Connect with us

Érdekességek

A Ravens magasan vezeti a pontkülönbség-listát

A győzelmek száma nyilvánvalóan mutatja valamennyire a csapatok erősségét (habár ez bőven képes csalni), ám a történelmi adatok szerint ennél is jobb indikátor a pontkülönbség, ha reális képet akarunk kapni az erősorrendről. A szezon feléhez érve pedig nem más vezeti ezt a listát – ráadásul toronymagasan –, mint a Baltimore Ravens.

A 7-2-es mérleggel álló Ravens pontkülönbsége 9 forduló után +115: eddig 239 pontot szereztek (6. legtöbb) és 124-et kaptak (legkevesebb). Nem csak nagy nehezen verik ellenfeleiket, hanem dominálják őket, látható ez a Seahawksnak és a Lionsnek – akik ugyebár masszív playoff csapatok – adott méretes zakókból is az utóbbi két fordulóból.

A második helyen egyébként a Bills áll +80-nal, de náluk egy eléggé lefelé ívelő tendencia figyelhető meg. Utána a 49ers következik +78-cal, majd a Cowboys +72-vel, aztán a Chiefs +65-tel, a Dolphins +60-nal és csak utána jön a liga legjobb mérlegével álló Eagles +57-tel.

Szintén nagyon érdekes, hogy az AFC mennyivel jobb az NFC-nél ilyen tekintetben. Ha divíziókra bontjuk le a pontkülönbséget, akkor azt láthatjuk, hogy az összes AFC-s csoportnak pozitív a mutatója, míg az összes NFC-s csoportnak negatív. Íme:

AFCN: +120
AFCS: +37
AFCE: +23
AFCW: +1

NFCN: -2
NFCE: -41
NFCW: -41
NFCS: -97

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!