-je, egy sackje és három negatív yardos szerelése, de rajta kívül szinte senkiben nincs ott a nagy játék és senki nem tett különösebben hozzá a meccshez. Nem voltak nagyon rosszak a többiek, de jók se – az egész egységet leginkább az tartotta a víz felett, hogy Love-nak volt három nagyon buta és gyakorlatilag ki nem kényszerített interceptionje.

A támadósor sem biztatóbb. Az offensive line tragikus, Garoppolót háromszor sackelték és végig nyomás alatt játszott. Emellett a futáshoz sem sikerül blokkolni, a tavalyi futó király Josh Jacobs pedig idén brutálisan szenved, a mostani 3,5 yardos átlaggal elért 69 yardja és egy TD-je szezoncsúcsnak számít. De a passzjátékban sincs sok élet és ebben bőven benne van Garoppolo mellett Josh McDaniels is. A meccsen Hunter Renfrow-nak két targetje volt, amiből egy elkapás lett hét yardért, Davante Adamsnek pedig a bosszúmeccsén mindössze 45 yard jött össze, pedig nem rajta múlt, mind a négy felé szálló labdát elkapta.

Érthetetlen, miért nem tudja Renfrow-t használni McDaniels, borzalmas szezonja van a liga egyik jobb slot elkapójának. Adams története pedig maga a tragédia: Garoppolo nem tud és nem is nagyon akar a szélre passzolni, így az NFL egyik top 3-as szélső elkapója a legtöbbször csak dísznek van ott a pályán (idén öt meccsből csak egyszer lépte át a 100 yardos határt). Egyedül az ex-Patriot Jakobi Meyers lubickol ebben a rendszerben, aki felé most is ment 10 labda, amiből lett hét elkapás 75 yardért és egy TD-ért, de ez így elég vékony. Már Renfrow kihasználatlansága is furcsa, de hogy Adamst nem tudja jobban bevonni a játékba és kicsit Garoppolo kompatibilisebb helyzetbe hozni, az tényleg védhetetlen.

Green Bay Packers @ Las Vegas Raiders 13-17

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!